Dissabte, 1 de octubre de 2011 | 14:28
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Gimeno demana "humanitat" en els desnonaments

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Reconeix que són situacions "dramàtiques"
Gimeno demana "humanitat" en els desnonaments
30/09/2011 20:44
miguel angel 9gimeno tsjc
El president del TSJC, Miguel Ángel Gimeno, ha reconegut aquest divendres en el discurs d'obertura de l'any judicial a Catalunya que els desnonaments són situacions "dramàtiques" que s'han de tractar amb "la major humanitat" possible, però complint la llei.
Des de 2007 no han parat de créixer el nombre de desnonaments a Catalunya i en els últims mesos han aparegut plataformes de ciutadans que tracten d'evitar els desnonaments per embargament hipotecari. Aquest mateix dijous, veïns de Barcelona van aconseguir evitar 21 desnonaments en el Raval.

Gimeno ha defensat la necessitat de complir la llei, però assenyalant que això "no ens fa oblidar raons de justícia, d'equitat i, sobretot, de dignitat de la persona. Per això hem de tractar d'executar les resolucions que donen lloc a l'alçament d'un habitatge tenint en compte les concretes circumstàncies i el respecte que mereixen les persones que es troben en aquesta greu situació", ha assenyalat el president del Tribunal Superior de Justícia Catalana (TSJC).

Davant un auditori ple de magistrats, Gimeno ha llançat un missatge als polítics perquè, al seu judici, "l'esquerda que pot obrir-se entre les lleis i el sentir social ha de ser reparada en àmbits aliens als quals són de competència dels tribunals de justícia. La funció jurisdiccional no pot de cap manera atribuir-se responsabilitats que són pròpies d'altres poders de l'Estat".

"En temps de crisi i de conflictes és quan més necessita nostra societat una justícia eficient i aquesta consideració l'han de tenir en compte els nostres governants", ha afegit Gimeno.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1