Dilluns, 3 de octubre de 2011 | 14:16
Vostè es troba a: Inici > Política >

Iceta, el François Hollande del PSC?

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
L'historiador Quim Coll opta per ell per liderar la travessa del desert
Iceta, el François Hollande del PSC?
Política 03/10/2011 11:38
El PSC ha de buscar el seu propi François Hollande per remar "a contra corrent" després del Congrés i sobreviure a la travessia del desert. És la tesi de l'historiador Quim Coll sobre l'estat d'aquest partit, i a qui millor veu per liderar aquesta opció és Miquel Iceta.
9iceta-executiva
Segons escriu Coll en un article en El Periódico, el PSC "es juga el seu ser o no ser com a força capaç d'articular alternatives polítiques al nacionalisme en aquesta dècada".

L'historiador no entén perquè el PSC ha de "renunciar" a defensar la seva proposta per a Catalunya i Espanya amb convicció quan, acceptant que el soberanisme s'ha mogut, "la majoria de la societat catalana segueix preferint l'autonomia o el federalisme a la independència".

I en la recerca d'aquesta persona capaç de liderar uns anys difícils, Coll opta per Miquel Iceta enfront d'altres, com Àngel Ros o Pere Navarro, que ja s'han postulat. L'historiador creu que el viceprimer secretari és qui "ha presentat millors propostes" però "està immers en un dubte hamletià", "bé per falta d'ambició o perquè dubta de si la motxilla que porta a les seves esquenes, després d'ocupar des de fa anys càrrecs rellevants a l'executiva socialista, no és massa gruixuda per anul·lar la imatge de renovació que el PSC necessita oferir a la societat".

I conclou que "és un dubte molt raonable, però també en el cas d'Hollande la seva experiència ha estat clau per aconseguir el renaixement del PS francès".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1