Diumenge, 2 de octubre de 2011 | 15:12
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Catalunya inicia el tancament de farmàcies de guàrdia

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Es veuran afectats els municipis sense urgències 24 hores
Catalunya inicia el tancament de farmàcies de guàrdia
01/10/2011 13:45
farmacia
Catalunya inicia aquest dissabte el tancament nocturn de les farmàcies de guàrdia en municipis sense centres d'atenció continuada les 24 hores, en el començament d'un nou model de planificació que contempla que els usuaris puguin desplaçar-se fins a un màxim de 30 minuts per trobar una botica oberta.
En declaracions a Europa Press, la secretària de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona (COFB), Maria Calvo, ha explicat que fins avui s'ha autoritzat la reorganització en vuit municipis de Barcelona.

Entre ells es troba Palau-solità i Plegamans, on  l'ajuntament ha assenyalat que a partir d'aquest 1 d'octubre les farmàcies del municipi funcionaran entre les 8.30 hores i les 22.00 de dilluns a divendres, i de 9.00 a 22.00 els dissabtes, diumenges i festius.

Malgrat això, Calvo ha declinat oferir el nom de la resta de municipis, ja que és un procés obert que no culminarà aquest any, i en tot cas està lligat al tancament de dispositius d'atenció continuada que duu a terme la Conselleria de Salut --i que ha provocat la protesta de veïns de diverses localitats, amb acampades nocturnes en alguns casos--.

El "procés complex i molt ordenat" dissenyat per procedir al tancament de farmàcies de guàrdia passa per que els municipis on ha tancat algun dispositiu d'atenció 24 hores informin als col·legis de farmacèutics, i aquests estudiïn cada cas per determinar si és possible tancar les farmàcies, ja que la reorganització obliga a fer que qualsevol ciutadà de Catalunya pugui arribar a una farmàcia de guàrdia en menys de mitja hora.

Catalunya té 3.000 farmàcies i 947 municipis, d'ells 1.300 se situen en les 200 localitats de la província de Barcelona, ha recordat Calvo, per la qual cosa el procés serà especialment complex en aquest cas.

"No és un procés tancat", ha recordat la representant del COFB, ja que està previst que alguns municipis puguin rotar en l'obertura de les seves farmàcies, i també es pot donar algun cas puntual de localitat en què s'obrin les farmàcies malgrat no existir una atenció sanitària 24 hores.

La Conselleria manté igualment obert el procés de reorganització horària dels 185 centres d'atenció continuada de Catalunya, encara que de moment està previst que prop d'un centenar sofreixi algun tipus de canvi.

Fins avui, 46 d'aquests dispositius han tancat a la nit, si ben Salut ja va informar que al llarg de setembre i octubre s'anaven a sumar una altra desena, en el marc d'un pla dissenyat per racionalitzar els serveis i amb el qual es pretén estalviar fins a 50 milions d'euros.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1