Dissabte, 1 de octubre de 2011 | 14:26
Vostè es troba a: Inici > Política >

Les paraules que ofenen a sevillans i gallecs són per a Mas "un apunt i res més"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Disposat a demanar perdó
Les paraules que ofenen a sevillans i gallecs són per a Mas "un apunt i res més"
30/09/2011 17:18
El que per a molts ha estat un insult i una ofensa, pel President Mas és solament "una anotació i gens"més . El president de la Generalitat està disposat a demanar perdó per "la seva afirmació desenfadada" a tot aquell que se senti ofès.
En un comunicat, el President afirma que "és una pena que les legítimes reivindicacions de Catalunya i les crides a un enteniment basat en la justícia tinguin molt menys ressò que una afirmació desenfadada que no tenia cap voluntat d'ofendre a ningú".

S'ha mostrat sorprès per l'impacte de les seves declaracions, de les que ha dit que "només eren una anotació i res més", pel que no té inconvenient en demanar perdó a les persones que s'hagin sentit ofeses.

Són molts els que han recriminat a Mas la seva actitud. Des de Sevilla, Javier Arenas i l'alcalde de Sevilla, el popular Juan Ignacio Zoido, han lamentat unes paraules que "es desqualifiquen per si soles". Des de Galícia també hi ha hagut crítiques des de sectors nacionalistes com el BNG.

El portaveu del Govern, el gallec José Blanco, ha afirmat que "com a gallec em sento ofès" i ha reflexionat: "no comprenc com un president d'una comunitat que té llengua pròpia pot atrevir-se a fer aquestes declaracions".

Blanco ha recomanat a Mas ser "més respectuós amb aquells territoris i aquelles llengües que no són la seva", i ha afegit que "no li ajuda gens" que tingui "una mirada diferent per a Catalunya que per a Galícia".

La indignació s'ha traslladat també a les xarxes socials, especialment a Twitter, on s'han creat diversos hashtags per valorar les paraules del President. Entre ells #arturmasnoentiende.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1