Divendres, 30 de setembre de 2011 | 16:39
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

Una novel·la inspirada en el desfalc del Palau guanya un premi literari

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Millet inspira als artistes
Una novel·la inspirada en el desfalc del Palau guanya un premi literari
29/09/2011 21:22
9millet de peu gran
EP.- L'obra 'I el món gira' de l'escriptor i guionista català David Cirici és la novel·la guanyadora de la 44ª edició del Premi Prudenci Bertrana, un text coral inspirat en esdeveniments reals i recents com és la del cas protagonitzat per Fèlix Millet en el Palau de la Música.
Segons ha relatat el mateix autor en la roda de premsa prèvia al lliurament dels premis, l'argument gira al voltant de Ricard Mulla, president de la Fundació Macba, qui desvia una quantitat important de diners per al seu ús personal.

Recomanat per Mulla, l'artista Res Benito prepara un mural sobre l'orgasme pel Liceu i tres perruqueres li proporcionen els pèls del pubis que necessita per a l'obra. Mentre, un altre personatge, Rubén Montesinos, que treballa per a les persones sense sostre, rep l'encàrrec de buscar a Lídia Mulla, germana de Ricard i desapareguda en l'Índia fa més de 30 anys.

Cirici no ha volgut donar més detalls de la seva obra, però ha afirmat que és una novel·la sobre la crisi i el temps que ha tocat viure "però tractat amb humor", i també parla del canvi quan un s'adona que s'ha equivocat.
Premiats amb el Prudenci Bertrana
"M'he divertit molt escrivint-la, a més utilitzo molt el diàleg, cosa que no he fet en altres novel·les i crec que el fet que m'hi hagi divertit es transmet", ha manifestat.

'I el món gira', que ha rebut pel premi una dotació de 42.000 euros, podrà trobar-se en les llibreries a partir del mes de novembre.

Uns altres guardonats, entre ells els Manel

En la gala d'aquesta nit en l'Auditori de Girona també recolliran un Prudenci Bertrana altres autors i escriptors; el premi Miquel de Palol de poesia ha estat aquest any per a la poeta i escriptora Vinyet Panyella per 'Sang Presa'.

El Premi Carles Róala d'assaig el rebrà Mireia Sopena per 'Josep Pedreira, un editor en terra de naufragis. Els llibres d'Óssa Menor (1949-1963)', un llibre que segueix la història d'una col·lecció de poesia llegendària.

I és que Pedreira, segons ha detallat Sopena, va oferir en temps molt difícils com van ser els de la post-guerra una plataforma editorial per als poetes més eminents com Riba, Bartra o Espriu, i per als joves talents del moment com Perucho, Sarsanedas o Blai Bonet.

La psicòloga Dolors Garcia Cornellà ha estat la guanyadora d'aquesta edició del 26º Premi Ramon Muntaner de Literatura Juvenil per 'S'apropa un front fred que deixarà neu en cotes baixes', una història inspirada en la forta nevada del 8 de març de 2010 i que ajunta en una masia gironina a personatges tan diferent com els amos de la masia, a una prostituta, a un conductor d'autobús i els quatre joves que encara no havia deixat a les seves cases, una noia amb un bebè i els ajudants magrebins dels propietaris.

El 17º Premi Cerverí a la Lletra de Cançó Editada és per a Guillem Gisbert, cantant i lletrista del reconegut grup català 'Manel' per la cançó 'Benvolgut'; els Manel no podran recollir el premi aquest dijous perquè tenen un concert a Alacant.

Finalment, l'11º Premio Lletra d'Espais Digitals de Literatura Catalana ha estat ex aequo per a 'Corpus literari digital de la Càtedra Màrius Torres de la Universitat de Lleida' i 'Viquipèdia en català per les pàgines d'autors i obres catalanes'.

El Corpus Literari Digital, dirigit per Joan Ramon Veny, és un projecte que pretén preservar, difondre i promoure els estudis sobre el patrimoni literari català contemporani.

En el cas de Viquipèdia, el premi recau en el conjunt de persones que d'una manera continuada i voluntària han ajudat a fer créixer els articles sobre literatura catalana, i recollirà el premi Joan Ramon Gomà, president de l'Associació Amical Viquipèdia.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1