Actualitzat el 04/10/2011 a les 00:01h

Consells per crear una empresa

Una de les qüestions més importants que ha de prendre un emprenedor és quin règim jurídic vol que tingui la seva societat.  Estareu d’acord amb mi que normalment, per defecte, se sol aconsellar la utilització d’una societat mercantil, i especialment d’una societat de responsabilitat limitada.

Aquest tipus de societat permet la separació dels patrimonis dels propietaris amb el patrimoni de la societat, de forma que els creditors només es poden dirigir contra els béns de la societat. Aquesta diferenciació patrimonial va ser la gènesis de les primeres societats mercantils, especialment utilitzades en el comerç marítim per tal de trencar la responsabilitat de l’empresari. No obstant això, hi ha supòsits en què els administradors poden ser responsables dels danys o dels deutes amb el seu patrimoni privatiu.

A diferència de la societat civil, la mercantil té varis avantatges, entre elles el fet que té una jurisdicció pròpia, que té un registre propi, i que està regida per una normativa molt completa, com és l’actual Llei de Societats de Capital, que ha estat modificada parcialment per la Llei 25/2011, de 1 d’agost de 2011, i que entrarà en vigor el proper 2 d’octubre. Ara bé, també te varis inconvenients, especialment el fet que els socis han d’aportar un capital mínim, o bé béns per aquest import, i per altre que ha de complir amb una sèrie d’obligacions mercantils i tributàries que són bastant costoses.

Per això, hom aconsella que si en la societat no s’inverteix molts diners i no concorren molts riscos, s’adopti un tipus de societat anomenada civil, ja sigui una societat civil particular o una comunitat de béns, les quals tenen també un número d’identificació fiscal i poden operar igualment, sense necessitat d’estar sotmeses a la rígida normativa aplicable a les societats.

Navega per les etiquetes

empresa

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Jordi Isern
Sóc llicenciat en Dret, per la Universitat de Girona, diplomat en Dret Immobiliari i Urbanístic per l’Institut d’Educació Continuada (IDEC), màster en Urbanisme per la Universitat Pompeu Fabra (UPF), per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC).

Professionalment sóc advocat, consultor d’empreses i tècnic urbanista. He fundat el meu bufet d’advocats després d’haver treballat per varis despatxos d’advocats de prestigi situats a Granollers, Calella, Sant Cugat i Girona. Actualment sóc el president de l’Associació de Joves Empresaris d’Osona, i el president de la Jove Cambra Internacional d’Osona. Alhora he estat el secretari i el tresorer del Grup d’Advocats Joves de Vic. Per saber més de mi, dirigeix-te al meu bloc personal, que té la següent direcció: www.jordiisern.cat.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: