Dimarts, 4 de octubre de 2011 | 14:26
Vostè es troba a: Inici > RSC >

Google inverteix 75 milions de dòlars en panells solars

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Vol proveir de llum a 3.000 llars
Google inverteix 75 milions de dòlars en panells solars
28/09/2011 20:34
9Panells solars
EP.- Google ha anunciat en el Fòrum de Finances d'Energies Renovables de Sant Francisco un nou projecte per finançar la implementació d'energia solar a EUA. El fons suposa la inversió de 75 milions de dòlars per crear un fons que ajudarà a 3.000 persones a fer funcionar les seves llars amb energia solar.
El director d'operacions de Google Green Business, Rick Needham, troba "molt sentit" al fet d'utilitzar energia solar fotovoltaica per generar electricitat a les llars. "És una tecnologia verda que aprofita l'espai lliure de les teulades, que evita restriccions de transmissió i que pot ser més barata que altres fonts d'energia", diu Needham.

Adquirir un sistema solar suposa una important millora de la llar, però la inversió inicial, explica Google, sempre ha estat un dels majors obstacles per als propietaris. "Per als inversors com Google, bancs o uns altres, pot ser difícil entrar en un mercat solar fragmentat amb moltes empreses, i connectar amb els propietaris d'habitatges", argumenta la companyia.

Clean Power Finance ha desenvolupat una plataforma oberta que connecta als instal·ladors amb els inversors com Google per proporcionar finançament als propietaris d'habitatges. Això permet als instal·ladors de sistemes vendre més i fer créixer els seus negocis. L'instal·lador construeix el sistema solar, que serà propietat de l'inversor (en aquest cas Google), i els propietaris paguen una quota mensual a un preu més barat.

"Propietat de Google, operat per Clean Power Finance, i instal·lat per American Solar Vision, la família Colin de Santa Clarita, Califòrnia, compta amb un sistema solar 4,14 kW", comenta la companyia.

Entre les labors que realitza Google, són coneguts els seus projectes per finançar energies netes, una labor a la qual la companyia ja ha dedicat 850 milions de dòlars (623 milions d'euros).

Aquest tipus de projectes poden servir per accelerar el procés de reducció de costos per accelerar la implementació d'energies alternatives com la solar, una font d'energia neta i inesgotable.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1