Dimarts, 27 de setembre de 2011 | 15:58
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Julio Garcia Prieto posa en marxa per sorpresa "el gran ERO de la sanitat tarragonina"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
O tothom s'abaixa el sou o acomiada a 150 interins
Julio Garcia Prieto posa en marxa per sorpresa "el gran ERO de la sanitat tarragonina"
21/09/2011 12:48
9garcia-prieto
X. Prera.- “Una nova cacicada”. Així qualifiquen els sindicats l’acomiadament de 35 interins a l’assistència primària del Camp de Tarragona. El principal acusat és el gerent de l’ICS a les comarques tarragonines, Julio García Prieto.
Aquest dimarts, els directors i responsables de tots els CAP i ABS de l’Institut Català de la Salut (ICS) reunien als seus treballadors per anunciar-los, sense consultar prèviament ni amb sindicats ni amb la Junta de Personal, que amb data 1 d’octubre es rescindirà el contracte a 35 interins. La llista ja està confeccionada, i afecta a metges, infermeres i personal administratiu.

No acaba aquí el que entre els treballadors ja es coneix com “el gran ERO de la sanitat tarragonina”, ja que també se’ls va informar que s’acomiadaran 109 interins més si la resta de personal no accepta abaixar-se el sou. En un primer moment se’ls va dir que entre dimecres i dijous tindrien obertes unes urnes per votar, però posteriorment es va modificar el calendari, i els treballadors voten entre aquest dimarts a la tarda i dimecres al matí.

Segons que ha explicat el portaveu de CCOO, Ferran Xavier Aiximeno, les “maneres dictatorials” de García Prieto també amenacen amb acabar amb llocs de treball als grans hospitals de Tarragona i Tortosa.

Reunió dilluns


Els moviments aquest dimecres s'han succeït. Els sindicats han demanat explicacions a la gerència, que els ha convocat per donar-los unes explicacions que no els han convençut, pel que han marxat anunciant batalla. Una estona més tard, la direcció de l'ICS feia marxa enrere i els emplaçava a una reunió explicativa el proper dilluns.

No obstant això, les polèmiques votacions han seguit, i les urnes ja estan tancades amb el veredicte dels treballadors. Els sindicats lamenten que les votacions s'han fet sense cap control ni cens, i que resta credibilitat al resultat.

Cacicades

El 'modus operandi' de l'ICS des que García Prieto en va assumir el control a les comarques de Tarragona ja no és nou per als que hi treballen. "És prepotent, va per lliure, i afirma que no informa de res als sindicats ni els dona cap documentació perquè ho filtren tot a la premsa. Per a ell sobrem", han assegurat a CatalunyaPress fonts del Joan XXIII de Tarragona.

“Qui atendrà als pacients a partir de l’octubre?”

Aquesta és la pregunta que es fa Aiximeno, que recorda, com ja va publicar aquest diari, que des de l’1 de setembre catorze serveis d’urgències d’aquestes comarques no obren per les nits ni durant els caps de setmana.

En aquesta mateixa información publicada per CatalunyaPress, els sindicats apuntaven que García Prieto es negava a reunir-se amb ells i que la rumorologia i el mal ambient s’estava apoderant dels centres sanitaris. El gerent de l’ICS ja ha parlat.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1