Dimarts, 27 de setembre de 2011 | 15:35
Vostè es troba a: Inici > Política >

Puig celebra que Ribó recuperi l'esperit "crític" que va perdre en 2009

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El Síndic de Greuges demana que es depurin responsabilitats en Interior
Puig celebra que Ribó recuperi l'esperit "crític" que va perdre en 2009
27/09/2011 12:57
9felip-puig
El conseller d'Interior de la Generalitat, Felip Puig, ha ironitzat aquest dimarts afirmant que celebra que el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, hagi recuperat "l'esperit crític que l'any 2009 va perdre", en referència a les manifestacions estudiantils contra el Pla Bolonya i al paper que va tenir el defensor del poble català llavors.
Puig, que ha inaugurat el taller 'Prevenció amb joves en risc' en l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, ha respost així a les crítiques de Ribó sobre l'actuació policial a la plaça Catalunya el 27 de maig i contra el bloqueig del Parlament, que recull en un informe que aquest dilluns va presentar en la comissió parlamentària del Síndic.

En la seva intervenció parlamentària, Ribó va revelar que una barrera formada per només 30 indignats va ser el que va impedir directament que la caravana amb el president de la Generalitat i altres alts càrrecs i diputats no poguessin accedir al Parlament el 15 de juny i haguessin d'arribar en helicòpter i furgons policials.

En el seu informe assegura que alguns Mossos es van excedir en l'ús de la violència contra els 'indignats' a plaça Catalunya i assegura que va haver-hi errors en el bloqueig del Parlament.

De fet, demana a Interior que depuri responsabilitats i obri expedients informatius, a més d'exigir que es persegueixi penalment als quals van agredir i van insultar a diputats.

Encara que ha matisat que no vol entrar en polèmiques, Puig ha afirmat que no comparteix el punt de vista de Ribó, qui ha assegurat que la Conselleria li va remetre "tard" la informació de tot l'ocorregut.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1