Salvador Cot | Actualitzat el 04/10/2011 a les 23:59h

Llista única, única novetat

L'independentisme català no presentarà una candidatura unitària a les eleccions del 20-N, però sí una llista única. Cal retenir aquesta dada a l'hora d'afrontar una campanya electoral que -almenys des de l'àmbit del catalanisme polític- es presenta més nítida que mai. D'una banda, Josep Antoni Duran Lleida, en representació de l'autonomisme clàssic que espera arribar al màxims d'acords possibles amb el pròxim govern espanyol. De l'altra, Alfred Bosch, que simbolitza la via del catalanisme que no perdrà el temps intentant negociar amb Rajoy o Rubalcaba.

El cas és que CiU i PSC repeteixen els mateixos candidats i una oferta política aproximada. I el PP català també, amb l'única novetat que Jorge Fernández Díaz passa del segon lloc al primer. Un escenari increïblement immòbil tenint en compte que el país de fa quatre anys no s'assembla gens al d'ara.

Veurem què passa en tots els àmbits en un context -el català, no pas l'espanyol- políticament del tot incert. I, ben mirat, almenys aquesta vegada no ens prometran 400 euros si votem PSOE ni el dentista de franc si ens decidim pel PP.

COMENTARIS

+7
-3
Unitat espanyola o Unió europea
Anònim, 05/10/2011 a les 00:36
El PP pot guanyar per primera vegada a Catalunya amb 15 escons.Els 2 diputats independentistes no seran cap triomf.CiU farà bandera del pacte fiscal: acusarà als Extremenys i als andalusos. Espero que ERC no caigui en la trampa dels nacionalistes i defensi que el concert no són diners de la solidaritat catalana cap els espanyols sinó diners contra els MAMONS que xupen per l'existència d'un Estat que en el Món global ja no serveix.Volem canviar l'Estat espanyol per l'Estat europeu.I volem un Estat de Catalunya a la Unió Europea.Per raons de lògica en l'eficiència.No perquè siguim egoistes,sinó perquè volem compartir TAMBÉ amb els portuguesos,els holandesos i els lituans.Perquè no tenim fronteres a la Unió.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: