Dilluns, 26 de setembre de 2011 | 15:48
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

El nou Facebook augmenta els problemes de seguretat

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Les llistes intel·ligents impulsen a compartir molta més informació
El nou Facebook augmenta els problemes de seguretat
26/09/2011 14:29
Llistes del nou Facebook
Si bé les noves característiques incrementaran la interacció entre els usuaris, la privadesa i la seguretat es tornen a veure amenaçades en el nou Facebook, segons BitDefender, que ha elaborat un llistat de cinc punts en el qual repassa els problemes de seguretat que es deriven de la recent actualització i la inclusió, després de la mateixa, de noves funcionalitats.
Segons BitDefender, les noves llistes intel·ligents -que permeten diferenciar entre amics, companys de treball, etc.- impulsaran als usuaris a compartir més informació, subministrant així als ciberdelinqüents l'arma perfecta per als atacs dirigits. Aquestes llistes intel·ligents animen -i requereixen per funcionar- al fet que la gent completi el seu perfil amb els llocs on ha treballat, els seus centres d'estudi, etc. Cada vegada que algú crea una llista amb els col·legues d'un treball específic, s'etiqueta a aquests col·legues en el seu perfil. Per descomptat, això no sol ser informació confidencial, i els usuaris tenen la decisió final en l'aprovació de la informació.

No obstant això, tenint en compte que aquesta informació és pública i indexable en els cercadors, serà més fàcil pels ciberdelinqüents crear atacs dirigits, és a dir, dissenyats específicament per afectar a una persona. Els atacants sabran exactament en quina empresa està treballant una persona, quin treball té en ella, i encara més, en quin projecte en particular està treballant. I estem parlant de 800 milions d'usuaris. Això els permetrà crear, per exemple, esquers més creïbles per als seus correus maliciosos. Per exemple, posant com a assumpte del mateix el nom de l'empresa en què treballa l'usuari al que s'ataca.

Un altre dels problemes localitzats per BitDefender és la possibilitat de l'arribada de Spam a Facebook a través de l'opció "Subscriu-te", igual que passa a Twitter. Amb la funció dels nous subscriptors, Facebook s'ha obert als spambots i a fraus del tipus "com aconseguir més subscriptors". La clonació de les característiques de Twitter també pot significar que es clonin en Facebook les estafes de Twitter.

"Amb cada vegada més i més informació sobre l'usuari en el seu perfil, el problema de robatori de comptes, es convertirà en una amenaça cada vegada més important. Facebook està fent molt en la millora de la interacció, però no veiem cap pas important en matèria de seguretat", explica Jocelyn Otero Ovalle, Directora de Màrqueting de BitDefender per a Espanya i Portugal, que afegeix: "Després de la gran quantitat de problemes relacionats amb la seguretat de Facebook, esperàvem un anunci en relació amb el segrest de la sessió en connexions no segures, un problema de seguretat notable per a molts usuaris de Facebook avui dia. Però no s'ha produït".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1