Redacció | Actualitzat el 04/10/2011 a les 08:26h

Les farmàcies es planten

Amenacen que hauran de deixar de dispensar medicaments de la Seguretat Social si no cobren

Les farmàcies no descarten deixar de subministrar medicaments de la Seguretat Social. Foto: Adrià Costa

Els farmacèutics adverteixen que si l'administració no els abona el que els deu hauran de deixar de dispensar medicaments de la Seguretat Social i només podran facilitar els que es paguin al comptat. Fins ara, porten un retard de dos mesos en l'abonament de les factures dels medicaments. De fet, aquest dimecres han de cobrar el mes d'agost, malgrat que no tenen cap garantia que es compleixi aquest compromís. Una altra mesura ha estat l'eliminació i la unificació de torns de guàrdia nocturna que s'ha començat a aplicar aquest dilluns i afecta unes 150 farmàcies arreu del país.

Aquest dilluns va ser la primera mobilització convocada divendres a través del boca-orella entre els farmacèutics davant la seu del col·legi professional. En cas de no arribar a cap acord amb la Generalitat ni obtenir crèdits dels bancs, els farmacèutics temen veure's obligats a no dispensar medicaments de la Seguretat Social.
 "És l'últim que ens agradaria fer perquè hi ha molta gent que no podria fer front a la despesa dels seus medicaments, però nosaltres, com a farmàcia, tampoc tenim diners per pagar la medicació del barri. Per això, busquem un acord per no haver de prendre aquesta mesura dràstica", ha comentat la portaveu dels farmacèutics Elena Carazo.



El 70% dels medicaments que dispensen corresponen a receptes de la Seguretat Social i de moment, deixar de subministrar-los és l'única sortida que hi veuen els farmacèutics, a no ser que els proveïdors accedissin a ajornar-los les factures i acceptar les condicions de cobrament vinculades al pagament de la Seguretat Social.



De fet, el conseller de Salut, Boi Ruiz, va manifestar el passat 23 de setembre que els pagaments que abans es feien en 30 dies, ara es poden allargar "fins als 60 o 70". En una entrevista a TVE, Ruiz va dir aleshores que la Generalitat tenia "diners suficients", però que s'havia fet "una reprogramació de la tresoreria per fer front a l'obligació primera que és pagar la nòmina".

Un farmacèutic penja una pancarta contra les retallades, aquest matí a Vic. Foto: Adrià Costa

Navega per les etiquetes

crisifarmàciessalut

COMENTARIS

+0
-1
???
Anònim, 05/10/2011 a les 09:05
Una pregunta:
legalment poden fer-ho? pensava que pel fet de tenir aquest privilegi en exclusiva, havien de seguir amb el servei encara que hi haguessin retards en els pagaments...

I parlant del retard, jo cobro a 60 dies i no em queixo tant...
+1
-0
ja n'hi ha prou
Vicenç H., 05/10/2011 a les 08:59
banquers TOTS i politics el 98% CULPABLES DE TOT!!! :-(
FA PENA COM ANEM DE LA MÀ DEL DESCONCERT. No hi ni dreta ni esquerra. Cal pensar basats en els principis i valors de les persones.... no en els principis partidistes de fer campanya per tenir cadira segura per politiquejar 4/8/..... anys. Caldria, potser plantejar en ferm el copagament i filar prim per tota la gent que de mica en mica ens prenen els nostres drets perque imposant els seus, es carregen els nostres. Ignoren els deures.. Em reservo altres comentaris perque ara no toca.
+1
-0
IGNORANCIA
SCS, 04/10/2011 a les 23:07
ENCARA NO SABEU QUE LA SEGURETAT SOCIAL NO PAGA LA SANITAT!!!!!!!! ES AMB ELS IMPOSTOS.
LA SS PAGA BAIXES I PENSIONS .
UNA MICA DE RIGOR.
I ELS PRIMERS MOROSOS SON ELS DE L'ADMINISTRACIO!!!!!
+1
-0
Qué pasada
Eduardo González Palomar (Manlleu), 04/10/2011 a les 18:58
Aun con todo género de recortes sociales, hay gobernantes que se incrementan la asignación con la insolencia habitual en demasiados políticos.
+3
-1
MONTILLA, LA HAS LIADO
Anònim, 04/10/2011 a les 17:22
Tenim que demanar responsabilitats, no potser que hagi deixat el pais arruinat i ara com a premi li donguin un escó al Senat espanyol
Que dongui la cara
Si no el poden posar a la presó al menys responsabilitat civil e inhabilitar-ho
+3
-6
A callar
Anònim, 04/10/2011 a les 16:53
Responent al comentari anterior de les 15:44, voldria dir-li que fins que les farmàcies no estiguin liberalitzades i tinguin els privilegis que no té altre tipus de comerç, a excepció d'estancs i loteries. Els farmacèutic i farmacèutiques a parlar amb la boca petita.
+6
-4
Re: pobrets
Anònima, 04/10/2011 a les 15:44
Ai senyor, el del comentari penós és dur de motllera encara no s’ha informat
A veure xavalet, en primer lloc hauries de saber distingir la diferència entre farmàcies i indústries farmacèutiques. Són aquestes últimes les que si que es forren, però no les farmàcies, que distribueixen els medicaments que els subministren les farmacèutiques.
Per altra banda, l’estat subvenciona bona part dels medicaments que les farmàcies en primer lloc els han de comprar a les farmacèutiques i són aquests calés que d’entrada primer els hi posen ells que l’estat ara no els hi paga. Perquè te’n facis una idea, alguns medicaments valdrien al voltant d’uns 400 euros si els haguessis de pagar tu.
Així doncs, bonic, espero que ni tu ni els craks que pensen com tu us poseu malaltons, perquè el farmacèutic del teu poble no te perquè pagar-t’ho.
+4
-6
pobres
Anònim, 04/10/2011 a les 14:19
Els propietaris de farmàcia s'han forrat i es forren venent gairebé qualsevol producte: polseres magnètiques!!!
+6
-3
Ni rioja ni oli andalus
Anònim, 04/10/2011 a les 11:14
Es curios, hi ha gent que pels medicaments vol rebaixes pero quan es prenen un xato de vi deixen propines.
+10
-6
L´enveja mata
Anònim, 04/10/2011 a les 11:06
Quan aquest "senyor" del comentari anterior ("pobres") s´hagi de pagar tot el medicament, ja veurem si s´ho passarà tan bé, criticant a un sector que portem anys patint retallades, baixades de preu,.... i assumint TOTS els gastos nosaltres, perquè mai ningú ens ha regalt res. I "senyor", lo de les mansions i grans cotxes, serà al seu poble, perquè en el meu no és així.
+5
-4
comentari penós (part 2)
Anònima, 04/10/2011 a les 10:41

(va dirigit al crack que espera que les farmàcies facin rebaixes)
jajajajaaja
+5
-4
comentari penós
Anònima, 04/10/2011 a les 10:38
collons amb el comentari!
O estas tarat o no tens ni puta idea de què va la història!
t'aconsello que abans de fer comentaris t'informis, i així no faràs el ridicul...
+3
-2
2011
Anònim, 04/10/2011 a les 10:35
Amb els 60 Milions d'euros que cada dia s'en van en AVE cap a la "solidaridad", be podria pagar-se això.
+11
-11
Pobres!!
Anònim, 04/10/2011 a les 09:47
Quina pena que fan, pobres. On són els guanys que han tingut fins ara? Són els únics que mai no fan cap oferta ni rebaixes. Els farmacèutics del meu poble tots tenen mansions i cotxes d'alta gamma.
Ara que pringuin, com la resta dels humans, els desnonats, els aturats...

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: