Dimarts, 27 de setembre de 2011 | 15:52
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Ciril Rozman: "Gestionar l’aigua amb eficiència és una obligació moral"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Primera Conferència sobre reutilització de l’aigua
Ciril Rozman: "Gestionar l’aigua amb eficiència és una obligació moral"
26/09/2011 14:39
Ciril Rozman
"Gestionar l’aigua amb eficiència és ja una obligació moral, una resposta ètica als desafiaments presents i futurs als quals s’enfronta la humanitat". Amb aquestes paraules, el director general de Concessions d’Agbar, Ciril Rozman, obria la 8a Conferència Internacional de la IWA (International Water Association) sobre regeneració i reutilització de l’aigua, que té lloc des d’avui a Barcelona.
L’augment de la població mundial, la seva concentració urbana i el creixement exponencial d’aliments previst suposaran un augment de la demanda d’aigua per a tots els usos, cosa que, segons Ciril Rozman, exigirà al sector de l’aigua l’optimització dels recursos, la millora de l’eficiència, l’aportació de noves solucions i el desenvolupament de noves tecnologies.

En aquestes circumstàncies, el directiu d’Agbar ha destacat el paper que han de jugar la reutilització i la regeneració de l’aigua, les millores tecnològiques i el desenvolupament de noves infraestructures. Les institucions financeres, ha explicat Rozman, han d’aparèixer com un element decisiu per pal•liar el dèficit d’inversions en infraestructures que el sector de l’aigua pateix des de fa temps.

Col•laboració público-privada per a projectes de reutilització de l’aigua

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder, que ha inaugurat la jornada, ha apuntat cap a la col•laboració público-privada com a possible solució per portar a terme projectes de reutilització de l’aigua. Recoder, que ha lamentat que les actuals circumstàncies econòmiques impedeixen al Govern avançar tan ràpid com tenien previst en el seu programa, ha destacat el paper de la depuradora del Baix Llobregat com a reserva estratègica de l’àrea metropolitana de Barcelona.

El conseller ha apostat per seguir realitzant actuacions en l’àmbit de l’aigua reutilitzada per tot el territori i, tot i reconèixer que encara resta un llarg trajecte per recórrer en aquest àmbit, ha explicat que Catalunya ha de convertir-se en un referent en el món de l’aigua.

La 8a Conferència Internacional de la IWA sobre regeneració i reutilització de l’aigua, que se celebra a Barcelona des d’avui i fins aquest dijous, compta amb 350 experts de tot el món que debatran sobre el desenvolupament d’estratègies sobre regeneració i reutilització de l’aigua.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1