Salvador Cot | Actualitzat el 22/09/2011 a les 23:59h

Són temps de confluència

Potser no es pot demanar als partits polítics que es col·loquin a l'avantguarda de les demandes de la societat, però sí se'ls pot exigir que, almenys, les segueixin de prop. Aquest és el cas, ara i aquí, del catalanisme polític en el seu conjunt. No té cap sentit que, essent clarament majoritaris al Parlament, CiU, ERC i Solidaritat no utilitzin aquesta posició per relativitzar la força d'altres opcions. Artur Mas i el seu Govern han de ser conscients que el PP és un adversari estructural del catalanisme i, en paral·lel, als catorze diputats independentistes se'ls ha d'exigir, precisament, sentit d'estat.

I això val també per a l'espai dels partits. ERC està fent un esforç evident per renovar-se i obrir ponts i enllaços i la candidatura d'Alfred Bosch n'és un exemple difícil de negar. La nova direcció republicana ha fet el primer pas d'obertura i ara, en justa correspondència, han de ser la resta de grups independentistes els que han d'anar a la confluència que exigeixen les seves bases socials i electorals.

De moment la perspectiva és raonablement positiva. Sobretot des que el partit d'Alfons López Tena va suavitzant la tendència inicial a posar condicions prèvies de cara a unes converses que ni tan sols han començat.

En definitiva, unió i cooperació són conceptes que han adquirit una significació especial en aquest context històric. I Guardiola i Puyal ho han entès abans que alguns líders polítics.

COMENTARIS

+3
-3
confluencies?
un senyor antic, 23/09/2011 a les 19:49
Confluència en que?, en els interessos de CiU?, es fer-li les coses mes facils al Duran i altres, no, l'unica confluència possible des de el meu punt de vista, es en l'independencia amb calendari concret i metoda.
Confluïr per allargar una agonia de segles es renunciar a tot i fer el joc als "ara si" "ara no". Es temps de compromís ferm .
Ci U ha de donar passos clars, no es pot demanar sacrifici rera sacrifici sense una esperança.
+5
-1
Per confluir cal deixar de banda,
Anònim, 23/09/2011 a les 19:09
ara per ara, el mulriculturalisme, com una veritable andromina del passat que es.
+4
-3
CONFLUENCIA I ATAC !
DIUS CONVENIENCIA ??, 23/09/2011 a les 17:44
SI, SON TEMPS DE CONFLUENCIA PER ARMAR-SE EN CONJUNT I COMENÇAR L'ARTILLERIA POLITICA, JURIDICA I ECONOMICA DE CATALUNYA CONTRA ELS GENOCIDES ESPANYOLS, CONFLUENCIA PERÒ QUE SIGUI PER L'ATAC A TOTES BANDES SINO DE RES SERVEIX...
+13
-15
CATALANS MALALTS !!
la palla MENTAL de l'aragonès aquest és de PSIQUIATRIC, 23/09/2011 a les 17:15
CASTELLANOTS, ANEU A LA CONFLUENCIA DEL PSIQUIATRE, US FA FALTA A TOTS, CATALUNYA NOMES VOL SER ELLA SENSE CASTELLA, ÉS EVIDENT. AQUI HI HA UNA PATRIA PLENA D'ELEMENTS CASTELLANOCENTRICS QUE NO ENCAIXEN A CATALUNYA I S'HAN D'ASSIMILAR, FER IMMERSIÓ Ò INTEGRAR. MENTRE A CATALUNYA ELS PARES PARLIN EN CASTELLA ALS FILLS, AIXO NO S'ARREGLARA NI EN 100 ANYS I ESTAREM SEMPRE IGUAL. ENCARA QUE A L'ESCOLA ES PARLI CATALA, AIXO NO S'ARREGLARA DE CAP MANERA SI NO HI HA UN ESTAT QUE USI COM A UNICA LLENGUA PROPIA I VEHICULAR SOCIALMENT I A L'ESCOLA I A TOT ARREU EN CATALA. MENTRESTANT EL CASTELLA VA DILUINT TOT ALLO QUE TOCA I CADA DIA SOM MENYS CATALANS. QUI NO HO VULGUI VEURE ES CURT, O CAGAT, O COVARD Ò SENZILLAMENT UN POBRE RUC QUE PASSEJA LA SEVA PROPIA IDENTITAT PER LA BARBERIA I LI PRENEN TOT EL PEL. AQUI CAL ATAC !!! JA HO VA DIR EN MARIUS SERRA CATALA A L'ATAC EN TOTES LES VIES I SENTITS O NO HI HA RES A FER.
TINGUEU BEN CLAR QUE PER LA LEGISLACIO ESPANYOLA EL CATALA NO ES MES QUE UNA LLENGUA FOLCLORICA, RES MES. NO US ENGANYEU MES, QUE DE CONFLUENCIA RES DE RES SINO HI HA UN RESULTAT OBJECTIU, CLAR I CATALA. ES PREFERIBLE UN ESTAT PROPI AMB MOLTS DEUTES PER PAGAR, QUE TOTA LA PASTA NOSTRA SENSE ESTAT, SI ELS CATALANS ACCEPTEM QUE ENS COMPRIN AMB ELS NOSTRES PROPIS IMPOSTOS I RENUNCIEM AL NOSTRE ESTAT ES QUE ESTEM DEL TOT MALALTS. AQUI NO HI HA PACTES NI RES DE RES, HEM D'ANAR A LA DECLARACIO UNILATERAL PERQUE ES LA UNICA DE SUPERVIVENCIA POSSIBLE. DE POC SERVEI ANAR PLORANT SINO ES LLUITA A ESPASA BRUTA, DE RES , QUE QUEDI BEN CLAR. NO SERVEIX DE RES !! QUANTS MES CARRETERES FEM, MES IMMIGRANTS VINDRAN I MENYS ELS PODREM CONTROLAR, MES VIRUS ENTRARAN I MENYS FORÇA TINDREM. CATALUNYA ESTA GOBERNADA PER CASTELLA ES VULGUI Ò NO RECONÈIXER I TOTA LA HIPOCRESIA CATALANA NO FA MÉS QUE CONFIRMAR-HO. ESPEREM MASSA, AGUANTEM MASSA, SUPORTEM MASSA I AIXO ENS FA SER MOLT I MOLT COVARDS, TANT QUE HO PERDREM TOT I FINS I TOT PERDREM L'INTERÈS DELS ALTRES PAISOS EN LA NOSTRA PROPIA LLIBERTAT.
+10
-5
covards
catalans COVARDS, 23/09/2011 a les 17:05
Cada dia més assimilats castellans i al carrer es parla castellà. Els catalans només sabem fer manifestacions i després aqui NO HA PASADO NADA. Anem fent i com aqui som tan macos, tan educats i tant bonics, arribara un moment que ens hauran fet el llit tan bé que ens saltaran a la yugular com es tipic dels espanyols. el que escriu en majúscules ha quedat ja marginat per sempre més perquè ja es veu com funciona el cervell del català ridicul, quatre diariets que no mira ningu i un diari digital www.libertaddigital.es que se l'empassa tota espanya. Anem bé com no comencem a lluitar a espasa completa , si us penseu que catalunya podrà sobreviure a la castellanada ho teniu ben fotut perquè la justicia, el carrer, l'universitat etc... la llengua comuna és el castellà i com NO ENS ARREMANGUEM COM DIU EL PUYAL NO FAREMN RES. Tots aquest covards que censureu AL GUERRER DE LES NAJUSCULES sou uns hipòcrites i la majoria bo sabeu i escriure en català, colla d'analfabets !! El primer que cal és ESCRIURE BÉ EL CATALÀ I LLUITAR AMB LES DENTS SI CAL, sino quina merda de pais voleu ???? sou mongetes que no serviu més que per a fer PETS DE MONJA, i pudor a rabieta, res més.
ENS CAL UNA DETERMINACIÓ com en LAPORTA ò aquesta gent més agosarada que els té ben posats. El no perdre DINERS, EMPRESES ò el que sigui ens fa ser TRAIDORS ala pròpia PÀTRIA. COVARDS, MÉS QUE COVARDS ! I VISCA EL QUE ESCRIU AMB MAJÚSCULES !!
+35
-39
¿De qué hablamos cuando hablamos de catalanismo?
ARAGÓN ANTICATALANISTA, 23/09/2011 a les 16:29
.
.

http://aragonanticatalanista.wordpress.com/

.
.
La dichosa transversalidad. En la Cataluña política, suele decirse que el catalanismo es el mínimo común denominador exigible a los partidos políticos catalanes. Y suele añadirse que ese mínimo no puede desaparecer bajo ningún concepto. De hecho, aquellos partidos que no comulgan con el catalanismo, (Partido Popular y Ciudadanos), no son bien vistos por el establishment político catalán. Precisemos la cuestión. ¿De qué hablamos cuando hablamos de catalanismo? Les propongo una visita al diccionario.
.
Si hacemos caso del diccionario, (no de cualquier diccionario, sino del Diccionari del nacionalisme, de Imma Tubella y Eduard Vinyamata, 1978), resulta que el catalanismo es aquel «movimiento popular que propugna el reconocimiento de la personalidad nacional y de la libertad política para Cataluña o para todos los Países Catalanes». Prosigamos: «el concepto “catalanismo” no especifica ninguna orientación ideológica precisa, aunque siempre ha sido de signo democrático y progresista». Más: «tampoco especifica bajo qué forma política y jurídica se llegará a la consecución de la libertad nacional de Cataluña».
.
En resumen: «tan catalanistas pueden ser los partidarios de la independencia o los partidarios de la autonomía». Finalmente: «el anticatalanismo es aquella actitud que se manifiesta contra la consecución de la personalidad nacional catalana. El anticatalanismo puede tener dos vertientes diferentes, pero al mismo tiempo equivalentes: a) la actitud contraria hacia Cataluña; y b) las actitudes manifiestamente contrarias a la idea de los Países Catalanes como un conjunto».
.
Gracias al diccionario, (dejando a un lado la referencia a unos Países Catalanes), sabemos que quienes están a favor de la personalidad nacional y la libertad política de Cataluña son catalanistas y que, quienes se manifiestan en contra, muestran una «actitud contraria hacia Cataluña».
.
Nótese el detalle: el anticatalanista no sólo es anticatalanista, sino que también va contra Cataluña.
.
LA TRANSVERSALIDAD Y EL CATALANISMO SIRVEN PARA SEÑALAR A QUIEN PIENSA DISTINTO.
.
SER ANTICATALANISTA NO ES SER ANTICATALÁN.
.
Los más interesados en confundir a Cataluña y a los catalanes con el catalanismo y los catalanistas son… los catalanistas.
.
.

http://aragonanticatalanista.wordpress.com/

.
.
+15
-6
CATALUNYA S'HA D'ALLIBERAR DEL PROXENETA
QUI CENSURA ALS GUERRERS ES UN COVARD, 23/09/2011 a les 14:48
A TOTS AQUESTS QUE US CENSUREU PERQUE PENSEU QUE HEU DE SER EDUCATS, US HEM DE DIR QUE SOU RUCS PERQUE NO ES CASTELLA NI ESPANYA NI NINGU QUI ENS HA DE JUTJAT PER RECUPERAR EL NOSTRE PROPI PAIS DE L'ABUS, LA ANORREACIO I L'ESCLAVITUT FINANCERA SOCIAL LINGUISTICA I FAMILIAR A QUE HEM ESTAT SOTMESOS ELS CATALANS DURANT SEGLES. CAL ESPOLSAR-SE LA POR I DIR BEN CLAR I BEN ALT QUE CASTELLA ES PORTA COM UN PROXENETA AMB CATALUNYA I CATALUNYA S'HA D'ALLIBERAR !!

QUI CENSURA UN PENSAMENT GUERRER COM AQUEST ÉS UN COVARD !
+16
-8
ALS GENOCIDES CASTELLANS, NO ELS TENIM JA CAP POR !!!
ELS CATALANS QUE US DEFENSEU, 23/09/2011 a les 14:44
ELS CATALANS NO IMPOSEM EL NOSTRE IDIOMA SINO QUE L'ESTEM RECUPERANT DEL GENOCIDI. SI ETB VOLS AFEGIR AL GENOCIDI D'UNN PAIS I LA SEVA LLENGUA PRÒPIA, AFEGEIX.TE A PARLAR EN CASTELLANO, Ò CASTEL-PLANO,Ó CATEPLANO, Ò CATETO-LLANO.

CATALUNYA LLUITA PER LA SEVA RECUPERACIÓ LINGUISTICA TOTAL I NO IMPOSA RES A NINGU. SI ELS POCS CASTELLANS ENS SENTEN IMPOSATS, IMAGINEU EL QUE HEM SUPORTAT DURANT 300 ANYS DES DE CASTELLA !!! PERTANT SI ELS GENOCIDES CASTELLANS NO VOLEU SER TITLLATS DE NAZIS CASTELLANS MES VAL QUE ABRACEU AMB DIGNITAT LA RECUPARCIO DE LA LLENGUA CATALANA A TOTS ELS AMBITS.
+14
-7
CATALUNYA HA DE COMENÇAR A ATACAR !!
LES LLEIS CASTELLANES ES BASEN EN LA CRUELTAT DE 1715, 23/09/2011 a les 14:32
ESPANYA DEPEN DE NOSALTRES I NO AL REVES. ELS DINERS ES GENEREN AQUI PER TANT, FARIEN BE A MADRIT DE COMENÇAR A PARLAR EN CATALA, SINO, ÉS EVIDENT QUE EL TERRITORI QUE MES GUANYA (CATALUNYA+PAISVAMECIA+MALLORCA+MURCIA+ROSSELLO) FORMIN UN CORREDOR POLITIC MEDITERRANI AMB UNA BASE LINGUISTICA FERMA I PRÒPIA. AIXÒ ENS FA MÉS FORTS QUE CASTELLA PERTANT HAURIEM DE PENSAR SERIOSAMENT SI A MES DE FALSIFICAR LA HISTORIA COM HAN FET ELS CASTELLANS, NO FORA ADIENT COMENÇAR-LOS A INVADIR, NO FÓS CAS QUE NECESSITÉSSIM UNES FINQUES MÉS GRANS PER ALS NOSTRES REIS DE CADA CASA CATALANA !!! ESTARIA BÉ PLANTAR OLIVERES A TOTA LA PENINSULA (AQUELLA TERRA ERMA) PER EXPORTAR AL MON EL MILLOR OLI D'OLIVA, PER EXEMPLE !!
+13
-6
MAJORIA INDEPENDENTISTA
LES LLEIS CASTELLANES ES BASEN EN LA CRUELTAT DE 1715, 23/09/2011 a les 14:27
LA LLEI ACTUAL ES BASA EN L'HERENCIA CRUEL DE 1715, PER TANT LA PODEM ABOLIR AMB UNA NOVA I FRESCA LLEI DE LLEIS CATALANA SENSE HIPOTEQUES DEL PASSAT. NOVA CONSTITUCIO, NOVA ETAPA, NOVA ILUSIO, NOVA PROJECCIO, NOVA HISTORIA, I NO QUEDAR ENCALLATS EN LA FERIDA CASTELLANA QUE ENCARA PORTEM TOTS A DINS. EL QUE CAL ES ESBANDIR I MARXAR D'UNA CASTELLA QUE AMB EL SEU VANDALISME, LLENGUA, INSULTS I TOTA MENA DE PORQUERIA SOCIAL, ENS INVADEIX LES FAMILIES, LEA VIDA, LES IL.LUSIONS I EL FUTUR PERÒ A MÉS ENS ROBA LA CARTERA CADA DIA,I AIXO NO ES JA SUPORTABLE DE CAP DE LES MANERES. S'HA D'ABOLIR LA CONSTITUCIO CASTELLANA I DECLARAR-NE UNA DE CATALANA DES DEL PARLAMENT CATALA ENCARA QUE NOMES SIGUI AMB UNA MAJORIA PERQUE LES MAJORIES EN DEMOCRACIA, SON LES QUE GUANYEN.
+18
-11
El maledicció dels catalans...
Carles Viñals Casado, 23/09/2011 a les 12:06
... la que ha determinat històricament la seva dominació pel poble veí té un nom: CAINISME. Aquest pecat en el què ens rabegem, hom diría que amb delectació, és de fet el mur insalvable que ens separa de la llibertat; molt, moltíssim més que Espanya.

Ja des del temps de les majoríes -algunes absolutes- de CiU, la col.laboració entre aquesta formació i ERC hauría consagrat una clara preponderància nacional al Parlament, arraconant les forces espanyolistes (PP i PSC). La mesquinesa i la rancúnia (els uns i els altres tenen encara el calendari aturat en la preguerra i la guerra civil), determinaren que CiU preferís el PP a ERC com a soci de govern, i que ERC li pagués amb la mateixa moneda amb la formació dels tripartits.

Mas, Junqueras, per quant de temps ha de durar encara?
+4
-12
E, d'Estafadors
Analista, 23/09/2011 a les 11:31
Veig que algun calabrès nerviós ja ha saltat. No et posis tan nerviós, home. Accepta la pluralitat de pensament i apreciació.
Per mi seria molt fàcil fer alabances al Jonqueres i al nou "consultor" del Bosch. Això és l'únic que veieu; però ni mireu com teniu la tropa (ha votat un 13% menys de militants d'Esquerra en aquest darrer Congrés que del de fa tres anys), ni veieue que la gent que envolta Jonqueres i envoltarà Bosch són la gent de Puigcercós i Ridao, que la moral està pels terres en tots els sentits (ves-te'n a la Diputació de Girona i pregunta com està la gent d'Esquerra que ha treballat allà); el discurs és el mateix: prioritzar polítiques d'esquerra i deixar en segon terme el combat independentista. Etc, etc...

A veure, si aquí hi ha gent il·lusionada per la sobreexcitació que provoquen els Abbott i Costello d'Esquerra (Jonqueres/Bosch) endavant; res a dir.

Ara bé, permeteu que hi hagi gent que no ho vegi tot tan net i clar com ho veieu vosaltres. Jo en sóc un d'aquests: d'Esquerra no veig res clar! I com que no ho veig clar, no la votaré. Així de simple. T'agradi més o menys. Em consideris més botifler o agent del teu CNI mental...

Repeteixo: a veure què ens explicaran Jonqueres/Bosch quan els diputats que tregui Esquerra (NO HI HAURÀ COALICIÓ, SEGUR)siguin un "zero patatero".

Potser m'hauré d'acostar el 20-N a Calàbria perquè em diguis botifler a la cara ni que sigui amb llàgrimes als ulls?
+20
-11
La legalitat castellana és una legalitat criminal.
A. Nònim, 23/09/2011 a les 11:10
Els senyors d'Esquerra encara no saben el que és la desobediència civil. No hi ha cap reglament,ni el del Congrés castellà,que pugui impedir que algú parli en català on vulgui si li dóna la gana. Si et concedeixen 10 minuts per parlar des d'una tribuna és just i necessari que ho puguis fer en qualsevol dels idiomes que es parlen al món.

CATALÀ SEMPRE.

ELS CATALANS NO SOM CASTELLANS.

"LLUITAREM A LES PLATGES,LLUITAREM ALS AERÒDROMS,LLUITAREM ALS CAMPS I ALS CARRERS,LLUITAREM ALS TURONS; NO ENS RENDIREM MAI!"

FERMESA CONTRA EL MAL.

GENOCIDI NACIONAL NO.

CONFLICTE A FONS.

RESPECTE!
+8
-14
Esquerra de mal borràs!
Analista, 23/09/2011 a les 10:39
Per més renovació que faci Esquerra queda clar que el seu camí a la desaparició és clar. A les eleccions del 20-N es tornarà a demostrar que Esquerra és un obstacle per a l'alliberament nacional. Allò que no veuen els càrrecs d'aquest partit, els hi fa veure elecció rere elecció l'electorat.

Els únics que fan política independentista són la gent de Solidaritat i aquests són els que estan cridats a agafar el relleu per fer un Front Patriòtic de debò.

+10
-8
Lasocietat ha d'empenyer
Sanromà, 23/09/2011 a les 10:13
Podriem dir que "la transició" el que va fer és un canvi de "cacics" que continuarien exercint de cacics fins i tot que només hi participés un 10% de l'electorat.

El poder els ha embogit i per tant només la societat civil pot fer-los desistir i que de debó "serveixin" a la comunitat, no com ara que és la comunitat la que fan servir ells.
+6
-7
No home, no
Anònim, 23/09/2011 a les 08:25
A Catalunya el de sempre: com més serem més riurem.
+21
-15
La pasta
Anònim, 23/09/2011 a les 06:21
Doncs jo crec que en el mon de l'independentisme catala, hi ha qui cobra de Madrid per trencar les coses.
+25
-16
DE LA UCI A LA UIC
Anònim, 23/09/2011 a les 02:09
Cal fer esforços per tal que l'independentisme català, portat a la UCI per sobiranistes CiU i espanyolistes PSC-PP, pugui construir abans del 20-N una UNIO per a la INDEPENDENCIA de CATALUNYA!!!!
+42
-30
Triple Vírica
Anònim, 23/09/2011 a les 01:37
Això esta molt bé. La unió fa la força. Ara o mai. Però abans d'entrar a les reunions per aunar forces,a tots els assistents, se'ls hi hauria d'administrar la vacuna Triple Vírica. Es a dir anti-personalismes, anti-protagonismes, i anti-poltronismes. A més fer-los prendre vitamines de Carreterina Complex, Vitamines Anti Tenies-Solitaries, (no confondre amb solidàries), i força suc de Junqueres del Bosch, a més de força pastilles de 1000 miligrams x la UNITAT.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: