Dimecres, 28 de setembre de 2011 | 15:22
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

Ni un pas enrere!

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
90Janet Sanz, Coordinadora Nacional de Joves d'Esquerra Verda i regidora d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de BCN
Ni un pas enrere!
Janet Sanz
26/09/2011 20:57
Des de fa molts anys a Barcelona ha estat reconegut la manca d'oferta pública d'escoles bressol. Ha estat i és una de les principals demandes de moltes famílies en tots els barris de la nostra ciutat. Per això, els darrers mandats el govern d'esquerres no va renunciar a construir places públiques, ans al contrari, malgrat el context de crisi vam aconseguir que el ritme de creixement no s'aturés.

Així en el darrer mandat es va planificar la construcció de 29 escoles bressol públiques. Malgrat no fer possible la cobertura universal del servei públic, es va fer una aposta que ampliava l'oferta en els barris on menys oferta hi havia, prioritzant les sol·licituds de famílies amb menys recursos.

L'anterior govern de l'Ajuntament de Barcelona, el govern d'esquerres, no va renunciar en cap cas a construir cap plaça pública. No es va renunciar a liderar des del consistori aquesta oferta que tan necessiten les famílies barcelonines. Construint així, un servei públic que ha esdevingut un referent d'una qualitat envejable a la resta d'Europa.

Les darreres setmanes l'equip municipal de Trias ha concretat el seu model d'escoles bressol a Barcelona. L’anunci del govern municipal constava de la seva intenció de concertar places amb centres privats, una proposta que prioritza els criteris econòmics davant de l'equitat i la cohesió, a més de no garantir la millor qualitat ni un model pedagògic contrastat. Aquesta proposta suposa doncs un atac directe al model d'escola bressol pública de Barcelona i una agressió a les famílies, especialment a les que tenen menys recursos.

Justament la passada setmana ICV-EUiA vam presentar a la comissió de Cultura de l'Ajuntament una proposició en la que instàvem a l'executiu municipal a presentar un pla 2012-2015 de creació de noves places d'escola bressol de titularitat pública, com a garantia de preservació de l'exitòs model públic impulsat fins ara.

La resposta de l'executiu municipal de CIU va ser clara: rebuig frontal. I ho va fer de la mà del PP. La dreta s'alia en el desmantellament de l'estat del benestar. Així doncs, CIU i PP obren la porta a la gestió privada dels centres municipals i en concret de les escoles bressol.

I la pregunta és, assegura el govern municipal que la concertació que proposa podrà aportar les 3.000 noves places amb els mateixos estandards de qualitat i amb els mateixos preus que les places públiques creades en els darrers anys pel govern d'esquerres? Perquè el què és evident és que l'oferta privada no anirà on no hi hagi possibilitats de negoci, avui ja és evident que en els barris més populars, de les classes treballadores aquesta oferta és inexistent. Per tant, només l'oferta pública garanteix que les famílies amb menys recursos puguin accedir a un servei que necessiten.

Sota l'amenaça d'atacar la cohesió i l'equitat del model proposat per Trias, ICV-EUiA seguirà defensant les persones i els barris, seguirem al costat de les dinàmiques de resistència als intents de desmantellament i a les retallades. Perquè és una qüestió de voluntat política i de lideratge davant els greus problemes que moltes famílies barcelonines pateixen.

Exigirem que en qüestió de cohesió i d'equitat Barcelona no faci ni un pas enrere!
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1