Dilluns, 26 de setembre de 2011 | 15:56
Vostè es troba a: Inici > Política >

PP i PAR s'oposen a que el 'Canto a la libertad' de Labordeta sigui l'himne d'Aragó

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La iniciativa popular, en punt mort
PP i PAR s'oposen a que el 'Canto a la libertad' de Labordeta sigui l'himne d'Aragó
16/09/2011 10:28
Més de 10.000 firmes a la xarxa, gairebé 25.000 suports a Facebook i les firmes necessàries al carrer per presentar una Iniciativa Legislativa Popular no valdran perquè el ‘Canto a la libertad' de Labordeta es converteixi en el nou himne aragonès.
I no serviran per l'oposició del PP, que presideix l'autonomia, i el Partit Aragonés (PAR), que aquest dijous es van oposar en les Corts. Per al diputat popular Ricardo Canals, els símbols "han de néixer amb esperit de romandre en el temps" i aquest, segons ells, no ho seria.

A favor van votar PSOE, Chunta Aragonesista i IU. L'encarregat de presentar la iniciativa al Parlament va ser el poeta Emilio Gastón, qui va assegurar que el ‘Canto a la libertad' conté "valors universals" i traspassa les fronteres aragoneses. A més, va afirmar que la idea va sorgir de la societat civil "sense distinció d'ideologies, creences ni llengües".

A favor de la iniciativa s'havien posicionat entitats culturals com l'Institut Aragonés d'Antropologia, el Rolde d'Estudis Aragonesos, l'Associació ‘Amparo Poch', entre d'altres.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1