Dimecres, 28 de setembre de 2011 | 15:03
Vostè es troba a: Inici > Política >

Nadal a Mas: "També és el President del malalt de càncer que sap que té per a tres mesos"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El PSC el repta a "governar per tots" i s'ofereix per grans pactes
Nadal a Mas: "També és el President del malalt de càncer que sap que té per a tres mesos"
28/09/2011 11:25
9nadal-parlament-bona
CatalunyaPress.- El cap de l’oposició, Joaquim Nadal, ha reclamat al President de la Generalitat, Artur Mas, que revisi l’estratègia de “l’extremisme en la reducció del dèficit” per poder arribar a acords i començar a “governar per a tots”.
Nadal ha començat el seu discurs assegurant que el Govern “ha perdut nou mesos” per la seva estratègia “extremista” en la recerca de la reducció del dèficit, amb la que ha dit estar d’acord si s’aplica “en el punt just”. I és que tal i com ho està aplicant l’actual Govern, “destrueix ocupació, redueix el consum i va contra els més febles”.

Precisament, el cap de l’oposició ha acusat a Mas d’haver governat, fins ara, de cul a les majories més febles i d’haver mostrat un “curiós orgull” per les retallades. Nadal li ha demanat que governi per tothom i li ha posat un exemple cru però, a tenor del que denuncien els treballadors sanitaris, molt possible: “vostè també és el President d’aquell malalt de càncer de pulmó per a qui el temps és important i que sap que amb les retallades trigarà tres mesos en ser atès”.

Nadal, referint-se al discurs del President d’aquest dimarts, falt d’èpica, li ha demanat que posi “rostre humà a la nació”, i li ha exigit claredat en l’agenda de CiU per al futur de Catalunya. “Si la Constitució i l’Estatut estan fora de l’agenda, quina és l’agenda?”, ha apuntat, referint-se a la transició nacional catalana pregonada per Mas.

Mentrestant, el socialista li ha demanat que desplegui l’Estatut “al màxim”, ja que “cadascú tria el camí que vol, però en el trànsit la grandesa del lideratge està en desenvolupar el que es té”.

Forat "monumental"

Al seu torn de rèplica, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha lamentat que els socialistes no facin autocrítica ni donin explicacions sobre l'"enorme cràter" que van provocar a les finances catalanes, justificant així la necessitat de les retallades pressupostàries per no acabar com Grècia. Mas ha parlat fins i tot de "forat de dimensions monumentals".

"Creia que farien un acte de coratge i dirien que es van equivocar, que van portar les coses al límit. Quan es deixa un forat del 75% del límit autoritzat cal donar explicacions", ha assegurat, destacant que el Govern evitarà que Catalunya caigui per el precipici.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1