Dimarts, 27 de setembre de 2011 | 15:33
Vostè es troba a: Inici > Economia >

El Govern perllonga l'austeritat fins 2018 obviant les veus que adverteixen del risc d'"explosió social"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La Generalitat reduirà el dèficit fins al 0,14%
El Govern perllonga l'austeritat fins 2018 obviant les veus que adverteixen del risc d'"explosió social"
27/09/2011 14:31
9homs-mascolell
X. Prera.- El Govern, més papista que el Papa, ha presentat la seva Llei d’Estabilitat Pressupostària sense esperar la Llei Orgànica de l’Estat. I ho fa enmig d’un malestar social creixent que va més enllà de la Sanitat. El conseller Mas-Colell critica als que adverteixen d’una possible “explosió social”.
Aquest passat divendres, la presidenta d’Entitats Catalanes d’Acció Social i assessora del President Mas, Teresa Crespo, advertia al Govern del risc d’”explosió social” si aquest no revertia les seves polítiques socials, basades únicament en l’austeritat.

Preguntat per opinions com aquesta, el conseller Mas-Colell, que ha presentat la Llei d’Estabilitat Pressupostària, ha demanat “prudència a l’hora de fer manifestacions” perquè “ja tenim una situació prou complicada com per anar invocant perills d’explosions”.

Sobre aquesta possibilitat, ha assegurat que “som Europa i a Catalunya pot passar el que pot passar a Europa. No som diferents”.

Una llei que va més enllà de la reforma constitucional

El cert és que el Govern està decidit a seguir prioritzant la reducció del dèficit passi el que passi, i en aquest sentit s’entén la Llei d’Estabilitat Pressupostària presentada pel conseller d’Economia, que situa l’objectiu del dèficit per a l’any 2018 en el 0,14%. El topall de la reforma constitucional se situava en el 0,26%.

Mas-Colell ha explicat que a finals de 2012 pretenen arribar a un dèficit de l’1,3%, en 2013 a l’1,1% i en 2014 a l’1%. “A partir d’aquí tindrem quatre anys per reduir una mica menys d’un punt”, ha afirmat.

La Llei d’Estabilitat Pressupostària tira per terra la posició que va mantenir el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, que va afirmar que el topall del 0,26% era massa baix perquè estava basat en los números de 2009 i 2010, extraordinaris quant a despesa social. Duran va proposar un topall de l’1,8% tant per a l’Estat i les CCAA i un 0,4% dels municipis.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1