Dimecres, 28 de setembre de 2011 | 15:25
Vostè es troba a: Inici > Municipis >

La Paeria i CaixaFòrum, juntes en la prevenció del consum de drogues

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Cicle d'activitats a Lleida
La Paeria i CaixaFòrum, juntes en la prevenció del consum de drogues
26/09/2011 13:50
Jornadas de la Caixa en Lleida
La Paeria col·labora amb CaixaFòrum en el cicle d’activitats organitzat que fomenta la formació en prevenció del consum de drogues. El 2n tinent d’alcalde, Josep Presseguer, ha assistit a la presentació de la primera jornada del cicle, dedicada als professorat d’educació secundària i a altres professionals vinculats, com educadors o personal tècnic de joventut.
Presseguer s’ha dirigit especialment al col·lectiu que treballa amb els joves perquè mantinguin l’interès i treballin perquè la seva formació reverteixi en un futur millor per als joves i, per extensió, en la resta de la societat.

El regidor de Benestar Social i Ocupació ha exposat tres objectius en els quals s’ha d’incidir especialment: el foment de la prevenció del consum de drogues entre els estudiants d’educació secundària; l’oferiment al professorat i als educadors d’eines i recursos per esdevenir agents de prevenció entre els joves; i informar i apropar els recursos de la ciutat en matèria de drogodependències. Arxiu de so de Josep Presseguer

Durant l’acte inaugural, Presseguer ha subratllat algunes dades, que ja es van posar de relleu en la inauguració de l’exposició “Parlem de Drogues”, com que l’edat d’inici en el consum de drogues ha disminuït, començant a experimentar amb el tabac o l’alcohol als 13 anys, o que entre els 14 i 15 els joves s’inicien en el consum de cànnabis, o entre els 15 i 16 en el de cocaïna i èxtasi, entre altres.

Per això, ha remarcat la importància de la col·laboració de les institucions, com la que ofereixen aquest cas l’Ajuntament de Lleida o la Generalitat, ja que informar sobre aquest tema i formar els professionals que treballen amb joves és un complement essencial en l’oferta educativa de la ciutat. El tinent d’alcalde ha recordat que la Paeria fa anys que aposta per programes educatius en matèria de drogues i per la participació amb els diferents agents implicats.

La Jornada de Formació en prevenció del consum de drogues ha inclòs la conferència “Prevenció des d’un enfocament científic basat en neurobiologia de l’addicció”, a càrrec de Rafael Maldonado, catedràtic de Farmacologia de la Universitat Pompeu Fabra. Maldonado també ha acompanyat els assistents de la jornada a la visita de l’exposició “Parlem de drogues”. Li ha seguit una taula rodona. La jornada l’ha clos el regidor de Joventut i Salut Pública, Oriol Yuguero, i la directora de CaixaFòrum, Mercè Freixinet.

A l’acte inaugural també han assistit la directora de CaixaFòrum; Alba Castella, inspectora en cap dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida; i Anna Rafael, representant de l’Associació Antisida de Lleida.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1