Dijous, 29 de setembre de 2011 | 14:27
Vostè es troba a: Inici > Política >

L'impost per a grans fortunes es dilueix

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La inconcreció i la falta de competències rebaixen l'expectativa
L'impost per a grans fortunes es dilueix
28/09/2011 18:32
9mes-debat-parlament
Redacció.- Si la formulació del President Mas ja va ser vaga durant el discurs que inaugurava el Debat de Política General, encara ho ha estat més l'explicació del conseller Mas-Colell. L'impost sobre les grans fortunes, gairebé l'única novetat del debat, es dilueix.
El Govern català no té competències, i el màxim que podrà és demanar a l'Estat que crei una figura impositiva de les característiques que Mas va reclamar, entre altres la temporalitat.

Mas-Colell, des dels passadissos del Parlament, ha afirmat, obviant la falta de competència, que "creiem que és important que l'impost sigui d'àmbit espanyol per evitar diferències entre comunitats, ja que podria tenir efectes desestabilitzadors".

La Generalitat planteja fins i tot que l'idoni seria que tots els països de la Unió Europea (UE) impulsessin un tribut d'aquestes característiques. Mas-Colell ha precisat que l'objectiu de l'impost no ha de ser recaptar, sinó que s'ha de plantejar com un tribut de "caràcter ejemplarizante".

L'anunci de Mas

Mas va anunciar davant el ple del Parlament la seva intenció de promoure un tribut "temporal de caràcter progressiu" que gravi a les grans fortunes en un moment en què, segons va assenyalar, és necessari un major esforç d'aquells que més tenen.

Encara que no va detallar les característiques del gravamen, ha defensat que aquest tribut haurà de "respectar el principi d'equitat" i estarà dissenyat de manera que el cost de la seva aplicació no minvi la recaptació.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1