Dimarts, 4 de octubre de 2011 | 14:24
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Telefónica construirà a Alcalá d'Henares un centre de procesament de dades punter

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Serà un referent mundial per grandària, seguretat i eficiència energètica
Telefónica construirà a Alcalá d'Henares un centre de procesament de dades punter
28/09/2011 12:37
9alierta
Telefónica engegarà al parc científic tecnològic Tecnoalcalá d'Alcalá d'Henares a Madrid, un dels majors Centres de Procesament de dades del món (CPD), un gran projecte que constarà d'un total de 23 sales de Tecnologia de la Informació (IT) i es construirà en cinc fases.
En la primera fase que estarà operativa a la fi de 2012 s'aixecarà un edifici de 24.700 m2 amb set sales d'IT de 680 metres quadrats cadascuna.

Aquest modern CPD la construcció del qual ha estat adjudicada a Ferrovial, amb l'assessorament tecnològic de Digital Realty Trust , compta amb la certificació TIER IV de l'Uptime Institute, que ho avala com un centre "tolerant a fallades" que oferirà els majors nivells de seguretat, proporcionarà el millor servei d'allotjament de dades i aplicacions a les empreses, i a més garantirà la màxima confidencialitat de les seves dades, millorant els processos de gestió informàtica dels clients i reduint els seus costos.

Per dur a terme aquest projecte, s'han seguit els més estrictes criteris de sostenibilitat en el seu disseny, construcció i posterior operació, per això compta amb la certificació Leed Silver que atorga el Green Building Council. En aquest sentit, el centre està enfocat a aconseguir de la forma més eficient importants reduccions en el consum d'aigua, energia i emissions de CO2 respecte als Centres de Dades tradicionals.

D'altra banda, la climatització de les sales es durà a terme utilitzant tecnologia Free Cooling, una solució que aprofita l'aire exterior quan la seva temperatura és inferior a la de les sales, reduint així considerablement el consum elèctric i aconseguint un PUE de 1,3, un dels millors paràmetres d'eficiència energètica. (*)

Aquest innovador centre, des del qual es que s'oferirà servei als clients de Telefónica, serà una referència mundial pel seu disseny modular i flexible, la qual cosa li permetrà créixer progressivament fins a un total de 15.000 m2 de sòl tècnic i 100 Mw de potència distribuïts en 23 sales configurables cadascuna d'elles com Data Centers independents amb diferents nivells de fiabilitat, seguretat i densitat de potència.

En el seu nou CPD, Telefónica prestarà l'últim en serveis d'Outsourcing d'Infraestructures, allotjament, backup, emmagatzematge, monitoratge, externalización completa de sistemes, serveis de contingència de TU, etc. A més es farà especial focus en els nous serveis de Cloud, posant a la disposició dels clients el servei Virtual Data Center, una facilitat flexible i a mesura, amb la qual una empresa obté un espai privat en l'entorn més segur per instal·lar totes les aplicacions de negoci que necessiti: correu electrònic, intranet, portal corporatiu, CRM, eines de gestió, i-Commerce, etc.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1