Dimarts, 27 de setembre de 2011 | 15:45
Vostè es troba a: Inici > Política >

ICV deixa EUiA contra les cordes en signar un acord amb Equo

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Les llistes a Catalunya i la irrupció d'Uralde, claus
ICV deixa EUiA contra les cordes en signar un acord amb Equo
26/09/2011 14:07
9Joan Herrera cara
ICV ha decidit trencar la coalició electoral que la unia a Esquerra Unida i ha signat un pacte similar amb Equo, el partit ecologista que lidera l'exdirigent de Greenpeace a Espanya, Juan López d'Uralde.
La firma del pacte arriba després de mesos de rumors de crisis en la coalició ICV-EUiA, amb especial rellevància a Catalunya, on van arribar a formar part del govern d'esquerres. No obstant això, la irrupció d'Equo i les exigències d'EUiA, que volia el número dos de la llista encapçalada per Joan Coscubiela han provocat la ruptura. ICV ha reservat aquest lloc per a Núria Buenaventura, i EUiA pretenia col·locar al senador Joan Josep Nuet.

En roda de premsa, el secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha reafirmat la coalició amb EUiA, el referent català amb IU, "on ningú imposa res a ningú ni impedeix res a ningú", encara que no ha amagat la seva voluntat de formar grup amb Equo al Congrés després del 20 de novembre.

L'objectiu, segons Herrera, és reunir en un sol grup parlamentari als seus diputats, als d'Equo, Compromís i també als d'IU, destacant que els tendirà la mà en cas que no puguin formar grup: "Som compatibles. Ens agradaria crear un gran grup d'esquerra verda que sumés tots els components, en què ICV i Equo tinguessin un pes important".

No obstant això, el secretari general d'ICV ha deixat clar que totes les decisions que es prenguin ho faran dins de la coalició amb IU, tot i reivindicar el seu pas endavant amb Equo. No obstant això, el moviment d'ICV d'aquest dilluns s'entén en IU com un dels passos per canviar de soci preferent.
Jambi
26/09/2011
La coalició d'ICV i EUiA no s'ha trencat pas, i l'acord no és més que un protocol de relacions entre ICV i EQUO per repartir-se la representació dels Verds europeus a l'Estat espanyol. Si us plau, reviseu les vostres fonts.
anna
26/09/2011
poc contrastat i poc complerta aquesta noticia no?? podrieu dir que és per les eleccions europees per exemple...
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1