Dissabte, 1 de octubre de 2011 | 14:39
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Fenosa reneix com a empresa d'energies renovables i hidràuliques

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La societat invertirà 1.000 milions i generarà 2.000 llocs de treball en 3 anys
Fenosa reneix com a empresa d'energies renovables i hidràuliques
19/09/2011 19:46
9Salvador Gabarró i Rafael Vilaseca en RDP
Gas Natural Fenosa ha presentat una nova empresa que operarà els actius d'energies renovables del grup energètic situats a Galícia, lloc on se situarà la seu de la companyia, i també els corresponents als seus projectes hidràulics a tot el món.
La nova societat, que ja ha estat formalment constituïda, es diu Fenosa i ha estat presentada com "una notícia magnífica" per a Galícia pel president de Gas Natural Fenosa, Salvador Gabarró, aquest dilluns en la central hidràulica de Velle, a Orense.

"En els temps difícils que estan passant el país i les autonomies, totes les empreses hem de fer un esforç suplementari", ha defensat Gabarró davant els periodistes, i ha destacat que, des de la fusió de Gas Natural i Unión Fenosa, "el nou grup no ha restat", sinó que "ha sumat" en la Comunitat gallega i ha fet "més coses".

Acabada la compareixença davant els mitjans de comunicació, en el centre hidràulic de la companyia a Velle (Orense), el president de Gas Natural Fenosa s'ha desplaçat a Santiago per presentar el projecte al titular de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo.

Domicili fiscal i social a A Corunya

Amb domicili fiscal i social a A Corunya, Fenosa realitzarà l'operació i explotació dels actius hidràulics convencionals i marins de forma unificada "a nivell mundial", a través de la unitat de generació hidràulica, tal i com ha explicat el conseller delegat de Gas Natural Fenosa, Rafael Villaseca, en la compareixença.
Edifici de Gas Natural a Barcelona
Pel que fa al territori gallec, gestionarà i operarà actius eòlics del grup, de cogeneració i biomassa. També s'encarregarà del centre d'excel·lència hidràulic i marí en matèria de R+D+i i participarà en la creació i desenvolupament de la plataforma energètica marina de Galícia que impulsa la Xunta.

La ubicació del centre d'excel·lència i del de gestió unificada "no està definida", segons ha assenyalat el propi Gabarró a preguntes dels mitjans, ja que es tracta d'un projecte el "concepte del qual" sí està "definit" però que és "incipient". Fenosa tractarà de trobar "consens" amb universitats i centres d'investigació, amb els quals col·laborarà, per donar amb el lloc "més lògic", "prop del mar".

Invertirà 1.000 milions d'euros

Villaseca ha volgut oferir "alguns nombres" i, així, ha assegurat que, "en l'horitzó de 2016", Fenosa operarà un total de 3.000 megavats, amb unes inversions de 1.000 milions d'euros que generaran, segons l'empresa, 2.000 llocs de treball per executar els projectes que estan actualment en tramitació i construcció.

Entre 2016 i 2019, i solament "si s'executen els projectes actualment en tramitació", Gas Natural preveu que la nova companyia posi en operació 1.500 megavats "addicionals" de centrals hidràuliques, amb una inversió de 800 milions i la creació "d'altres 1.000 llocs de treball".

En 2016, l'empresa assegura que tindrà 450 empleats -300 a Galícia- i creu que aconseguirà els 500 en 2019 -350 en la comunitat-. Part del convenciment que facturarà més de 500 milions i que generarà un negoci induït de més de 360 milions en el període assenyalat.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1