Actualitzat el 03/10/2011 a les 00:00h

20N. Noves eleccions

Dimarts passat sortia publicat al BOE el decret de dissolució de les Corts i la convocatòria de noves eleccions, el que vol dir que en aquest moment ja no estic de Diputat al Congrés.

En aquests dies s'estan elaborant les candidatures que les diferents formacions presentaran als electors perquè aquests decideixin aquí atorguen la seva confiança. En el cas del PSC el procés és llarg i complexa, però per resumir, les Agrupacions Locals proposen candidats, els diferents Consells de Federació Territorials els ratifiquen i el Consell Nacional del Partit decideix.

Aquest estiu, en aquest mateix diari, vaig anunciar que volia repetir, però, en aquest cas la meva opinió era irrellevant. L'important, en un primer moment, era l'opinió dels meus companys i més endavant l'opinió dels ciutadans.

El perquè voldria repetir ho puc resumir en tres paraules m'he sentit útil. Parlamentàriament he fet la feina que sem ha encarregat amb resultats més que notables, ja sé que no queda bé que ho digui jo, però és el que opinen els companys. (no sé com tu fas però sempre et surts amb la teva, quin dia perdràs una votació?). Territorialment tot i que hem assolit uns quants èxits que han permès tirar endavant projectes de una certa envergadura i hem resolt multitud de qüestions, algunes d'elles rellevants, he de dir que personalment tinc una frustració que no em permet sentir-me satisfet. Va ser el tancament de Pirelli, s'hem fa difícil de saber què més podíem fer per que el tancament no es produís. Però el cert és que a dia d'avui la fàbrica és tancada amb la quantitat immensa de drames humans que això suposa. Ja sé que la responsabilitat no és meva, ni de les diferents administracions, però la sensació d'impotència, de no ser capaç de fer veure als “senyors” italians que tenien un deure moral amb els seus treballadors, pel molt que, al llarg de més de 75 anys, les dones i els homes d'aquesta terra amb el seu esforç, els hi havien donat, em fa mal.

A dia d'avui no sé si els meus companys voldran que repeteixi a la Candidatura del Partit dels Socialistes de Catalunya, si ho faig, tampoc sé si els ciutadans ens donaran suficient confiança per assolir un escó. El que si sé, perquè ho he aprés al llarg dels anys que faig política, és que sempre has d'estar apunt per marxar i, aquest cop més que mai, donat que a nivell personal ha estat una experiència molt enriquidora. La gran quantitat de coneixement adquirit, les vivències viscudes, el saber treballar contracorrent, l'apreciar la tolerància, l'aprendre ha analitzar la diferència per trobar la síntesis, fa que després d'aquests tres anys i mig,m'emporti un pòsit molt valuós que restarà amb mi mentre visqui.

Navega per les etiquetes

psceleccions espanyoles

COMENTARIS

+2
-0
candidatura irrellevant
Anònim, 03/10/2011 a les 09:11
A veure, la frustració no haurien de ser , amb tots els meus respectes els de la Pirelli, sino els 600.000 aturats que el vostre mal govern ha portat a Catalunya.
Una temporadeta a reflexionar aniria bé.
+7
-3
PSC auténtic
Socialista convençut, 03/10/2011 a les 08:50
Joan, t'equivoques. Has fracassat i no els teus companys ni la ciutadania us recolçarà.
A Manresa has lliderat els pitjots resultats en les ultimes eleccions municipals fent costat al Pitu. Els teus compnays de partir, molts, posem com a condició per resucitar el partit, que tu no hi siguis... per tant, t'ho has de fer mirar, i en temps de crisis, començar a buscar feina, que sé que ja ho estàs fent, com també sabem que ho tens cru.
Potser una assitenta social et pugui tramitar una PIRMI
+7
-1
tal feràs...
Anònim, 03/10/2011 a les 06:23
I ens podria explicar Sr. Canongia,amb una mica de detall quina es la feina de la que se sent tant cofoi?
I aquests èxits territorials de certa envergadura, podria comentar-los perquè el populatxo, sàpiga quins son?
Em temo que el 20-N no serà un gran dia per vostès.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Joan Canongia
Diputat al Congrés dels diputats de Madrid pel PSC-PSOE


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: