Dijous, 29 de setembre de 2011 | 14:46
Vostè es troba a: Inici > Política >

El PSC no veu "ni el rumb ni el timó" del Govern i atacarà les retallades

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
ERC centrarà el Debat de Política a reclamar un concert econòmic
El PSC no veu "ni el rumb ni el timó" del Govern i atacarà les retallades
26/09/2011 17:46
9Miquel Iceta en RDP Nicaragua
Les rodes de premsa dels partits després de les executives del dilluns s’esperaven per veure com els partits encaren el debat de política general que comença aquest dimarts. Mentre ERC s’ha centrat a reclamar a CiU passos cap al pacte fiscal, el PSC posa el mirador a la sanitat.
El viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que “Catalunya està pitjor que fa un any, no hem sabut veure ni el rumb ni el timó d’aquest Govern”.

En aquest sentit, Iceta ha afegit que “el lideratge que s’esperava d’un president en situació de dificultats no ha estat el punt fort”, tot argumentant que “hem vist retallades socials que afecten els sectors més febles de la societat i usuaris de serveis públics, que coincideixen amb privilegis en forma d’eliminació d’Impost de Successions”.

A més, el dirigent socialista ha esmentat també les decisions que ha pres el Govern de la Generalitat en el camp de la sanitat, i que “han fet aixecar els responsables, els col•legis professionals i els sindicats”. És per aquest motiu que la direcció socialista ha decidit que, de cara al Debat de Política General que se celebrarà aquesta setmana, es posi en evidència el balanç d’un any de govern de CiU que “planteja diversos punts de preocupació”. “Aquest Govern ha tingut una visió equivocada en el plantejament, l’execució i l’explicació dels seus projectes” ha sentenciat.

ERC, ferma amb el pacte fiscal

Per la seva banda, el president d'ERC al Parlament, Joan Puigcercós, ha anunciat que el seu partit exigirà al Govern que demani a l'Estat un concert econòmic equiparable al del País Basc i Navarra, i no un pacte fiscal com acostuma a anomenar l'Executiu català.

Així mateix, ha marcat distàncies amb CiU i li ha advertit que no esperi del seu partit un "xec en blanc" si després està disposada a pactar amb el PP després de les eleccions generals de novembre o en els pressupostos catalans.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1