Salvador Cot | Actualitzat el 27/09/2011 a les 23:59h

... i Mas va llençar el cove

Artur Mas és l'únic president de la Generalitat que té garantit un capítol sencer en la història de Catalunya. No en podem saber ni el títol ni el contingut, però és evident que Mas serà o bé el president de la salvació definitiva del país o bé el del gran fracàs. No hi haurà terme mitjà perquè els temps no ho permeten.

Mas i el seu Govern saben que hauran de jugar fort o perderan. I la partida comença l'endemà del 20-N, amb un PP que ocuparà bastant més de mig Congrés amb la voluntat de liquidar el conflicte per la via política, jurídica i institucional. Retallar i estalviar només servirà per ajornar un any més un conflicte inevitable.

El discurs d'ahir del president confirma aquest compte enrere cap al moment decisiu. Malgrat les vaguetats i les omissions de Mas, queda clar que, almenys pel que fa als diners propis, no hi ha alternativa racional al dret a decidir. I això és, justament, el que Espanya no cedirà. Així que la transició només serà nacional si no és transacció.

COMENTARIS

+3
-0
Sr. anònim de les 17:38.
Carles Viñals Casado, 28/09/2011 a les 20:55
No sap quin pes em trau del damunt en fer-me saber que fins que no em passegin en una gàbia amb el cartell DETINGUT PER CATALÂ, puc considerar-me lliure; qui m'havía de dir que el meu espai de llibertat havía de ser tan gran...! Però és el cas que ni tan sols els negres de Mississippi, allà pels anys 60 del segle passat, no eren tampoc exhibits en una gàbia sota el cartell DETINGUT PER NEGRE, i no me'ls imagino sentint-se lliures, ni a vosté pagant per gaudir d'aquella meravellosa llibertat.

Que vosté se sent plenament lliure? No seré jo qui ho dubti. La senzilla explicació és que vosté, independentment d'on hagi nascut, d'on visqui, i treballi, no és català d'ànima -l'única forma de ser autènticament alguna cosa- sinó espanyol, també d'ànima, per descomptat; des d'aquesta adscripció és molt fàcil sentir-se lliure.

I per favor, no em vingui amb la cantarella de ser ni sentir-se tan català com espanyol; és tan impossible com ser engendrat per dos pares o parit per dues mares. També un home de gran autoritat va dir fa vint segles que hom no pot servir dos senyors a l'hora. Una veritat encara no desmentida.
+0
-0
Vista
Anònim, 28/09/2011 a les 20:27
Cuan opina el Sr. FERRANdMB.
Es creo que es el gran opinador que nomes ell te la veritat absoluta i els demes uns pobres ignorans.
Jo ignorant tu FRRAN un inclit
+1
-0
Perdrà
Anònim, 28/09/2011 a les 18:13
En català la segona conjugació fa perdrà, no perderà.
Moltes gràcies
+6
-0
Cada día que pasa, 60 Milións d'€ nostres, per Espanya
FERRANdMB, 28/09/2011 a les 17:57
Jo no se si cal repetir-ho un altre cop, pero ho faré, perque encara veig que queda molta gent, que es dura d'orella i no es vol enterar del que pasa. El Govern, gracies al tripartit que hem patit set anys, ens está acrivillant a retallades de serveis, de tota mena. Serveis, que podríam seguir gaudínt, si no fos, per els 60 Milións d'aris que Espanya ens roba (23.000 Milións al any + 3650 Milións de la Seg. Social) No se que en diria-ho, si el vostre veí, per el fet de ser-ho, cada any a cada un de vosaltres os cobrés un peatge de prop de 3000 € a cada membre de la vostra familia... S'ha de ser molt tonto, per donar-li a canvi de res, perque ell s'ho gasti amb futeses absurdes, de las que nosaltres no en podem gaudir a Catalunya
+2
-0
16:29
Carles Viñals Casado, 28/09/2011 a les 17:50
Jo pensava que els qui erem al carrer el 10 de juliol del 2010 teníem prou motius per voler la independència. Després va venir el 28 N...

Pots dir-me què ha canviat que et faci suposar que ara la desitja més gent que llavors? O que la gent que sortiría al carrer seria més nombrosa?
+0
-7
resposta
Anònim, 28/09/2011 a les 17:38
resposta a Carles Viñals Casado:

Sr. Viñals, si vostè no té la sensació de viure en lliberat cregui'm que ho lamento, jo no tinc aquesta sensació, crec que CAT i ESP son societat força millorables, però d'axiò a dir que no som éssers lliures va un abism, el mateix que hi ha entre BCN i Treblinca.
Pot ser jo visc en una part de CAT força diferent a la seva visc a la costa del Baix, treballo a BCN i passo caps de setmana a la Cerdanya, i, escolti'm encara no he vist a cap home enmanillat, brut, engabiat i amb un cartel que digui:

DETINGUT PER CATALA
+3
-0
Salvació? . Fracàs?
Anònim, 28/09/2011 a les 17:16
Estic d'acord amb el comentari de que el President Mas pot passar a la història per qui va liderar la salvació o va ser el causant del fracàs. Això però no depen d'ell, depèn de tots els partir polítics que haurien de tenir prous " coll... " per fer pinya, posar sentit comú i units, demostrar que els catalans som capaços de tirar endavant el nostre país.
Feina difícil quan hi ha tanta gent que només és mira el seu melic i no perdre la "poltrona".
+8
-1
Societat civil endavant!
Anònim, 28/09/2011 a les 16:29
Tots al carrer per demanar la Indepèndencia!
Quan ho fem?
+4
-1
@11:27
Josep Fourier, 28/09/2011 a les 16:02
Em sembla que ambdós volem el mateix. L'única diferència és que tu creus que es pot aconseguir essent súbdits de la monarquia espanyola i jo crec per aconseguir-ho hem de deixar de ser-ho. Mentre ho siguem ens faran fer les coses a la seva manera (suposo que hi estem d'acord) i ja fa temps que hem vist que a casa nostra la seva manera de fer les coses no funciona (suposo que també hi estem d'acord). Si admets els dos punts (i si no els admets m'agradaria que em raonessis una mica el perquè) la conclusió és única i diàfana: cal que *primer* fotem el camp i *segon* decidim en llibertat quin model econòmic i social volem, però hem de fer-ho quan tinguem la possibilitat de dur-lo a la pràctica.

No dubto de la teva bona fe, però estic segur que els que ens volen esclaus per sempre ja fa temps que sembren la divisió a base del joc dretes-esquerres. No caiguem als paranys de l'enemic.
+6
-1
Gràcies, Sr. anònim.
Carles Viñals Casado, 28/09/2011 a les 14:36
Per fer-me veure les distàncies de tot ordre que separen Treblinka de Catalunya, Mas de Gandhi o Fainé d'un "clepsudra"; no hi havía caigut.

De fet, però, tampoc no hi ha gaires semblances -físiques, si més no- entre l'ase de la dita popular que no vol beure, i l'home suposadament racional entestat a creure -i fer-nos creure- que les coses que fan la vida humana plena i digna poden ser assolides en absència de llibertat. Una pretensió tan absurda i irracional que, ves per on, introdueix una semblança entre dos éssers tan diferents com un ase i un home.

Vol vosté gaudir des de la presó de tot el que gaudiría en llibertat? Curiosa causa, a fe de Déu, però sens dubte respectable. Altra cosa és el nombre dels qui s'hi apuntin. Tot i que tractant-se de catalans...
+1
-5
resposta
Anònim, 28/09/2011 a les 13:58
Sr.Carles Viñals Casado:

Treblinka i la Bonanova no tenen gaires coses en comú. No crec que caure en aquestes exageracions ajudi a la vostra causa, legítima, faltaria més.

Ni Barcelona es Treblinka, ni Mas Gandhi ni Vilarasau o Fainé un famèlic pressoner.
No siguem com la mare del acudit:

"Pep, t'he dit mil milions de vegades que no siguis exagerat"
+6
-7
triste espectaculo
ANDALUZ, 28/09/2011 a les 13:44
esta mañana escuchando la radio (creo que era punto radio), esta emisora da linea abierta a que llamen sus oyentes, dentro d'aquest apartat ha cridat una dona catalana, i entre el que deia vi a dir la paraula retallades, dins de les retallades que esta haciendo en la sanidad publica catalana.
Bien... el locutor, que habla a nivel estatal, no se le ocurre otra cosa que decir aproximadamente "que significa retallades?", y otro contertulio hace la broma de "retallados" en mi tierra es volver a tallar".
Sr. locutor de ambito nacional/nacionalista , deberia de tener un minimo de cultura hispanica y aprenderse cuatro conceptos de moda ultimamente en este pais... retallades son recortes, recortes de los mas necesitados del compañero catalan.
por un respeto a todas las culturas hispanica, hagamosla llegar a todos en todos los sitios del estado.
+9
-3
Junqueras SOS!
Anònim, 28/09/2011 a les 13:36
----
+13
-3
Als ultrapràctis...
Carles Viñals Casado, 28/09/2011 a les 13:28
...que "toquen de peus a terra". Que pateixen per una sanitat com més va més retallada i per unes pensions cada cop més minses que acabaràn per no cobrar, gràcies a l'estat hostil al que volen seguir pertanyent, renuncio d'entrada a convénce'ls de res. O són espanyolistes camuflats o senzillament idiotes. Als qui encara no veuen clara l'única sortida que ens resta, els recomano la lectura de "Treblinka" de Jean François Steiner. Al guetho de Vilna, els jueus van començar a morir, primer per centenars, després per milers, car les veus "assenyades" no trobaven mai el moment de revoltar-se i lluitar. Posteriorment, ja a Treblinka, moriren per centenars de milers sota la consigna "assenyada" de la no resistencia, no provocació, submissió absoluta. Pocs díes abans de l'alliberament del camp per l'exèrcit roig, els nazis decidiren acabar amb els pocs milers que hi restaven encara amb vida, i fou solament llavors que aquests últims decidiren revoltarse. La majoría caigueren en el curs de la revolta; uns sis-cents aconseguiren escapar.

Imagino el capteniment dels "ultrapràctics" nostrats si s'hi haguéssin trobat; aquells per als qui la llibertat no és altra cosa que un "concepte difús", l'últim valor a tenir en compte. Aquesta hauría estat si fa o no fa la seva llista d'exigències:

1.- Garantíes de que ningú no morirà en la revolta.
2.- Garantíes de que els polonesos no els denunciaràn i els ajudaràn.
3.- Garantíes de que seràn alimentats un cop fora del camp.

Sortosament per als supervivents, aquesta mena de gent "assenyada" ja no hi era aTreblinka.
+5
-11
POQUITO A POCO
ANDALUZ, 28/09/2011 a les 13:28
para que se os baje un pelin el papel de ciudadanos de segundo dentro del estado español...
una buena noticia para todos los españoles...

http://www.elmundo.es/elmundo/2011/09/28/cultura/1317194819.html
+4
-11
POQUITO A POCO
ANDALUZ, 28/09/2011 a les 13:25
para que se os baje un pelin el papel de ciudadanos de segundo dentro del estado español...
una buena noticia para todos los españoles...

http://www.elmundo.es/elmundo/2011/09/28/cultura/1317194819.html
+11
-2
Resposta a resposta
Quico Ventalló, 28/09/2011 a les 12:54
Clar que la independència es notaria al carrer, 22.000 mil.lions d'euros anuals més de pressupost són difícils d'amagar. Clar que tindriem exèrcit, com el té Dinamarca; però prioritzant formar part d'un exèrcit comú europeu. Molt més car ens costa mantenir l'exèrcit espanyol, pensat per fer front al Marroc i el manteniment de les places de Ceuta i Melilla que, evidentment, no són el nostre problema. Embaixades?, doncs sí, però les justes i necessàries, sens ehaver de mantenir els actuals palaus i mansions de les embaixades espanyoles per tot el món. És evident que mantenir Espanya ens costa als catalans el 10% del nostre PIB, per res, per putejar-nos i fer-nos ananr enrera.
+8
-2
Independència, ja
Anònim, 28/09/2011 a les 12:35




Com hi podem confiar??
olodelbages, 28/09/2011 a les 12:26
A tota aquesta colla de convergents que escriuen al forum els hi preguntaria com collons voleu que hi confiem amb una persona que l'únic que busca és l'encaix amb Espanya
Company no podem confiar, cal moure el cul. Cal una colla de polítics valents, que ens portin a la independència i prou, no hi ha més!




venent-se per un plat de llenties??
El comentari de la predicció de la negociació és fantàstic i molt aclaridor de l'únic que es pot esperar... anant be eh!!
Em temo que la segona opció del Cot és més realista i ens portarà a la puta misèria com a país...

Els teòrics indepes que vareu votar a en Mas encara ho veieu clar, o ja no tant??

Salut i Independència!!!
+1
-3
resposta
Anònim, 28/09/2011 a les 12:29
Sr.Quico Ventalló:
Estic d'acord amb la majoria de coses que vostè argumenta, i el fet de parlar del cinema ha sigut a tall d'exemple.
Tot i això, volia preguntar-li algunes coses: en una hipotética CAT independent no hi hauria exècirt i per tant armament? li responc? doncs clar que si, seria el normal; tampoc ambaixades? li responc? clar que si, de fet ja les tenim sense que CAT tingui competències a l'exterior? no tindria pessebristes? li responc? doncs si, els tenim a milers. Tenim en compte que una hipotética independència implicaria recuperar soberania de Madrid per a cedir-la dirèctament a Brusel.les entenc que seria canviar-ho tot per a que tot segueixi igual, es a dir, al carrer no es notaria gran cosa, permeti'm que sigui tremèndament escèptic amb tot plegat, no crec qeu sigui l'únic que pensa així, de fet aquest és el motiu pel qual l'independentisme és minoritari a casa notra.
salutacions
+8
-3
Com hi podem confiar??
olodelbages, 28/09/2011 a les 12:26
A tota aquesta colla de convergents que escriuen al forum els hi preguntaria com collons voleu que hi confiem amb una persona que l'únic que busca és l'encaix amb Espanya venent-se per un plat de llenties??
El comentari de la predicció de la negociació és fantàstic i molt aclaridor de l'únic que es pot esperar... anant be eh!!
Em temo que la segona opció del Cot és més realista i ens portarà a la puta misèria com a país...

Els teòrics indepes que vareu votar a en Mas encara ho veieu clar, o ja no tant??

Salut i Independència!!!
+14
-3
A l'anònim que respon al senyor Fourier
Quico Ventalló, 28/09/2011 a les 11:44
Ha pensat que els hospitals no es tanquen per la misèria atorgada al Cinema en català (que en tenim tot el dret), sinó pels 30.000 mil.lions que deu Espanya en tancs, pel forat sense fons de l'Instituto Cervantes que es dedica a promocionar el castellà, per l'aberració d'un AVE radial i sense pasatgers, per les ineficaces i sumptuoses embaixades espanyoles, pel manteniment d'una família reial enemiga de Catalunya, pel manteniment d'un estat curull de funcionaris i pessebristes?...la gana a Catalunya no la porta el cinema en català, la porta l'espoli i la dependència a Espanya.
+7
-3
Cal destruir
Gelet, 28/09/2011 a les 11:35
Primer cal destruir per poder crear. Hauràn de ser brutals les retallades el que queda d'any i el proper també per que la gent digui prou!. Només d'aquesta manera entendràn la necesssitat d'un concert econòmic que Escanya amb la seva ignorància un cop més ens denegarà. Llavors serà el moment del tots plegats, ja no quedarà temps per més excuses. Jo calculo gener-febrer 2012 i per primavera...
+4
-11
resposta
Anònim, 28/09/2011 a les 11:27
Resposta al Sr. Fourier:

Sap el què passa, Sr. Fourier?

Què n'hi han persones, jo en sóc una i no crec que sigui la única, què en la nostra escala de prioritat aquest temes són els primers, a mi em preocupa més la sanitat, la educació dels meus fils, quin futur els espera, etc què si Harry Potter parla en català al cinema o si Catalunya té selecció de dardos, sincérament, respecto tot i què no comparto, què altres persones tinguin en el seu primer lloc aquest temes, que jo trobo difússos, ambigus, etc.
Trobo que a nivel informatiu tot aquest debat està inflat, es parla molt, al carrer la cosa canvia.
Salutacions
+6
-3
Perdran o guanyaran però no 'perderan'
Pere Arenys, 28/09/2011 a les 11:14
perdran!
+11
-6
El Mas farà figa
Anònim, 28/09/2011 a les 10:49
L'articulista sembla tenir una fe en el senyor Mas que jo no comparteixo. Estic d'acord en que s'acosta un moment històric i que caldrà prendre decissions valentes, però pel mateix motiu sóc tant escèptic: el senyor Mas ni és home de prendre decissions ni és valent. Per desgràcia quan caldria un líder tenim un gestor. Si CiU mai ha plantat cara, per qué ho hauria de fer ara?
+9
-4
A l'anònim sense nom
Josep Fourier, 28/09/2011 a les 10:43
Jo no he dit en cap moment que no en parlem, el que dic és que no ens *barallem*, la diferència és important. El que demano és que no ens dividim pel model social quan hi ha una tasca molt més urgent a fer, una tasca que fins que no estigui feta no ens permetrà decidir el nostre model social. Quines ganes de perdre el temps, les energies i generar divisió interna a base de peixos que es mosseguen la cua! O potser sí que hi tens interès en fer mal al sobiranisme, això només ho saps tu, ja ens ho explicaràs.
+12
-3
Impecable?
Quico Ventalló, 28/09/2011 a les 10:28
Avui els opinadors descriuen el discurs de Mas com impecable en la forma, sense espai per la retòrica. Però el que val i cal és la impecabilitat en el fons i, friki com sóc, no veig que receptar treure l'alimentació a un diagnosticat de gangrena sigui un prodigi de seny i fiabilitat. Més que descriure la malaltia, amb cruesa, no seria millor explicar-ne les causes i tenir cura que no esdevingui una malaltia crònica?.
+11
-3
Per Anònim, 28/09/2011 a les 08:19
Anònim, 28/09/2011 a les 10:23
La realitat es veurà el dia que es faci el referèndum, cosa difícil de fer mentre formem part d'un pseudopaís suposadament democràtic que no accepta la decisió del poble sobirà ni dels seus representats.
+3
-10
resposta a sr. Fourier
Anònim, 28/09/2011 a les 10:22
El Sr. Fourier ha dit:
"No us baralleu pel model social, ja el decidirem quan siguem lliures"

vostè diu que la base de qualsevol societat moderna: el model social, no es important, es pot parlar d'ell desprès.
I clar, vostè espera que 7.500.000 de persones oblidim temes com pensions, sanitat etc etc per un concepte tant difús en el context actual com "la llibertat".
Vostè respongui que passarà amb les pensions, circulació de persones, si sortirem de la UE i de l'euro, que passarà amb els nostres bens a Espanya, si ens atendran a València quan siguem extrangers allà etc etc, i desprès de responder-ho tot, els catalans, llirement, decidirem.

Vostè és un romàtic, però en el mal sentit de la expressió.

+13
-4
No us baralleu
Josep Fourier, 28/09/2011 a les 09:58
No us baralleu pel model social, ja el decidirem quan siguem lliures. Ara cal unir forces, penseu que el comentari que tant us ha enrabiat el pot haver escrit un policia espanyol. No li feu el joc a l'enemic, per favor.
+3
-8
neo.com bub.bub
Anònim, 28/09/2011 a les 09:43
M'encanta aquestes bestioles que porten cap, amb un cervell marxista de sarradures, que tot ho solucionen amb el seu insult de neo.con; realment es fantastic que encara hi hagin pijos-tontos que el seu ideari es anar insultant als neo.con; es divertit veure que tots els desgraciats (indignats) siguin de bona familia i no han treballat mai, com els d'ICV-HIJOS DE PAPA Y MAMA BURGESA O ARISTOCRATICA; apa nena, ves a fer bub-bub, neo.com, neo.com
+16
-3
Mas cap a a un nou 6 d'Octubre?
Analista, 28/09/2011 a les 09:42
Completament d'acord, Cot. El problema és que amb Mas es repetirà, amb paràmetres del segle XXI, el que ja li va passar a Companys amb la Llei de Contractes de Conreu el 1934 i que va desembocar en els coneguts fets del Sis d'Octubre.La CEDA en aquest cas serà el PP.

El que hem de fer els independentistes és posar Mas contra les cordes perquè CyU d'una punyetera vegada es posi al cantó de Catalunya i poguem fer, ara sí, un Front Patriòtic de veritat contra España.

D'altra manera, estem abocats a un nou Compromís de Casp de la mà dels "convenientes". Aquesta vegada amb reacció popular imprevisible.
+6
-7
Neocons
Anònim, 28/09/2011 a les 09:37
Al zoo els neocons i ben lluny!
El neoliberalisme està mort, no sé si t'has adonat.
Deixa de dir conneries!


marxisme i prehistorics vivents
Anònim, 28/09/2011 a les 09:31
Burges, al s.XXI que vol dir? amb un llenguatge del paleolitic i un historiador de Jefe, ERC no té cap altre futur que el seu brillant enterrament!!! marxistes i ratolins, al zoo!!!
+3
-8
marxisme i prehistorics vivents
Anònim, 28/09/2011 a les 09:31
Burges, al s.XXI que vol dir? amb un llenguatge del paleolitic i un historiador de Jefe, ERC no té cap altre futur que el seu brillant enterrament!!! marxistes i ratolins, al zoo!!!
+7
-5
Mas, no fa res de res
Anònim, 28/09/2011 a les 09:29
En Mas es un covard; diu que fa retallades, i es totalment fals; en comptes d'enviar a l'atur als 30.000 col.locats pel tripartit a dins de la Generalitat, els manté per que els hi té por; Volem un President no un Mas que només serveix per fes surgits i donar calderilla al PSC-ICV-ERC!! Amb en Mas-Duran, Catalunya serà espanaya.la.ladrona.eterna; i una cosa es clara, sense el domund catala, espanya no es res més que un munt de pedres i de merda; España sense robar als catalans, no té cap futur, es el seu suicidi
+8
-7
Junqueras endavant!
Anònim, 28/09/2011 a les 09:23
Acabeu amb aquesta comèdia burgesa!
+14
-4
@ 08:19
Josep Fourier, 28/09/2011 a les 08:56
Tu creus que ens preocupa la quantitat, la realitat és que ens motiva la tendència. El teu missatge ho diu ben clar, cada dia en som més els que volem la llibertat de Catalunya. Mirant els números veiem que encara hem de convèncer força persones, però la tendència existeix i només cal seguir treballant perquè els convençuts siguin la meitat més un. Ara entrarà el PP a espanya, això serà una molt bona empenta per a la causa. Si realment vols parlar-ne espera fins les eleccions del 2014, si el que vols és sembrar desencís pensa que la pàtria no paga traïdors.
+10
-7
La comèdia continua
Postpujolisme, 28/09/2011 a les 08:54
Bon dia Sr. Mas,
Ja parleu de co-pagament, ja heu posicionat a tots els vostres amics, coneguts...a les Mútues, ara passarem al copagament. Posteriorment, quan pugi el PP, fareu veure que us enfadareu i potser proclamareu la independència, però ja estareu ben posicionat i podreu remenar les cireres.
Quanta perversió, el govern dels millors, té la sensibilitat social a la planta dels peus.
El mal, es que encara enganyeu perversament a la ciutadania, que amb tota la bona fe us vosta.
Ja n'hi ha prou Sr. Mas, ja n'hi ha prou!
El cas Palau, el cas Pallerols.
TINC ESPERANCES AMB LA NOVA ERC, li dic de debó, sinó es per fotre el camp de,l país.
La seva corrupció no està lluny de la perversió del PP espanyol, però ja comença a ser palés.
Adeú Sr. Mas, espero, que la gent reaccioni ben aviat.
+7
-14
Ojalà passi
Anònim, 28/09/2011 a les 08:21
Espero que el PP guanyi per gran majoria absoluta i foti "borrón y cuenta nueva" d'una vegada, enviant tots els vividors, ganduls i estafadors on els correspon.
+7
-21
Cal possar les coses al seu lloc
Anònim, 28/09/2011 a les 08:19
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+17
-11
Rendiu-vos a l'evidència
Araki, 28/09/2011 a les 07:28
+22
-10
Regateando que es gerundio
Anònim, 28/09/2011 a les 03:11
Mas parla de "pacte fiscal", i coneixent tots aquest mediocres, és capaç de demanar als ecspanyols que només ens robin 15.000.000.000 euros. Els ecspanyols diran que 18.000.000.000 euros, el Mas dirà 16.000.000.000 euros, els ecspanyols 17.000.000.000, Mas dira 'fet', i tal dia farà un any.
Nois i noies: tenim el que ens mereixem.

Salut
+54
-8
tic tac tic tac
pepet grill, 28/09/2011 a les 00:40
Cada dia que passa és un dia perdut.
I la situació empitjora a cada moment... a cada moment
tic tac tic tac
+24
-10
no m'equivocare de gaire
Anònim, 28/09/2011 a les 00:32
Si vols tenir forsa a les negociacions cal estar disposat a arribar a les ultimes consequencies. A Mas li pendran el pel igual que als sociates, pq fins i tot els del seu propi partit se'n riuen de les seves amenaces.
+24
-12
Ni rioja ni oli andalus
Anònim, 28/09/2011 a les 00:20
A Ciu no se li pot demanar que lideri un proces cap a la independencia. El maxim es demanar que no s'hi oposi, i fins i tot aixo em sembla massa.
+31
-10
no ens aturem, companys!
DespertaFerro, 28/09/2011 a les 00:13
I per tant, en lloc de posar pedres al camí del president Mas, el que hem de fer tots és posar tot l'esforç en que la deriva sobiranista de Mas i CiU no s'aturi, sinó que avanci inexorablement. Confio en aquest nostre poble català, que pot escriure una meravellosament èpica pàgina en la història. Som-hi tots, companys, junts podrem!!! Gràcies, Salvador Cot!!
+36
-7
Cal pedagogia
Anònim, 28/09/2011 a les 00:12
La gran majoria de gent no sap ni que és l'espoli. Quan parlen de dèficit no es creuen la quantitat de 22.000 milions d'euros a l'any. Si no s'hi posa aviat, serà la del fracàs

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: