Salvador Cot | Actualitzat el 29/09/2011 a les 23:59h

Pau catalanista

La guerra civil del catalanisme ja és història. És difícil marcar-ne el començament, però ha de situar-se, més o menys, fa onze o dotze anys, quan Jordi Pujol va desestimar diverses ofertes de col·laboració que li havia fet l'ERC emergent que aleshores liderava Josep-Lluís Carod-Rovira. Després, el tripartit de 2003 i, sobretot, el de 2006 van generar un fossat entre CiU i ERC, alhora que el vell partit republicà implosionava.

Però, com dèiem, tot això és el passat. CiU necessita desempallegar-se, en la mesura del possible, d'un PP que pot resultar asfixiant si els sondejos l'encerten i aconsegueixen una majoria històrica al Congrés dels Diputats. I la nova direcció d'ERC no se sent moralment vinculada a l'estratègia dels tripartits i té les mans lliures per intentar una confluència sobiranista amb el Govern d'Artur Mas.

En aquest mateix sentit, Reagrupament i Solidaritat han entrat en un procés de converses amb ERC que, de moment, no fan preveure una fractura sagnant i el mateix passa amb l'entorn de Joan Laporta. Ni tan sols la CUP invertirà gaires esforços en la seva anunciada campanya abstencionista per al 20-N.

En definitiva, la guerra civil s'ha acabat. Ara comença l'altra.

COMENTARIS

+0
-0
Els Estats europeus: una estafa
Anònim, 01/10/2011 a les 11:13
Malauradament,el sense complexes està a Londres com espanyol i no pas com europeu. Des d'allà troba ridícules les oficines comercials catalanes (no diu res de les de Múrcia) però troba genial les ambaixades espanyoles.Potser la que més li agrada és la de Myamar,o la de Bután on el gruix d'espanyols ho justifica... Al passaport hi posa Unió Europea,els europeus tenim dret a anar a qualsevol ambaixada europea,i ells malgasten MILERS DE MILIONS anuals en mantenir una ambaixada espanyola a Lisboa o un consulat a Toulouse...Són incapaços de compartir ambaixades a l'exterior europeu i de crear oficines europees internes i comunes. Són...no nacionalistes.
+1
-1
Jo ho sé
Anònim, 30/09/2011 a les 23:54
un d´aquets POLICIA SECRETA viu a SANT JOAN DE LES ABADESSES, (RIPOLLÊS) i ara es un dels caps visibles de PP, i a més estan dinamitant la tranquilitat del poble amb la complicitat del PSC (PSOE).
Apa, siau.
+4
-0
per ciutadà del mon
Anònim, 30/09/2011 a les 23:00
Amb 70000 portatils a 1000 euros no tens per res. Tu saps quants escolars hi ha a Catalunya?

Les ambaixades a l'estranger són absolutament necessàries, doncs quan ens proclamem independents, que ho farem, i serà aviat, caldrà fer una feina prèvia que ja estan efectuant aquestes ambaixades.

I un cop fet, tindrem portàtils, infrastructures decents, una sanitat com cal.

Prefereixo estar fotut ara i viure bé la resta de la meva vida, que seguir sent un miserable per que hi ha gent que viu a costa meva.
+6
-0
Iil·lusos enterradors de la mafia mesetaria
ALMOGAVER.CAT, 30/09/2011 a les 22:21
Es del tot evident (per lo que veiem aquí i amb soporífers escrits, de la Policia de la ingteligenssia(seudo-cultural-analfabeta) dels animals Hutu Rwandistes castellana meseta...
UNA PRIMARIA POLICIA, QUE ES MOUEN I MOTIVEN;INCITEN I EXCITEN; AMB AMPOLLES D'ANÍS DEL MONO, AL COSTAT DEL ORDINAOR.
QUE NI ELS AGRADA EL DIÀLEG, NI EL CATALÀ, NI AQUESTS MEDI DE CULTURA I CONVIVÈNCIA CATALANA.
I ELS MOLT FOLLS, VAN CONTRA EN SALVADOR COT, AMB FOLLS, TRONATS I REBUSCADISSIMS MONOLECS. (ALTRES VOLTES AMB PÈSSIMS SAINETS D'ALTRES AMB REPETITS TEXTES)

Pobres diables:
"El pensament Català brota i rebrota i sobreviu als seus il·lusos enterradors"
(Francesc Pujols)
+7
-0
Quant ens costa una ambaixada espanyola?
Anònim, 30/09/2011 a les 20:52
Ara el problema són els 70 milions de les ambaixades, no els 20.000 milions anuals que se'n van de Catalunya a Espanya i no tornen.
+7
-1
"ciudadanos del mundo"
UN SENYOR ANTIC, 30/09/2011 a les 20:40
Ahir l'ABC, un diari "no nacionalista español"¿?, mesetario, amb seu a Madrid, duia a la portada la següent noticia: -10 despilfarros de Cataluña o en Cataluña, i la llista de que si tant en "Embajadas", que mes voldriem!, en inmersion linguistica, bla ..bla..bla..res de nou.
Ara jo proposso el titular del dia :
España un malbaratament dels diners de Catalunya, dia rera dia, any rera any, segle rera segle...
No tenen vergonya , allo que es diu, propia i aliena, "les da lo mismo", la mano larga i aixo si cosmopolitas...amb boina i basto.
+1
-9
Tot estem pagant Joan
Ciutadà del mon, 30/09/2011 a les 20:03
Atès que els ciutadans que viuen a Catalunya sempre s'estan queixant que no tenen diners suficients per educació, sanitat, etc ... Els Catalans es queixen que en els instituts en els que estudien no tenen ordinadors per a cada alumne i que a Extremadura si tinguin ... Bé, potser a Catalunya els nens podrien tenir a classe ordinadors si no es gastessin 70 milions d'euros en Les Ambaixades que es mantenen obertes a París, Brussel.les, Milà, Berlín, Londres, Nova York, Argentina i Mèxic. Totes aquestes oficines depenen de la Conselleria de la Vicepresidència, al capdavant de la qual va estar el republicà Josep-Lluís Carod-Rovira, amb guionets. Segons la Generalitat, la creació de delegacions a l'extranger és possible gràcies a l'Estatut, i amb això es pretén incrementar la presència de Catalunya a l'exterior. Que la Generalitat s'esforça cada dia més a promoure la cultura i llengua catalana a l'exterior és una cosa que ja se sabia, però, no està gens clar el que gasta la Generalitat en aquests assumptes. Cada delegació costa anualment uns 90.000 euros, als quals cal afegir les despeses del personal contractat i el sou del delegat, que arriba a un total de 87.570 euros bruts l'any. És a dir, més de 6.200 euros bruts al mes repartits en 14 pagues. En resum, la Generalitat gasta en concepte de lloguer, habilitació i manteniment de les delegacions i el sou dels quatre delegats que les ocupen un total de 710.387 euros a l'any. Si es gastessin aquests milions a comprar ordinadors ... Amb 70 milions d'euros poden comprar 70.000 ordinadors a 1000 euros cada un ... També es queixen que a Andalusia els llibres dels estudiants són gratis mentre que a Catalunya els han de comprar amb els seus diners. Em sembla bé que es queixin, però a qui han de queixar-se no és al govern d'Espanya, sinó a la Generalitat que s'ha gastat 31 milions d'euros en estudis encarregats a persones i institucions afins.
+2
-1
al ciutadà del món
Anònim, 30/09/2011 a les 20:01
Sense complexos: i fins ara no te n'havies adonat? Ja fa molts anys que al es llibreries circulava el llibre ; "Contra el Nacionalisme: Independència".Perquè ara t'adones que tot és política.El que et recomanaria és que un cop superes la fase del nacionalisme,és que entréssis en la via adulta de la política.Això vol dir,que des de Londres,deus veure ridícul els exèrcits nacionals dels mini-paisos europeus,les ambaixades de tots el països europees com si Londres fos un altra Món.A l'època de Ryanair,on Bremen és més a prop que Cáceres,trencar les fronteres polítiques actuals és una necessitat.No trobes que si Escòcia,Catalunya,Flandes són independents obligaran a la Unió Europea a ser el nostre Estat al Món? La realitat és que si s'ha de construir un nou model al Món,potser que assumim la responsabilitat de ser-hi tots tal i com som.I si Catalunya és nacionalista enlloc de ser normal,potser que pensis en alternatives.Polítiques.Tu has d'escollir si vols veure a Londres crits de "Yo soy españoool" davant d'un gol de la selecció esportiva espanyola,o si prefereixes estar a Birmània i alegrar-te de trobar un europeu del sud d'Itàlia.
Jo aposto per canviar Espanya per Europa.I adéu nacionalisme.
+7
-1
sense complexos
un senyor antic, 30/09/2011 a les 19:44
Dons mira, sense complexos, en una llibreria em vaig trobar un llibre que s'intitulaba:
Traaduït de l'angles a l'idioma de l'Imperio donde no se pone el sol, "Crecimiento de España a expensas de Cataluña", podem viure de mites, Don Rodrigo tampoc va guanayar cap batalla despres de mort, i el Cid...bueno, deixemo correr, "La pela es la pela" mon ami, i per aci anem, carrewgats de mites pero amb un objectiu, que España es pagui les seves factures, i si volen un AVE A CADA POBLE, PER EXEMPLE, DONS QUE S'HO FACIN, PERO QUE S'HO PAGUIN.
+5
-0
emprenyat
exiliat vell, 30/09/2011 a les 19:43
Ja no estic emprenyat estic cabrejat, per el fet que els catalans que volen una pàtria sense que Espanya mani estiguin barallant-se per un seients que solament tindrien que estar els que estiman Catalunya no els seus traseros.
+5
-0
resposta a resposta
Anònim, 30/09/2011 a les 19:40
Has tocat el moll de l'ós: la política.Certament,des de l'espanyolisme,es fan mans i mànigues per a convertir el català en una llengua ètnica registrinda a la comunitat linguística catalana.Igual que els gitanos són una cultura sense un territori on desenvolupar-se,així ens volen als catalans.
De moment,el que hi ha és això:
article 3 de la Santa Constitució:

1. El castellà és la llengua espanyola oficial de l’Estat. Tots els espanyols tenen el deure de conèixer-la i el dret d’usar-la.
2. Les altres llengües espanyoles seran també oficials en les respectives comunitats autònomes d’acord amb els seus estatuts.
3. La riquesa de les diferents modalitats lingüístiques d’Espanya
és un patrimoni cultural que serà objecte d’especial respecte i protecció.


PREGUNTES:
Si el català no és la llengua pròpia de Catalunya,quines són les "llengues espanyoles"?Segons vostès,les que parli qualsevol persona amb nacionalitat espanyola.
Es a dir,que el xinès pot reclamar ser declarada cooficial a tot l'Estat perquè es parla pertot arreu.El romanès,el mateix.I l'urdú.I l'àrab.
I a més diu que aquestes "llengues espanyoles" (és a dir,totes les que parlen els ciutadans amb aquesta nacionalitat) seran també cooficials en les seves respectives comunitats autònomes. Alça! Ara resulta que les llengues no ténen territori però sí ténen comunitats autònomes! Miracle!
Au va...ja no cola.
La normalització és la independència.I després parla com et roti,perquè jo també ho faré.Amb llibertat.
No sé,tu. Si aneu pel camí de pretendre que siguem una llengua ètnica
,els arguments s'us poden girar com un boomerang.
Amb la Constitució a la mà, i com que no hi ha llengues pròpies, demà es pot reclamar la cooficialitat de l'àrab.Això sí,sempre i quan sàpiguen el castellà i els castellans puguin parlar en castellà pertot. Jo fins i tot ho considero racisme...
+1
-5
Pel català del mon....
un, 30/09/2011 a les 19:04
Si senyor, Chapeau!!!! (aplaudiments):

Clap, clap, clap, clap, clap, clap, clap...

Clap, clap clap, clap, clap, clap, clap...

Clap, clap, clap, clap, clap, clap, clap...

Clap, clap, clap, clap, clap, clap, clap...

+9
-1
Viatjar pel Mon
joan de Ripoll, 30/09/2011 a les 19:02
Ciutadà del Mon: Potser sí que hauries de viatjar una mica i sortir del teu poble. Et proposo que viatgis per Espanya, vagis a França, Itàlia o Alemanya. Et donis un vol per Estats Units, Canadà o Mèxic. Aleshores comprovaràs la petitesa intel·lectual del que estàs dient, perquè veuràs que totes les nacions del mon, estimen i promouen la seva cultura, la seva història, la seva economia, i fins i tot, cosa que no es dona a Catalunya, les seves forces armades, que per cert, tu també estàs pagant.... suposant que no siguis andorrà.
+1
-9
resposta
Anònim, 30/09/2011 a les 18:12
resposta a l'Anònim, 30/09/2011 a les 17:20:

L'idioma és una atribut humà, per tant no hi pot haver una llèngua pròpia d'un país.
Durant la ocupació musulmana de CAT, a la Catalunya Nova es parlava, com és llògic, l'àrab, una vegada reconquerida, el mozàrab es va seguir parlant durant al menys 3 segles.
El català es va impossar, i no precísament amb normatives, lleis etc, més aviat a cop de espasa i destral.
Sabria dir-me vostè quina és la llèngua "pròpia" de Tortosa?
el català? el castellà? l'àrab?
cap d'elles, la llèngua pròpia és la que els tortosins els surti dels ... parlar.
+12
-0
la treva
un senyor antic, 30/09/2011 a les 18:00
En una Catalunya de l'Alta Edad Media inmersa en la violencia civil, l'Abat Oliba va propossar la "la treva de Deu", i aixo va anar pacificant els pais, ara son altres temps, pero els reptes son de tal magnitud que una treva entre les forçes catalanes, cregin o no en Deu, es mes necessaria que mai, per sobreviure i per tenir un pais.
+4
-0
decpeció
Anònim, 30/09/2011 a les 17:47
Em pensava que la proposta d'iniciar l'Agència Tributària de Catalunya amb l'impost sobre la marihuana tindria més vots. Estic decepcionat.... Vaig a liar-me un peta contra la depressió per la falta de suport independentista.Potser els de C's em fan cas....
+9
-1
A favor d'en José María
Anònim, 30/09/2011 a les 17:20
En José maria té raó. Un és d'on vol ser. I sovint es diu que un és d'on han nascut els seus fills. En José María s'ha fet seu el país català. Hi està integrat i en viu la problemàtica i les esperances. Que potser no han fet el mateix els europeus que han emigrat a l'Argentina o a l'Amèrica del Nord? Per què no ha de ser així també entre nosaltres?

PSC. El Psc jo també penso que està en caiguda lliure. En Pasqual Maragall expulsat. L'Ernest enretirat. La M. Tura està en silenci. En Castells tampoc piula. En Nadal està desorientat.
En Barril ha marxat cap a Convergència. En Mascarell també. En Ramoneda s'ha distanciat del partit. Penso que etre els socialistes catalans arribarà un moment que hi haurà una escissió entre la part espanyolista i la part catalanista. La part espanyolista vol restar com estem ara -ser la secció catalana del PSOE- i ni un pas més en autogovern. Aixó sí, defensen la immersió -cosa que no els agrairem mai prou. Els catalanistes voldran anar més enllà i tenir un grup parlamentari propi a les Corts de Madrid. Els socialistes de tendència espanyolitzant recaptaran vots al cinturó de Barcelona, en competència amb el PP i C's i en un context europeu que es decanta cap a la dreta. En canvi, els socialistes catalans i d'obediència catalana tindran vots entre la classe mitjana culta del país i sobretot de Barcelona. Aquests darrers es creuen el país, i volen renegociar la relació amb Espanya sense trenacr-hi del tot. Això sí, repeteixo, amb grup parlamentari propi.

Altrament, aquells qui diferèncien entre nacional i nacionalista fan, n'estic convençut, un mer joc de paraules. És la mateixa cosa. Són ganes de fer rodar el cap endebades. El català no morirà si tots hi posem el coll. És una cosa que no podem permetre. A més a més, una llengua mai està despolititzada enlloc. Enlloc. Repeteixo: enlloc. O no s'han comptabilitzat cinc-centes no sé quantes lleis a favor del castellà? Tota comunitat no sotmesa legisla a favor de la llengua. Nosaltres per condicionants legals que tots sabem ho podem fer poc. Ara bé, quan arribem a tenir tot el poder polític a casa nostra : P. Valencià, Illes, Franja, Andorra i Catalunya Nord- el castellà sempre el sabrem i el parlarem, així com un holandès, suec o danès saben perfectament l'anglès, però tenen com a llengua vehicular a casa seva l'idioma propi del país. No es tracta de foragitar el castellà. No som tan ases! Ni els israelians que han ressuscitat l'hebreu - d'una família a set miliomns de persones- i dels quals tots sabem el conflicte tan lacerant en què estan ficats amb els àrabs palestins, han foragitat la llengua àrab del seu país. I tots aquests països que he esmentat han legislat i legislen a favor de les respectives llengües i, per tant, polititzen la llengua, com és natural.

Jo estic esperançat amb la unió entre Reagrupament, Democràcia Catalana i Solidaritat per la independència. Si s'uneixen hi haurà una onada d'entusiasme com la que va experimentar ERC l'any 2003. Farem por. Us ho asseguro. La seva por és una part de la nostra victòria, no només davant d'Espanya, ans també davant de les elits nostrades a qui haurem d'exigir que moguin fitxa, o moltes fitxes per sortir de l'atzucac econòmic a què ens sotmet Espanya. Endavant!
+16
-4
CASTELLANO ES IDIOMA IMPORTADO, NO AUTOCTON
AL BABAU RACIONAL ....., 30/09/2011 a les 16:56
EL CASTELLA NO ES CAP LLENGUA NOSTRA SINO DELS FORANIS QUE L¡'HAN PORTADA. MIRA SENYOR RACIONAL, VES A ENGANYAR A LA TEVA MAMA SI VOLS PERO A UN CATALA NO LI SIGUIS QUE ELS CASTELLANO ES LLENGUA PROPIA PERQUE CAP FILOLEG ET FARA CAS , ETS RUC O QUE ???? NO SAPS RES DE RES. NO SOM CASTELLANS, HO ENTENS ???? NI HO SEREM MAI, UNA ALTRA COSA ES QUE TINGUEM MES LLENGUS PER ENTENDRE'NS AMB LA RESTA DEL MON A MES QUE AMB LA NOSTRA PERO LA UNICA LLENGUA DEL PAIS ES LA QUE DONA NOM AL PAIS QUE ES DIU EN CATALA I CATALUNYA !!!! TU MATEIX LA CAGUES I ET DESACREDITES, BABAU....
+9
-1
Amb amor al Sociata
Anònim, 30/09/2011 a les 14:38
Si fóssis d'esquerres estaries clamant perquè Narcis Serra i els lladres de les caixes intervingudes vagin a la presó JA!
+13
-1
sociates no,però espanyols sí
Anònim, 30/09/2011 a les 14:34
El PSC està en caiguda lliure i l'evidència és clamorosa.De tenir-ho tot,no li queda res.I a més això de "vendre" que estem en un Estat federal si mana el PSOE i en un Estat unitari si mana el PP,ja no cola ni aquí...ni a la Xina popular. S'ha de ser molt sectari per pensar-se que la unió de PP i PSC en la defensa de la unitat de la pàtria única i indivisible i indissoluble,és una mera cosa cojuntural. El PSC és probablement el partit que més hagi "robat" a la ciutadania,no pas perquè siguin més dolents que els altres,sinó per l'acumulació d'un poder acsonseguit democràticament enganyar a la ciutadania d'aquest país.Robar és crear empreses fatasmes de la Diputació per a donar una nòmina (no pas de mileurista que amb això els socialistes no hi arriben) als militants que esperaven un càrrec. Un socialista avui no ens pot donar lliçons de res.Abans que persones Humanes sou espanyols,per això voteu en contra de l'oficialitat del català a Europa,no fos cas que malvats catalanistes aprovéssin oposicions a una plaça de la UE amb 3 llengues com la resta d'europeus. De tots els comentaris,el millor és el de la marihuana.Perquè qualsevol socialista està deslegitimat de per vida.
+3
-10
Chusep Lluís...
un, 30/09/2011 a les 13:29
Tens molta raó, Anònim de les 12:38. Als musulmans convertits a la nova fe del catolicisme (moltes vegades, per pur interès, o per que els hi van obligar, si no volien ser expulsats d'Espanya, se'ls va anomenar "moriscos".
Potser, en J. M. Carandell, va equivocar Múrcia per Zamora, amb el nostre amic Jose M. (o hauria de ser Josep Mª?, millor), però podria haver dit l'Aragó, tranquilament, en el cas d'en Jose Luis Carod Rovira, aragonès de naixement, i fill de guàrdia civil (o potser, hauriem d'haver dit Chusep Lluis? Aqui? i a la Xina, la de Formosa?).
(Per cert, als que diuen que el PSC està en caiguda lliure electoral, poden repassar els resultats electorals d'ERC, a la última dècada, el partit al qual el nostre amic Cot sembla tan afeccionat. Veuràn clarament el que és una caiguda en barrena). I als que no tenen més arguments que l'insult, sense comentaris. No cal contestar-los.
+4
-11
resposta
Anònim, 30/09/2011 a les 12:38
jose maria, 30/09/2011 a les 11:42

Sr. José María, el que li passa a vostè és quelcom antic, ja passaba al segle XV amb els àrabas que van haver de convertir-se al cristianisme o marxar, llavors ja se li deia la FE DEL CONVERSO, era una síndrome pel qual els convertits de musulmà a cristià patian una metamorfosis amb la qual desarrollaven una sentiment tant fort vers la NOVA situació que els feia més radicals que els cristians d'origen. Algú que ha d'estar constànment demostrant allò que en realitat no és per a evitar que el mirin com a un extrany.
Carandell, un gran periodistas català va dir fa molt temps "los más radicales catalanistas será la segunda generación de murcianos".
Amb vostè va equivocar Múrica per Zamora.

Anims


+4
-13
Racionals,sisplau
Anònim, 30/09/2011 a les 11:54
A "els PSC?": parles de nacionalisme i això és contrari a l'esperit universal de les esquerres. Una cosa és ser "NACIONAL" i una de molt diferent és ser "nacionalista". ERC també (de forma majoritària) rebutja el nacionalisme i es posa l'etiqueta d'"esquerra nacional".A Catalunya no hi ha castellanoparlants,sinó catalans bilingues que usen preferentment el castellà per entorn social i realitat demogràfica.El problema de la llengua és només i exclusivament la falta d'un Estat que la defensi en el mateix grau normatiu que fan a Holanda o Eslovènia.Amb l'Estat de Catalunya a la UE,des de les aspirines a la Coca-Cola o als iogurts Danone,el català no seria exclòs i,per tant,la vida diària no estaria amb la immersió linguística al castellà sinó que el català seria igual de pràctic que el castellà. El discurs aquest del "com a mínim,en català" és fora de la realitat social del país,perquè hauríem de tenir una llei única que digui que TOTES les normatives espanyoles que exigeixen el castellà,seran copiades textualment per Catalunya i on allà posa només castellà aquí hi posarem "català i castellà".On està el problema? La llibertat és un bé,i el català sortirà reforçat amb la llibertat si es parteix de les mateixes oportunitats.Com passa en el món d'Internet,on el català és molt sòlid. El PSC ja no té projecte perquè el federalisme no existeix. Però aquest és el seu problema. Les llengues són llengues i no pas símbols ni països.El gran pacte a Catalunya és la normalització de la llengua catalana assumint que el castellà és també una llengua nostra i introduint l'anglès a tots els racons.Que d'aqui 3 generacions l'anglès sigui la llengua més parlada a Catalunya a ningú li hauria de treure la son.Abans de que a Catalunya es parlés el català,es parlaven altres llengues.I d'aqui milers d'anys vés a saber si només es parlarà al món el Xinenglish...DESPOLITITZEM la llengua,sisplau.
+4
-2
LA SORTIDA
Anònim, 30/09/2011 a les 11:50
Avui sols estarà lo meu en noticia@elmati.cat no us arrepentireu!!.,.. a part.- ho he dit mil vegades primer la INDEPENDENCIA.- segon el SOCIALISME (però NO aquests SOCIOLISTOS) que desconèixen per complet el SOCIALISME, crec que seria BO que per BE de tots fos CiU que l´inplantes, sembla una "burrada" però NO HO ES!!!.
+14
-1
ESQUERRA SOCIALDEMOCRATA REPUBLICANA DE CAT. LA NOVA ERC INDEPENDENTISTA I SOCIALDEMOCRATA
PSC I PP, PARTITS ESTRANGERS !!!, 30/09/2011 a les 11:44
EL PSC es al barranc que ara ocupara ESQUERRA que es el nou partit : ESQUERRA SOCIALISTA REPUBLICANA DE CATALUNYA, AL CENTRE HI HA CIU i a la DRETA hi ha UNIO. El psc i el pp, ja són partits ESTRANGERS, no sé que hi fan aqui partits ESTRANGERS !!!
+18
-1
El PSC del meu poble.
exPSC, 30/09/2011 a les 11:44
Al meu poble, el PSC tenia majoria absoluta (6 regidors) i s'han quedat amb 4 regidors. O sigui que han hagut de pactar amb un partit catalanista per continuar al govern, i a més han perdut l'alcaldia. Al poble del costat, el PSC tenia 8 regidors i s'han quedat amb 2; han hagut de tancar la barraca directament. Al poble de més enllà (i parlo de pobles dels Baix Llobregat de 20.000 habitants, com a mínim) ha passat el mateix. A Barcelona, han perdut alcaldia i govern. I la Diputació de Barcelona està presidida per l'alcalde de Martorell, el convergent Salvador Esteve. Si amb aquest bany de realitat encara no han entès que l'única manera de salvar-se del naufragi definitiu és convertir-se en nacionalistes, és que no han entès res. De moment, al meu poble, el PSC està decidit a dissoldre's per presentar-se a les properes com a independents, doncs no tothom està disposat a lluitar de valent per una candidatura, perquè després la política del PSC-PSOE l'enviïn en orris. S'ha acabat ja la tonteria aquesta dels vots captius de l'extrarradi metropolità; ja no hi ha calés per comprar aquests vots PSOE, per tant no queda més remei que captar el vot nacionalista de centre-esquerra. Això, o fer com han get al meu poble: amagar les sigles i passar-se a la independència política.
+22
-2
la veritat és la veritat
jose maria, 30/09/2011 a les 11:42
Mi padre es de Zamora, però jo sóc CATALÀ i INDEPENDENTISTA. El seu pais NO ES EL MEU, ell viu aqui però jo no vull tornar a CASTELLA, el meu pais és CATALUNYA i els meus fills també ho són. El meu pare ja no vol ser castellà ni espanyol, perquè els seus nets li parlen en català sovint. El meu pare VOL UN PAIS AUTENTIC I PROPI PELS SEUS FILLS I NETS, i sap que CATALUNYA és millor per a viure que CASTILLA, ho té més que clar, per això es va casar amb la meva mare que és de Egea de los caballeros, aragó.

Els aragonesos la posen a caldo quan ella va allà però està orgullosa de ser catalana i pensa que li tenen una enveja que es moren. Jo també penso el mateix. ENS TENEN ENVEJA PODRIDA I PURA, no ténen mar i això els afecta.... a més la modenernitat de catalunya i el seu esperit OBERT és INCOMPARABLE a la ESPAÑA CERRADA y CATETA. La meva mare ho diu sovint i des que vaig estudiar filologia catalana he après cuantes mentides diuen els ESPAÑOLES. Són mentiders, cazurros i molt ignorants, això ja se sap....

Els feixistes castellans, apliquen encara les màximes militars de fa 500 anys, estàn TARATS plens d'odi contra CATALUNYA i són patètics. Fan riure de tanta pena que fan.
A CATLUNYA, EN CATALÀ, QUE EN CASTELLANO ja el sabem , millor que alguns inutils espanyols que no saben ni parlar !!! borricos!!!!!!
+9
-4
Els PSC?
Anònim, 30/09/2011 a les 11:35
El PSC està en caiguda lliure, el resultats electorals ho demostren, i sap perfectament que si no es converteix ben aviat en el partit de centre-esquerra nacionalista referent a Catalunya, està condemnat a morir. QuAn el PSC es tregui del damunt tot aquest llast proper al PSOE (Chacón, Corbacho, Montilla, Zaragoza, etc...) i digui obertament que es NACIONALISTA COM CIU PERÒ D'ESQUERRES, aleshores potser serà una altra cosa, perquè a Catalunya hi haurà una base sòlida que defensarà sense embuts una sèrie de principis fonamentals de catalanitat que el PP, per exemple, mai no compartirà. El PSC ha de fer un pas més i defensar el dret a decidir a més de la immersió lingüística, i abandonar aquest discurs tronat del federalisme i el bilingüisme enriquidor i bla, bla, bla...O ens catalanistzem tots seriosament i sense fisures, o se'ns mengen vius tota aquesta colla de castellanoparlants instal·lats a casa nostra. La realitat és aquesta, un castellanoparlant del PSOE mai no defensarà Catalunya com la gent de la terra. Siguin nascuts aquí o d'adopció.
+12
-5
ELS FILLOS SON NASCUTS A CATALUNYA I LA LLENGUA PROPIA ES EL CATALA DES DE FA 1200 ANYS
ESPANYA ERA EL PAIS DELS PARES I AVIS PERO NO EL DELS FILLS, 30/09/2011 a les 11:34
El PSC es un partit espanyol, pro-espanya i pro-castella.
La pau CATALANISTA és entre els partits que són CATALANS i no HISPANOCENTRICS com el PSC que te el seu govern a madrit i per tant a Espanya. ELS CATALANS que parlem catala ò castella i som d'aqui, només d'aqui i no d'allà hauriem de fer bé en UNIR les nostres FORCES contra la ESPAÑÑA que ens roba els 60 milions d'euros diaris que és una BARBARITAT. Qui encara viu de la il.lusió de que amb ESPANYA estem millor és que està TARAT perquè només un BURRO vol que li buidin la butxaca tal i com estan les coses. En canvi TOTES les mares volen un pais LLIURE pels seus fills sense les hipoteques espanyoles. Les mares pensen que millor que els fills vagin a l'estranger a aprendre i sàpiguen quin és el seu PAIS REAL. ESPANYA ERA EL PAIS DELS PARES PERO EL DELS FILLS !!!! AQUI, ELS FILLS DE CATALUNYA SON CATALANS I LA LLENGUA PROPIA DELS CATALANS ES EL CATALA DES DE FA 1200 ANYS. POTSER LA CULPA LA TENEN ELS PARES QUE NO HAN ENSENYAT ALS SEUS FILLS A SER CATALANS PERQUE ENCARA VIUEN EN EL PASSAT CASTELLA I ESPANYOL, PERO AIXO S'HA ACABAT JA !!!
+4
-16
i el PSC?
Anònim, 30/09/2011 a les 11:20
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+3
-10
una de "sioux", ara...
Anònim, 30/09/2011 a les 11:16
Si. Per això, CiU ha pactat amb ERC, i amb Solidaritat, en comptes de fer-ho amb el seu aliat natural, el PP, oi? per continuar fent la seva politica de desmantellament i liquidació, a la baixa, dels mes elementals drets dels ciutadans, oi? Au, vinga va, Cot, ara explica'ns una d'indis, d'aquells que porten plomes al cap, i "taparrabos" entre les cames".
+14
-1
Pactes entre nosaltres.
Despertaferro, 30/09/2011 a les 10:23
Pactes entre nosaltres, sis-plau.
És la única sortida que tenim.
+5
-2

Murdel, 30/09/2011 a les 10:02
No vas fumat, no et poso un +1000 perquè no puc.
+13
-12
El sol i la lluna...
Analista, 30/09/2011 a les 09:25
Ja veurem què en sortirà de tot plegat, però de moment les prioritats, els estils i la manera de fer d'Esquerra i Solidaritat són com la nit i el dia...

I Solidaritat està resplandit com a partit independentista que no vegis...

En canvi Esquerra...Ai, Esquerra!
+4
-28
¿qué pasa aquí?
Anònim, 30/09/2011 a les 09:20
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+32
-30
I els frikis?
Josep Brâut, 30/09/2011 a les 08:21
I què en fem dels frikis? Tenim algun museu on encabir en Víctor Alexandre, Jordi Bilbeny i d'altres personatges del mateix estiñ?
+5
-32
proximitat
Anònim, 30/09/2011 a les 08:08
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+13
-6
Tant de bo
Anonim, 30/09/2011 a les 08:08
Em costa de creure. Una de les formacions esmentades sembla haver nascut amb la única funció de rebentar l'independentisme des de dins.
Tant de bo m'equivoqui.
+9
-1
Cat-Eus
Anònim, 30/09/2011 a les 01:27
El mateix dia que a Euskadi el lehendakari certificava la Fi del Terrorisme amb una importantíssima declaració.La guerra civil a Euskadi també s'ha acabat.I ara ens tocarà torejar el PP...Olé!*
+7
-2
joan
Anònim, 30/09/2011 a les 01:15
A veure el que dura. Per a desgracia nostra l'independentisme en aquest pais es mes explosiu que la nitroglicerina
+13
-0
Perqué dius que ara comença l'altre?
Junts com germans, 30/09/2011 a les 01:05
Perqué els acords ERC, SI, R.Cat i Democràcia Catalana, no podria ser un acord estable?. Perqué no si afegeix també CiU?. Probem-h'ho al menys una vegada a la vida. Per una vegada a la política, fotem-li "trempera" al nostre país.
O es que aixó de juntar-se tants sols ho pot fer el PP i el Psoe, al País Basc i a Navarra?
+12
-3
i no vaig fumat
Anònim, 30/09/2011 a les 00:44
La pipa de la Pau mereix un exercici de sobirania i promoure en aquests moments dolorosos de crisi la creació d'un Impost sobre la Marihuana,és a dir,la Legalització de la Marihuana que ingressarà els diners directament a l'Agència Tributària de Catalunya. Es pot començar per aquí.
La Pau no és una mariconada de dos tius donant-se les manetes.La Pau es fuma.No és creïble que els indis Cheroki poséssin tabac Marlboro a les seves pipes de la Pau.
La legalització de la Marihuana no ha de tenir per finalitat la recaptatòria,però és un deure si exigim serveis públics. La legalització protegeix a la població que fuma dels riscos de la merda de xocolata que corre pertot el país.L'entrada de diner negre a l'economia blanca,comporta un boom de coffe-shop i de reactivació econòmica en un sector de serveis que està paralitzat.Caldrà seny per gestionar el Boom inicial de coffe-shops i gents que buscaran la seva oportunitat,perquè al final tot es normalitza i queden els necessaris,els propers,els millors.
Amb aquesta proposta fins i tot C'S votaria a favor i el país veuria que això de la independència potser vol dir noves oportunitats.

Jo vull saber si puc confiar en una Catalunya que em deixarà fumar porros. Encara que sigui com a Holanda que han prohibit que es barregi amb tabac si el seu local no disposa d'una zona tancada per a fumadors de tabac.Es a dir,porros només d'herba perquè el tabac mata...

Prohibim els Toros i no som capaços de legalitzar una Planta? Us sembla normal una Planta prohibida?
Que tinguem llibertat no ha de ser una prioritat de l'independentisme? La llibertat es regula,això és ser un Estat.
+3
-4
Entorn
Anònim, 30/09/2011 a les 00:27
Catalanista ??? No significa massa, no ??
És més catalanista el Duran que la gent de ICV ??
+11
-3
no estic d'acord
Anònim, 30/09/2011 a les 00:22
No puc estar d'acord: CiU s'acostarà més al PP. Necessiten ser amics de l'amo de Madrid per poder fer peix al cove. Sense rancúnies! La seva estratègia continua sent el pacte: ara volen pactar el pacte fiscal. Necessiten el PP. ERC no els pot donar (prou) suport a les seves aventures madrilenyes.
+24
-0
Tant de bo sigui així. Endavant!
Anònim, 30/09/2011 a les 00:13
Que Nostre Senyor us escolti: toco ferro.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: