Dimecres, 28 de setembre de 2011 | 15:19
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Unnim opta per la nacionalització

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Rebrà fons del FROB davant la impossibilitat d'assumir altres vies
Unnim opta per la nacionalització
26/09/2011 11:38
9unnim-grup
Agències.- Unnim ha decidit optar pel Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) per al compliment dels requeriments de capitalització establerts arran del decret per reforçar el sistema financer.
Aquesta via ja estava prevista al pla de recapitalització que el consell d'administració d'Unnim va presentar al Banc d'Espanya a finals de març, i que conté el pla de negoci de l'entitat en una projecció de cinc anys i exposa les alternatives per complir amb les exigències de capital principal fixat en el 10%.

L'entitat ha mantingut converses amb inversors privats per a la seva participació en l'accionariat d'Unnim, però l'actual conjuntura econòmica i l'evolució dels mercats no ho ha fet possible, paral·lelament a mantenir oberta una línia de contactes per a un possible aliança amb una altra entitat o grup financer de l'Estat.

Segons l'entitat, una operació corporativa d'aquesta dimensió requereix de major temps per poder fructificar.

Unnim -fruit de la fusió entre Caixa Manlleu, Caixa Sabadell i Caixa Terrassa- ha optat finalment per l'alternativa del FROB com a via d'obtenció de capital per aconseguir els nivells de capitalització requerits, que es canalitzarà a través d'Unnim Banc, l'entitat financera del Grup Unnim, que es va constituir al juliol.

1 d'octubre

L'entrada en funcionament del banc està prevista per l'1 d'octubre i, després de rebre l'autorització de la Generalitat, està duent a terme els últims tràmits, que culminaran a la fi d'aquest mes.

Unnim Banc naixerà amb uns actius totals de 28.325 milions d'euros, uns recursos propis de 2.053 milions d'euros, una xarxa comercial de 610 oficines i 1,1 milions de clients.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1