Dilluns, 3 de octubre de 2011 | 14:25
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Els MIR esclaten contra les retallades

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Més de mil metges es manifesten a Barcelona per "la seva formació"
Els MIR esclaten contra les retallades
29/09/2011 19:12
Manifestació dels MIR contra les retallades
P. Alegre.- Més de mil Metges Interins Residents (MIR) s'han mobilitzat aquest dijous per Barcelona per exigir el cessament de les retallades que la Generalitat està aplicant en la sanitat i que asseguren que està afectant a la seva formació i, per tant, al futur de l'atenció sanitària de Catalunya.
Poc abans de les 18:30, els assistents a la manifestació, convocada pels MIR amb el suport de Metges de Catalunya, han tallat la Gran Via a l'alçada del carrer Balmes, davant de l'Institut Català de la Salut, per protestar contra les retallades. Després de protagonitzar una asseguda de deu minuts, s'han aixecat i han marxat pel carrer Pelayo cap a Plaça Catalunya.

La mobilització anava encapçalada per una pancarta amb el lema "La nostra formació, la salut de tothom"; amb la qual els residents pretenen destacar que les retallades estan afectant a la qualitat de la formació que estan rebent i això perjudica al conjunt del sistema sanitari català; doncs quan acabin la seva estada hospitalària no hauran rebut la formació que deurien.
Sentanda dels MIR davant l'ICS contra les retallades
Segons ha declarat una jove resident en un hospital de Barcelona a CatalunyaPress, el que les baixes de personal mèdic no s'hagin cobert aquest estiu ha provocat que els residents s'hagin trobat en moltes ocasions sense la supervisió dels seus superiors, per la qual cosa s'han hagut d'enfrontar en solitari a molts problemes sanitaris.

A més, el tancament de plantes els impedeix aprendre en moltes àrees importants i la disminució de les guàrdies els resta temps d'aprenentatge. La proposta de l'ICS de no pagar íntegrament les guàrdies hospitalàries ha crespat encara més els ànims d'uns metges residents que veuen amb desànim el final de la seva estada formativa als hospitals, davant el desmantellament del sistema sanitari català i la reducció de places.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1