Salvador Cot | Actualitzat el 26/09/2011 a les 23:59h

L'Espanya que se'ns tira al damunt

Ho sabem tots. Des de fa temps, la dreta espanyola està duent a terme una acumulació de forces com mai abans havíem vist, probablement superior a la potència amb la qual va arribar el PSOE de Felipe González i Alfonso Guerra el 1982.

Aquells socialistes van canviar Espanya, més o menys en la direcció que ens ha arribat fins avui. Van civilitzar un exèrcit colpista, van recuperar la imatge internacional del nou règim espanyol i van construir la primera línia ferroviària de gran velocitat, una inversió que, com s'ha comprovat, era molt més que una simple anotació als pressupostos de l'Estat.

Ara arriba el PP de Rajoy i Cospedal. Si es compleixen les enquestes, no estem parlant d'una majoria absoluta, sinó d'una relació pròxima al 2 a 1 entre la majoria i el primer partit de l'oposició. I la distància s'eixampla sondeig a sondeig. Amb un resultat així, els toca canviar Espanya.

I ho faran. Així que el que queda per veure no és si se'n sortiran o no, sinó si l'Espanya resultant és compatible amb una Catalunya entesa com a subjecte polític. Si la resposta és no, només queda l'opció de l'estat propi. Ho sabem tots.

COMENTARIS

+4
-1
?
Anònim, 27/09/2011 a les 20:50
Que es això d'Espanya?

em sona que esta per sota de Mèxic oi?
+15
-3
Somnis
Josep Fourier, 27/09/2011 a les 19:27
Tu sí que somnies quan creus que el problema d'Espanya és conjuntural. El problema d'Espanya és sistèmic. Fins que no en canviï el tarannà, desaparegui el culte al lladre poderós, aprenguin a esmorzar en 20 minuts i comencin a pencar en serio en comptes de jugar a la bonoloto no fotran res. Cada vuit anys li foteu la culpa a uns i voteu als altres mentre ens assegureu que 'aquests si que ho arreglaran'. Després de 297 anys de mentides ja no ens creiem res, 'rien de rien' com deia la Piaf.
+7
-19
No os preocupeis...
XxX, 27/09/2011 a les 18:06
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+16
-6
De ponent ni vent ni gent
Anònim, 27/09/2011 a les 17:33

Entrem en una fase d'emergencia nacional. L' Esppanya genocida i absolutista se'ns tira al damunt i ens vol fer desapareixer com a poble. Estan enfebrits i alienats, tal com l'Alemanya nazi en els anys trenta. Pero no tenen cap legitimitat per actuar a casa nostra, i ho saben pero els es igual. En la nostra ma esta no permetre-ho, plantar cara i fer-los apareixer com el que son davant la comunitat internacional. Autodeterminacio ja!
+19
-5
Espanya
Josep Fourier, 27/09/2011 a les 17:19
Em sap greu de veritat que Espanya estigui passant un mal moment, però no és pas culpa nostra. Venen moments difícils, moments en que cadascú ha de procurar per casa seva. Els catalans hem de procurar per Catalunya i hem de poder fer les coses a la nostra manera. Espanya ha demostrat a bastament que mentre hi siguem ens tocarà ballar la seva música. Davant d'aquesta contradicció només hi ha una alternativa, la independència.
+7
-27
Espanya pot reeixir en qualsevol moment
Anònim, 27/09/2011 a les 16:46
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+5
-4
DEPENDENCIA O INDEPENDENCIA????
Anònim, 27/09/2011 a les 16:22
Resposta a 27/9, 11:31h Malament rai si l'independentisme català ha de dependre dels vots del PP!!!!
Aquest és un altre impediment per la UNIO INDEPENDENTISTA CATALANA
+16
-4
CAT.
Poal, 27/09/2011 a les 15:38
Sovint penso que estem sols. Europa tampoc no vetllarà gaire per nosaltres, penseu que les grans regions econòmiques alemanyes o les italianes o les franceses els hi preocupa gaire que una societat dinàmica com la catalana entri en barrena, en el fons pensen que si Catalunya s'estimba hi haurà una competidora menys. Només nosaltres podem vetllar per nosaltres mateixos, la vida és així. Si ens fem respectar amb els espanyols, i això vol dir conflicte, potser després Europa ens ajudi, sinó no ens mereixem la llibertat.
+5
-7
rècord!!
Anònim, 27/09/2011 a les 15:23
Estic encantat de tenir el rècord de negatius (23:42 i inexplicablement menys amb el de les 00:02)
Si l'independentisme friki s'acolloneix quan li parlen d'Europa enlloc de malparlar obsessivament d'espanya, vol dir que anem bé. La unió independentista,amb aquesta gent,que se la fiquin on els hi càpiga.
+5
-9
rècord!!
Anònim, 27/09/2011 a les 15:13
Estic encantat de tenir el rècord de negatius (23:42 i inexplicablement menys amb el de les 00:02)
Si l'independentisme friki s'acolloneix quan li parlen d'Europa enlloc de malparlar obsessivament d'espanya, vol dir que anem bé. La unió independentista,amb aquesta gent,que se la fiquin on els hi càpiga.
+15
-4
BILDU ANIRA A MADRID!
Anònim, 27/09/2011 a les 14:36
I nosaltres tornarem a fer pena!
+19
-4
sóc jo de nou
Anònim, 27/09/2011 a les 14:28
Ho torno a dir: penso que el de les 23:42 s'equivoca. Per què? L'antiespanylisme és una resposta emiconal, potser poc útil però comprenscible, a l'anticatalanisme espanyol. Si coneguéssiu espanya -i jo la conec molt perquè hi he viscut a diversos indrets durant anys- sabríeu qe ells no veuen l'anticatalanisme com n problema ni es plantegen canviar-lo.
I amb Espanya no s´hi val la recionalitat ni la col·laboració: ells volen que siguem una regió i, si és possible, fer-nos desaparéixer.
Sisplau, assumim d'un cop què és Espanya i com és Espanya:
la pedagogia, la negociació, bla bla NO VALEN. Que no és un país normal, a veure si ho entenem d'una vegada!!
+6
-3
SUBJECTE POLÍTIC?
Jaumetria, 27/09/2011 a les 14:12
SUBJECTE POLÍTIC?

Com ja hem dit altres vegades, la constitucionalitat consisteix en la protecció d’una sèrie de drets fonamentals perquè estiguin blindats davant les eventuals alternances de govern (a més de definir procediments, com ara els dels Estatuts, per evitar la controvèrsia quan existeixen diferents vies per arribar a un mateix resultat)

La majoria absoluta del PSOE a partir del 1992 no va comportar cap canvi constitucional. Tampoc ho farà un eventual govern del PP àmpliament majoritari si és que finalment sortís de les urnes del 20N. I això per dues raons

Perquè la reforma constitucional que interessava i s’està culminant aquests dies és fruit del consens de socialistes i populars (i d’una pactada abstenció convergent a canvi d’unes esmenes que el diputat Llamazares, d’IU, va impedir que es votessin invocant el reglament del Congrés)


http://www.acn.cat/acn/631173/Politica/text/CiU-PNB-reforma-Congres-Constitucio-Duran.html


I perquè Espanya no necessita per res que Catalunya deixi de ser subjecte polític: una important condició constitucional que els catalans hem anat dilapidant nosaltres sols d’ençà que es va publicar la resolució del TC sobre l’Estatut i amb la consegüent passivitat dels nostres representants polítics i la impassibilitat impertèrrita del mateix electorat del Principat

Jaumetria
+13
-6
Cap esperança
Anònim, 27/09/2011 a les 14:01
Que ningú ho dubti. CiU continuarà igual fins que els catalans ja no tinguem ni mitja gruna de pa per ficar-nos a la boca. Els interessos seus i de la seva casta són més importants que els del poble que els va votar i a qui se suposa que representen. D'aquest president i del seu partit no es pot esperar més que baixesa, covardia, mesquinesa, cobdícia i misèria moral i material. I per tant el mateix podem esperar del poble miserable i víctima de tot això que, masoquistes, voten CiU.
+6
-3
Jo penso com en Josep
Araki, 27/09/2011 a les 13:49
Jo penso com en Josep Fourier. La diferència entre el comentari de les 23:42 i, per exemple, el PSC, per mi, és claríssima.

El PSC combat la independència i, per tant, se me'n fot què digui que defensa. Ja poden esgargamellar-se que ells defensen la immersió lingüística o, fins i tot, la fi de l'espoli fiscal (sí, ja ho sé, parole, parole...), que al capdavall el seu discurs es resumeix en una idea: que els catalans no som un poble sobirà i que no tenim dret de decidir què passa a casa nostra. Que la voluntat que val és la de tots els espanyols. Al final, qui no és independentista, és exactament això el que diu. I ja se sap que la voluntat dels espanyols és que en España en español i que els catalans cornuts, escopits i robat i a pagar el beure.

Aquesta mena de gent no són adversaris polítics, sinó enemics de Catalunya.

El comentari de les 23:42 diu tot el contrari. Diu que els catalans som sobirans. Evidentment el projecte de Catalunya sobirana que ell proposa no coincideix gaire amb el meu: en una Catalunya finalment lliure, serem adversaris polítics i els nostres projectes competiran democràticament l'un contra l'altre. Però sempre amb el respecte que ens mereixem l'un per l'altre.

Per tant, tal com diu en Josep, els negatius arriben una mica massa d'hora... Un cop serem lliures ja ens barallarem entre nosaltres!
+6
-6
NO ENS ENGANYEM!!!!
Anònim, 27/09/2011 a les 13:44
La Unió per a la Independencia de Catalunya és molt llunyana. No valen manifestos que pretenen juntar CiU fins les CUP. A Badalona, amb la seva abstenció, Convergencia i Unió han donat l'alcaldia al PP. I També han bescanviat la Diputació de Barcelona pels pressupostos i el pacte economic quedarà en res i el bilinguisme a l'escola serà un fet, com les fiestas nacionals (toros i 12 de octubre).
Això també ho fomentaran les CUP amb la seva abstenció!
Pel 20-N a Catalunya ens caldria una candidatura unitaria d'esquerres (semblant al BILDU basc que no es confon pas amb el PNB) Amb un programa social no pas de retallades de dretes. Una UNIO per la INDEPENDENCIA i el SOCIALISME.
Després, a l'hora de la Independencia, ja vindrà la unitat dretes-esquerres catalanes. Front la dreta-esquerra espanyoles (PP-PSC-PSOE).
+1
-1
Trencant llances
Josep Fourier, 27/09/2011 a les 13:39
Doncs, malgrat que hi veig algun punt discutible, estic d'acord amb les línies generals del comentari de les 23:42. Crec que el munt de negatius que té li han estat posats per persones que no han llegit (o no han entès) tot el comentari, que em sembla clarament independentista i racional, la millor combinació per aconseguir l'objectiu.
+5
-8
Aqui li importa Espanya?
Anònim, 27/09/2011 a les 13:12
Doncs a nosaltres,els catalans,que en som veïns,que hi tenim el més gran mercat,que és amb qui estem més interconnectats i que la majoria d´inmigrants ens han vingut d´allí.Si no volem ser estúpids,hem de saber manejar aquesta situació perqué la independència no la aconseguirem amb baionetes ni amb insults.La nostra solució no és la iugoslava
+14
-4
the problem
Anònim, 27/09/2011 a les 13:00
És cer que el problema no és Espanya.
Ho són els catalans que es pensen -com l'anònim 23:42- que a dins d'Espanya tenim futur...
+9
-4
Volverán banderas victoriosas...
Ramir, 27/09/2011 a les 12:56
...al paso alegre de la paz
y traerán prendidas cinco rosas
las flechas de mi haz...

Torna Espanya, però sense èpica ni poesia, amb els calçotets bruts i dutxada amb orina de mulates, amb armaris arnats i donotes que en privat reneguen i en públic fan més fàstic que goig.
+14
-4
scud
un senyoir antic, 27/09/2011 a les 12:49
L'escud protector de Catalunya es el poble catala, amb totes les seves contradiccions, pero amb la seva força, a ninigu se l'hi pot demenar que sigui catala si no vol, pero, els catalans que manifestin volguer ser-ho juridicament tenen drets i estem per tot el territori historic, sobre aquesta palanca s'ha de construír la nacio catalana, en forma d'Estat sobira, amb els espanyols ja negociarem despres.
+12
-4
L'espanya que se'ns tira al damunt?
Anònim, 27/09/2011 a les 12:43
És que potser hi ha un altra espanya?
+4
-3
Fan una pregunta.....
Anònim, 27/09/2011 a les 11:57
A quí li importa espanya? a TOTS els TIRANS INVASORS i als seus BOTIFLERS que en son tants, tants que ja vorem si no en son més dels que volem la INDEPENDENCIA per a ser LLIURES, VOS en quins estaràs, al costat dels NEGRERS o a favor dels ESCLAUS- (vatja memaes que diu.....)
+13
-5
pp majoria
Anònim, 27/09/2011 a les 11:31
Un PP amb majoria absoluta només farà que accelerar el procés d'independència de Catalunya. Necessitem un PP amb majoria i més anticatalà que mai.
+5
-20
I els porcs, sr. Cot?
un, 27/09/2011 a les 11:13
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+19
-4
Cardel el camp com més aviat millor
INDEPENDÈNCIA, 27/09/2011 a les 10:58
+5
-22
Catacrac
Anònim, 27/09/2011 a les 10:16
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+25
-5
Tempesta
Josep Fourier, 27/09/2011 a les 09:33
Sembla que s'acosta la tempesta. Alguns creuen que en Mas ens en traurà, però em sembla que li dóna més rèdit fer veure que fa de paraigües i és el que seguirà fent. Tant de bo m'equivoqui.
+11
-32
però qui creu això...
Anònim, 27/09/2011 a les 09:29
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+36
-8
Menos lobos
Anònim, 27/09/2011 a les 09:28
El futur que ens espera, no tindrà res a veure amb els comentaris d'alguns pobres diables que escriuen per aquí, pensant que són intel·lectuals pel simple fet de veure publicades les seves tonteries. La seva eufòria és tan gran, que ja pensen fins i tot a canviar l'actual règim semidemocràtic, per una dictadura. Un altre, diu que modificaran la llei electoral per deixar-nos en el lloc que 'ens mereixem'. Uns i altres, aquests espanyolistes rabiosos, diuen coses que no se les creuen ni ells, més que res perquè són impossibles i a més no poden ser.

Tornar a una dictadura imaginant que la Unió Europea ho considerarà un 'assumpte intern', és inconcebible. I imaginar-se una Espanya fora de la Unió Europea i de la zona euro simplement perquè ha optat per una dictadura pensada únicament per sotmetre Catalunya, doncs, francament, em sembla més un argument de novel·la fantàstica que no pas una possible realitat.

Per altra banda, canviar la llei electoral. Potser sí que amb una gran majoria es pot canviar. El que no es pot canviar, de cap de les maneres, és el sentiment de les persones. Potser sí que al final els partits catalans no tindrem representació a Madrid. Doncs bé, tampoc no seria cap daltabaix, perquè al final tampoc no ens serveix de gran cosa perdre el temps en un parlament on ni tan sols se'ns permet expressar-nos en la nostra pròpia llengua. El resultat serà que els catalans ens replegarem encara més en el nostre territori, que serà com el territori que controla Bildu: zona non grata als dos partits estatals: PSOE i PP. I a veure qui canvia, això...A Euskadi no ho han aconseguit ni tan sols amb el pacte contra natura entre aquests dos partits. El resultat és que els de Bildu tenen més control que mai de les pròpies institucions.

Espanya s'ho pot fer mirar del dret i del revés, però amb Catalunya no podrà. Ni per la via democràtica, ni per la via feixista. Si en 300 anys d'atacs constants no se n'ha sortir, difícilment se'n sortirà ara. Qui sí que ha perdut bous i esquelles, durant aquests 300 anys, ha estat Espanya, que ha perdut tots els territoris d'ultramar. I espero que els propers 10 anys perdi també Catalunya. Als catalans ens toca ja canviar la Festa de l'Onze de Setembre, per una data que no sigui una derrota, sinó la data de la victòria que suposarà deixar de ser espanyols per passar a ser simplement catalans membres de la Unió Europea.
+19
-7
La Castella que se'ns tira al damunt.
A. Nònim, 27/09/2011 a les 08:55
Una altra vegada el senyor Cot demostra que quan posa títols és una mica antiquat. El problema greu que té la nació catalana s'anomena Castella (o nació castellana o Països Castellans).

DORMIR NO ÉS LA SOLUCIÓ.

EL PECAT NO FA VACANCES.

EL FUTUR ÉS FRED.

ELS CATALANS NO SOM CASTELLANS.

CONFLICTE A FONS.

RESPECTE!

+10
-25
que pesadets...
Anònim, 27/09/2011 a les 08:54
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+20
-11
Rajoy, menos que una patata espanyola peluda
Anònim, 27/09/2011 a les 08:28
Que un individu mut, incolor, inodor, insipit, aburrit, amb infim cervell, sense cap idea, i tot el que diu es llegint el que li escriu un dictador amagat, i que es diu Rajoy vaja del Huerto, tingui una majoria absoluta indica el nivell mental del poble espanyol; España, pais de burros, asnos i rajoys-tejeros!
+22
-9
Molt policia infiltrat
Anònim, 27/09/2011 a les 08:17
Això és el que he pensat llegint algun dels missatges. Fins quan abusaràs, Mas, de la nostra paciència?
+12
-46
Sois pesados
Anònim, 27/09/2011 a les 02:55
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+12
-39
Majoria
Anònim, 27/09/2011 a les 01:20
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+37
-8
Al sense por a la llibertat
Jordi B., 27/09/2011 a les 00:56
Ja no hi ha més de dos vies. S'acaba l'ambigüitat. El temps del temor i dels cagadubtes arriba al seu final. Quan s'està fent una aposta tant forta per l'espanya única i unívoca per un cantó, a l'altre cantó ja només podem ser-hi tota la resta.
Un avís: Qui vulgui posar pors i problemes a les files pròpies, ja només pot ser un traïdor.
+40
-8
Ho sabem tots
Anònim, 27/09/2011 a les 00:55
La pregunta és quan de temps ens farà patir CiU? Per què collons s'entesten en allargar l'agonia?
+21
-13
pensem-hi
Anònim, 27/09/2011 a les 00:33
Em sembla fantastic, els catalans son covards i no tenen iniciativa, la unica formad de fer-los reaccionar es de forma reactiva, i el PP fent el burro ens va fantastic. Jo estic fins i tot per votarlos, fara mes un PP amb majoria absoluta per la independencia que 3.000.000 de vots per al Calbo botifler.
+18
-11
Títol catanyol
Toni Català, 27/09/2011 a les 00:30
Un títol millor seria L'ESPANYA QUE ENS CAURÀ AL DAMUNT, oi?
+17
-14
sense por a la llibertat
Anònim, 27/09/2011 a les 00:05
I tanmateix,és el PP qui té el monopoli de la "LLIBERTAT".Avui Espanya sembla moderna i el PP ve a "alliberar".Aqueta és la imatge que dónen.La "imposició" del català,la "prohibició" dels toros,el despilfarrament. Molta atenció perquè la gent normal troba molt bé la proposta del trilinguisme,troba millor que es deixi morir als toros per falta d'afició,i troba que és un desplifarro subvencionar el doblatge. Poca broma perquè són moltíssima gent,potser majoria.I no sembla que des de l'independentisme surtin veus i argumentacions intel.ligents. El doblatge en català,per exemple,dóna força al sector industrial del doblatge (tècnics,estudis,actors).Pel fet de ser bilingues, BCN pot consolidar una indústria potent que s'afegeix als serveis de la indústria cinematogràfica.Un sector industrial molt difícil,però que genera feina i atrau talents.El castellà pels catalans és una gran riquesa.També els serveis d'Atenció al Client,els Call Centers,veurien augmentar en uns quants MILERS de treballadors el dia que siguem independents.Perquè aleshores el català serà normal tenir-lo també,i el castellà serà una riquesa. O al revés pels que ho veuen des d'una òptica de llengua materna castellana.Tenir un Estat garanteix el català,la llengua Local,allà on li pertoca.Amb el benentès que afegim com a llengua Local més gran el castellà,i com a llengua Global l'anglès. De què tenim por? de la llibertat?
Avui per avui no tenim polítics presentables.El PP té un programa ben elaborat.Centralisme pur,sí.Però molt racional i necessari per exterminar les duplicitats.Aniran al seu favor,és clar.Però és culpa nostra no haver generat nosaltres mateixos un nou model administratiu més eficaç.Es culpa nostra,Sr.Cots.
+15
-28
antiespanyolisme=el problema
Anònim, 26/09/2011 a les 23:42
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+8
-6
Que ens cau al damunt,
Toni Arregui, 26/09/2011 a les 23:21
potser?
+19
-9
Perdoni, senyor Cot,
Toni Arregui, 26/09/2011 a les 23:03
Però "se'ns ve a sobre" és escanyol, penso. Com a mínim sense el "se", i més aviat em sembla que tota la frase feta no ens pertany... És normal, l'escanyament del català va endavant... tenim pressa, molta pressa...
+14
-11
No et sembla?
Anònim, 26/09/2011 a les 23:02
Penso que el l'article hauria de titolar-re "L'Espanya QUE ENS VE a sobre"...
+30
-9
doncs sí
Jordi B, 26/09/2011 a les 23:01
però cal esperar la majoria absoluta del PP per saber-ho?
+60
-16
I A QUI LI IMPORTA ESPANYA?.
Judas Priest., 26/09/2011 a les 23:00
A Espanya li queden dos telenoticies. Està arruïnada. La independència de Catalunya està molt a prop.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: