Miquel Serrabassa/Canal Digital | Actualitzat el 23/09/2011 a les 08:32h

Facebook es reinventa

Una renovació completa dels perfils, Facebook Music o el Ticker, principals novetats presentades a l'F8

Així serà el nou Timeline de Facebook Foto: Miquel Serrabassa/Nació Digital

Facebook, que ja té 800 milions d'usuaris, va aprofitar la seva conferència F8 per presentar allò en què han estat treballant en els darrers mesos, i no va deixar ningú indiferent. Potser perquè ara els canvis afecten a la base de la xarxa social: els perfils. El nou Timeline proposa un perfil basat en una línia de temps organitzada com un fil temporal central, d'on en van sortint elements a dreta i esquerra, i amb altres publicacions -les que marquem com a importants- al centre. A més, es podran fer publicacions en una data del passat, per poder acabar de completar la biografia. En diversos webs s'han publicat mètodes per poder provar el nou Timeline. D'entrada, el més recomanable podria ser esperar a que estigui actiu, podent ser dels primers a demanar-ho aquí. Però també hi ha altres mètodes, com el de crear una aplicació mitjançant Open Graph, de manera que rebríem una invitació a utilitzar el nou Timeline gairebé de forma immediata, precisament per provar l'aplicació. A Omicrono.com ho expliquen pas a pas, tot i que si ho activeu, només ho veuran els usuaris que també el tinguin actiu.



Els canvis, però, no s'acaben aqui: Facebook Music serà el revulsiu tant de la "música social" com de l'Spotify , principal base d'aquest nou servei. Així, es podrà mostrar quina música s'escolta als contactes, però també es podrà obrir Spotify per seguir la música que algú de la nostra llista d'amistats està escoltant - ins i tot llistes de reproducció. Evidentment, però, mantindrem les limitacions dels comptes gratuïts, però probablement això acabi animant de nou els registres de pagament a Spotify.



També s'ha activat el Ticker, un nou espai a la part dreta de la pàgina on podem veure les darreres accions que han dut a terme els nostres amics, en temps real; com una mena de pestanya d'activitats de Twitter, que encara no tots hem pogut veure, portada a Facebook.

Amb tots aquests canvis, també s'ha millorat l'apartat d'aplicacions orientat a desenvolupadors, volent facilitar molt la tasca de crear aplicacions simples per Facebook.



També s'ha incorporat suport amb Netflix, un servei a l'estil de Spotify però amb series i pel·lícules que només està disponible a Amèrica, tot i que s'espera que arribi a gairebé 50 països.

Navega per les etiquetes

F8xarxes socialsFacebook

Referències a Internet

xarxes socials

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: