Dilluns, 26 de setembre de 2011 | 15:45
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

Una història amb final feliç

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Anna Maria Villalonga petit
Una història amb final feliç
Compulsió crònica
Anna Maria Villalonga
21/09/2011 21:18
La felicitat és un objecte meravellós: com més en donem, més ens en queda
(Blaise Pascal)

Avui no m’ha calgut parar-me a meditar la temàtica d’aquest article, perquè la qüestió m’ha arribat a les mans com un regal dels déus, o de qui sigui. Com una d’aquelles notícies que de tant en tant, només de tant en tant, ens atorguen una treva i ens ajuden a reconciliar-nos amb el món i amb la vida.

Em sembla de justícia, després d’haver trasbalsat els lectors amb el terrible cas d’en Sánchez, el gos argentí recuperat de la mort per la bona gent d’El Campito Refugio, explicar-los avui com ha acabat la història.

Recordareu l’infortuni d’en Sánchez, un gosset jove que estava agonitzant quan, enmig de la negra nit de la tardor austral, unes ànimes caritatives el van rescatar in extremis, amb el cap menjat pels cucs, al bell mig de Puerto Madero, una zona d’oci de luxe a la ciutat de Buenos Aires. Els veterinaris el van netejar i medicar, però no es recuperava. L’única opció per salvar-li la vida era amputar-li una orella, ja que els estralls causats per les temibles larves havien estat enormes. Així ho van fer i, de mica en mica, en Sánchez va començar a refer-se. Com un campió.

Allò que més el va ajudar, però, va ser l’amor i la dedicació de l’equip de bones ànimes que es van mobilitzar al seu voltant, com es mobilitzen al voltant de tants i tants gossos que, a l’Argentina, pateixen accidents, abandonaments, maltractaments i malalties. Són els meus amics (ara ja ho puc dir així, perquè han esdevingut amics), d’El Campito Refugio, que tenen a hores d’ara més de 700 animals aixoplugats.
Gos tranquil
El cas d’en Sánchez, però, va tenir un ressò especial. Les imatges del seu estat eren esfereïdores. No debades van cridar la meva atenció a través d’Internet d’una manera que em va impedir descansar fins que vaig conèixer la seva història, fins que vaig entrar en contacte amb els amics del refugi i vaig poder convertir-me en ambaixadora del seu sofriment i en la seva padrina. Malgrat la distància, malgrat la manca de contacte físic, la força del sentiment ha enderrocat totes les barreres. Ha travessat terres i oceans. He viscut de primera mà l’evolució d’en Sánchez –orelleta sangonosa, cap embenat, potetes primes, mirada trista, aspecte desvalgut– fins a la seva total recuperació. És a dir, potes fortes, pèl llustrós, posat elegant, cua aixecada, ulls brillants i ganes de jugar i de viure.

Tinc centenars de fotos que em permetran no oblidar-lo mai. I és que fa un parell de dies va tenir lloc el darrer miracle. Tal com diuen els amics d’El Campito, en Sánchez va aconseguir “tancar el seu cercle”. Ha trobat una llar càlida i protectora on l’han adoptat i on estan desitjosos d’embolcallar-lo d’amor. El meu Sánchez, el meu fillol estimat, ara té una casa per sempre. Mai més no haurà de patir l’abandonament i la injustícia.

Com comprendreu, estic feliç, més que feliç. Estic exultant. Per una vegada vull mostrar-me totalment optimista. Sé que hi ha molts altres animals que viuen enmig del sofriment. Sé que la lluita pels seus drets tot just comença. Tanmateix, avui només vull celebrar una bona nova.

I és que de vegades, només de vegades, encara es poden trobar algunes històries amb un final feliç.
tura nogareda carrera
24/09/2011
Estic contenta per en Sanchez ; que hagi trobat una familia que l'estimi; la seva historia és entranyable i per fi serà feliç...que sigui per molts anys !!!
claire the cat
22/09/2011
enhorabona! he seguit tota la història i és fantàstic que ja tingui una llar.
DUC ENGRESCADOR
22/09/2011
M'alegro moltíssim que en Sánchez hagi pogut completar el seu cercle. Tant de bo molts més Sánchez, independent del seu nombre de cames o potes, puguin arribar també a la normalitat, tan poc normal en molts casos en els nostres temps.
DUC ENGRESCADOR
22/09/2011
M'alegro molt que en Sánchez hagi pogut tancar el seu cercle. Que gaudeixis molt de la teva nova vida! Et recordarem!
Deborah
22/09/2011
S'ha de promoure l'adopció i no pas la venda d'animals. El meu gat és adoptat i quan me'l miro dormint plàcidament al sofà, jugant a l'amagatall amb el seu papi adoptiu o ronronejant quan l'acaricio i li dono petons, se que vaig fer el que havia de fer. És per això que estic tan contenta amb l'adopció d'en Sánchez, perquè poc a poc aquest gosset va anar entrant a la meva vida, primer a través teu, Anna, i després informant-me del seu estat a través de la pàgina del Campito Refugio. Tandebó fos conscient de tota la gent que l'estima. Sigues molt feliç petit!
JORDI V.
22/09/2011
Tens raó, de vegades hi ha bones notícies i finals feliços. Felicitats a la bona gent del Campito Refugio i a tu per fer-nos arribar històries com aquesta.
Carme Luis Tatjé
22/09/2011
Anna, comparteixo del tot la teva alegria, El Sanchez , ja té una familia que l'estimarà, per sempre més, se la mareix tan, pobret. Hi han mil i mils de gossos, gats i altres animals, que en aquests moments estan maltractats. El Sanchez ha pogut sortir d'aquest infern. Desitjo una mica de sort, a totes aquestes victimes dels Humans.La meva felicitació, als cuidadors del Campito,que tan bé l'han curat , cuidat i estimat, Tamb.e a tú Anna, pels teu compromis amb ell, la distancia no ha impadit que te'l afillessis, i la gran estimació que li tens. I La nova familia, una angels per ell, segur que els farà molt feliços. Moltes gràcies. Noticies aixi, és el que m'anima ha seguir lluitan per ells.
Teresa
22/09/2011
Anna, com et pots imaginar em vaig emocionar molt quan vaig saber la notícia. Com em passa quan em posen al mur la foto d'un animalet amb la paraula màgica: "Adoptat"!! I és que no té preu imaginar-se la cara de felicitat, de pau i d'agraïment que tenen tots els peludets que, després de patiments de tota mena, troban uns papis que els estimen, un llitet calentó on descansar, i un menjar assegurat que tindran sense fer res més que moure la cua de contents quan el veuen. Qui ha adoptat un animal ho sap...no hi ha un ésser més agraït. En Sánchez va començar a ser feliç quan el van rescatar. Encara que patís per les cures que va rebre sabia que hi havia algú que se n'ocupava i que no l'abandonaria al seu destí. Ara hi ha almenys dos éssers al món que són més feliços: en Sánchez i el seu adoptant.... i al darrera tots els que lluitem per donar-lis una vida millor. Felicitats, campió!! Gràcies per fer-nos adonar que encara hi ha gent molt bona al món!!
Judit B
21/09/2011
Que contenta que estic jo també!! Espero que sigui molt feliç a la seva nova casa. Aquest Sánchez ens ha robat el cor.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1