Redacció osona.com | Actualitzat el 30/09/2011 a les 13:12h

Unnim només val «un euro»

L'Estat espanyol pren el control del 100% d'Unnim. El governador del Banc d'Espanya no es mossega la llengua a l'hora de valorar els actius financers de l'entitat.

Foto: Adrià Costa

El governador del Banc d’Espanya, Miquel Ángel Fernández Ordóñez, ha dit aquest migdia a Madrid que l’Estat es quedarà la totalitat del capital d’Unnim, o sigui, el 100% (en principi, el divendres passat va transcendir que la xifra “s’aproximaria” al 100%) i el 90% de Catalunya Caixa, a través del Fons de reestructuració bancària (FROB).  Concretament, l'Estat aportarà 1.718 milions d'euros i 568 milions per recapitalitzar CatalunyaCaixa i Unim, respectivament.

A preguntes dels periodistes, Fernández Ordóñez ha estat contundent a l’hora de valorar els actius financers actuals d’Unnim, fruit de la fusió entre les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu: “Unnim val un euro”. O sigui, la situació a l’entitat financera és tan greu que, en aquests moments, no val res. En aquesta conjuntura, queda clar perquè els 568 milions d’euros que aporta el FROB, a més de les aportacions en forma de participacions preferents que va realitzar anteriorment, li atorguen el 100% del capital d'Unnim.

En la seva compareixença, el governador ha donat per tancada la reestructuració del sistema financer espanyol, que haurà costat uns 17.000 milions de despesa pública. Es tracta d’una xifra elevada però que Fernández Ordóñez qualifica de "relativament baixa" comparada amb altres operacions similars a Europa. El governador també destaca els més de 100.000 milions els diners que han arribat del capital privat.
 

Notícies publicades


Navega per les etiquetes

UnnimFROB

COMENTARIS

+15
-6
Afortunat
Ignorant, 30/09/2011 a les 15:36
Sort d'haver tret els meus escassos estalvis d'allà... Només faltaria que s'anessin cap al Banc d'Espanya...
+26
-3
Que cardas!!
Jan, 30/09/2011 a les 16:10
Que cardas!!! no em pensava pas que valgués tant.
Felicitats srs. polítics, ho heu logràt, en 25 anys heu buidat les caixes que els nostres avis varen omplir durant tota la seva vida.
+6
-1
Dilluns, estalvis fora!
Anònim, 30/09/2011 a les 21:06
Sens dubte, dilluns sens falta trec els meus estalvis d'Unnim!

Me'n vaig, no en vull saber res!!!

+6
-0
OOOOOOO
Anònim, 30/09/2011 a les 21:25
i els gestors , directors d' oficina , no els hi demanaran cap tipus de responsablitat?

Jo també vull que amb intervingui el banc d' espanya.

No passarà no ,no.
+15
-0
Responsabilitats ???
ROC, 30/09/2011 a les 22:37
Es a dir, en aquest país, un pot estar al capdavant d'una entitat, enfonsar-la, i aqui no passa res, ni es demanen responsabilitats, ni es reclamen els sous al directius, tot un exemple de bones pràctiques.
Aixó sí, el calés que estem posant entre tots, van en decriment dels quirófans que hi han tancats.
Tenim el que ens mereixem !!!
+5
-2
ERA PREVISIBLE SI ESTAVES BEN ENTERAT
català pur, 30/09/2011 a les 22:52

HA SIGUT LA MALA GESTIÓ DELS ORGUENS DE GOVERNT DE LES CAIXES LES QUE HAN PORTAT A LA SITUACIÓ ACTUAL, SI HAGUESSIN SIGUT CONTINUAT COM A ENTITATS BENEFIQUES, SENSE ANIM DE LUCRE COBRANT EL QUE DEBIEN COBRAR, I PAGANT BÉ ALS IMPOSITORS. ELS QUE TENIEN D'HABER MANAT, ELS REPRESENTANTS DELS IMPOSITORS PRINCIPALMENT.
TAMBÉ ELS EMPLEATS ES VAREN FER ELS AMOS DE LES CAIXES, PARTICIPANT EN ELS ORGANS DE GOVERN, QUALSEVOL TONTO ARRIBABA A DIRECTOR DE CAIXA I GUANYABA 600.000 A 1.000.000 PTES AL MES.
LA GRAN DESGRACIA VA SER L'ENTRADA DELS POLITICS A LES CAIXES, AQUETS LES VAN BUIDAR.
NO TENIEN DE COMPETIR EN FER BENEFICIS, JA S'HA VIST QUE SEL'S PULIEN RAPIDAMENT, MILLOR NO HABER GUANYAT TANT I CONSOLIDAR L'ENTITAT.
pERO ELS POLITICS VOLIEN FINANCIACIÓ PER ELLS I ELS SEUS PARTITS I LES SEVES OBRES FARAONIQUES.
ELS TREBALLADORS PER TENIR UN FENOMENAL SOU I MOLTS PRIVILEGIS, FINS A TENIR HASTA CLINIQUES PRIVADES PELS EMPLEATS, I LA cAIXA A MES VOLER FER DE BANC INDUSTRIAL, AQUESTA ES LA QUE POTSER ESTAR PITJOR, PERÒ SI CAU AQUESTA EL BANC D'ESPANYA VA AL DARRERA A LA CAIGUDA.
ARA MANARÀ EL BANC D'ESPANYA MANARÁ DESDE MADRID DE MANERA PROFESIONAL I LES POSARÀ EN VENDA AL MILLOR POSTOR.
S'ACABARÈ L'OBRA SOCIAL, COLADERO DEL QUE VULGUEU DURANT MOLTS ANYS, ERA UNA VERGONYA ELS SOUS I DESPESES QUE SORTIEN DE L'OBRA SOCIAL.
TINDREM EL QUE HEM SEMBRAT COM SEMPRE, ARA ES IRREVERSIBLE.
QUE TINGUEM SORT I NO APAREIXI EL "CORRALITO" COM A L'ARGENTINA FA UNS ANYS, ESTÀ DINS LES MEVES PREVISIONS.

GRACIES I FINS UN ALTRE
+7
-1
Polítics?
Anònim, 01/10/2011 a les 00:46
Jan, a Caixa Manlleu no manaven polítics (a diferència de les caixes de Catalunya o la de Girona, que depenien de les diputacions). A Caixa Manlleu manaven sobretot els seus gestors. Alguna cosa no devien fer bé. No sempre tenen la culpa els polítics.
+7
-0
fora diners dels bancs
Anònim, 01/10/2011 a les 13:56
TREIEM ELS DINERS D'UNNIM JA !!!!!!!!!!I JUDICI ALS MALS GESTORS ! LA JUSTÍCIA ÉS PER TOTHOM.
+2
-0
Resposta a: politics?
Jan, 01/10/2011 a les 17:25
Per descomptat que els banquers han robat a mans plenes, però en última instància la culpa sempre es dels polítics, que han permès això. Els politics son els que fan les lleis, i tenen la responsabilitat de protegir als ciutadans contra aquesta gentussa, o sinó... que pleguin!!
+2
-1
Que simpatics osona.com
Anònim, 01/10/2011 a les 21:38
Francament la noticia es per felicitar-vos segur que no penjareu aquest comentari, sous uns pocavergonyes, feu com les gallines si una treu sant vosaltres us hi afanyeu a picar tant com pugueu. Això es una noticia interesada qui us ha pagat senyor Macia CX o l'estrella... o potser la CAM que ho ha fet molt bé oi? penso que quan un vol donar una noticia ho ha d'explicar tot, no només el que diu el senyor Governador. I espero que ens dieu quan val CX exactamen 2, 3 € i la CAM i Caixa Girona, i Layetana i Penedes amb tot el tema del Nadal? cal explicar bé les noticies, es veu una certa vengança....
+0
-0
un eure, eh
Anònim, 03/10/2011 a les 13:59
doncs mira que jo n'hi tinc més d'un d'euro, eh!?

potser els haurem de treure i que s'acabi aquesta farsa d'un cop! més val que desaparegui que no pas la vagin enfonsant poc a poc.

que hi ha dels resposnables?

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Predicció Vic
divendres
5°C  20°C
dissabte
3°C  20°C
diumenge
8°C  24°C
Enquesta
Com hem d’encarar les retallades sanitàries?
      Vots emesos: 43
Edicions locals
canalspt

Festa major de Sant Pere de Torelló

 
Vídeos de la baixada de carretons (a sobre) i les carretilles, el pregó, a càrrec de l'AFA Santperenca, i l'espectacle de Reugenio (a dins de la notícia).

Galeria de fotos (Lluís Verdaguer)

Arxiu històric
Humor
Vés a: Tot a 100!

Tot a 100!

Nova entrega d'humor d'en Mandanga (imatge ampliada a dins de la notícia).



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: