RSS d'elDebat.cat
elDebat.cat
28/09/2011 20:41
La nova ERC ja actua al Parlament
Sin título
Mas i Puigcercós mostren la seva sintonia i s'emplacen a no repetir “errors del passat”
C.B.
El gir copernicà en l’estratègia d’ERC que ha adoptat la nova direcció s’ha fet clarament visible al Parlament aquest dimecres. Si, en els darrers anys, els republicans buscaven recurrentment la confrontació amb CiU, per ressaltar el seu independentisme davant del nacionalisme autonomista de la federació, avui han destacat especialment el que els uneix. Amb un especial èmfasi en el suport d’ERC al gran leitmotiv del Govern d’Artur Mas per a aquesta legislatura, el seu projecte de pacte fiscal amb l’Estat. Cosa que Mas, que ja té un nou possible aliat puntual per jugar amb la ‘geometria variable’ del Parlament, ha agraït en una rèplica igual d’amable.

Tant el líder del grup parlamentari d'ERC i expresident del partit, Joan Puigcercós, com Artur Mas han mostrat la necessitat de no repetir els "errors del passat". Es referien a la unitat d’acció dels partits catalans respecte a l’Estat, però l’expressió també ha donat peu a interpretacions més malicioses, tenint en compte el canvi en l’estratègia d’ERC. Així, Mas ha advertit de la tendència que tenen els partits catalans i el país en general de fer pinya a Catalunya però després no traslladar-la a Madrid –deixant anar, de passada, un atac al PSC, quan ha comentat que hi ha partits que "no tenen la llibertat de moviments que caldria".

No es tracta del “tot o res”
Puigcercós ha replicat que també CiU ha d'evitar caure en els “errors del passat”, és a dir, no caure en la "temptació" d'anar sols a Madrid a negociar, per acordar amb el govern espanyol "alguns recursos més, però que no solucionin els problemes de fons, com són el dèficit fiscal, la deslleialtat permanent de l'Estat i la criminalització de tot allò que és català". "Tinguem molt clar quines són les línies vermelles, no tornem a fer el mateix, que és la temença de molta gent", ha reclamat. En la mateixa línia de comprensió amb CiU, Puigcercós ha aclarit que tampoc està proposant el "tot o res", però sí un canvi de paradigma en aquest sentit.

Crítica mínima per la Llei del Cinema
De fet, aquesta ha estat la línia de les lleus crítiques de Puigcercós al Govern: demanar més davant l’Estat, però sense entrar en una desqualificació general. En aquest sentit, i reiterant el seu suport al projecte de pacte fiscal, ha alertat de la "temptació" de vendre com a molt positiu un acord que no ho és tant, segons considera Puigcercós. També ha evitat fer sang de la llei del Cinema –un projecte d’ERC, aprovat pel tripartit, que CiU sembla decidida a no aplicar–, limitant-se a lamentar que el Govern l’estigui “deixant de costat” i demanant a Mas que no faci el mateix amb el pacte fiscal.
Imprimeix Enviar a un amic
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosfera
2Veure i / o afegir comentaris
Antoni Ferret:Els "errors del passat" van ser els pactes d'ERC amb CiU,... Matilde:Torna la ERC de Colom i Rahola!! Pufff quina llàstima, ara que ...
Antoni Ferret
28 22:37:23/09/2011
Els "errors del passat" van ser els pactes d'ERC amb CiU, que van permetre 23 anys de pujolisme. Això van ser els errors. I l'actuació d'ERC fent pinya amb el tripartit va ser la millor actuació d'ERC des de la guerra civil.
Matilde
28 21:16:15/09/2011
Torna la ERC de Colom i Rahola!! Pufff quina llàstima, ara que el Psc s'enfonsava i es podia optar per l'esquerra nacional...
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (84.88.10.250)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
 
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | EconomiaDigital.cat | CulturaiOci.com | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS per Bab Soft
elDebat.cat