Divendres, 7 de octubre de 2011 | 10:50
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

De mica en mica s'omple la pica

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
marta-llorens90x90
De mica en mica s'omple la pica
Marta Llorens
05/10/2011 11:59
Hi ha qui renega de les campanyes electorals i argumenta que només serveixen per veure qui la diu més grossa, ja que moltes vegades estan farcides de quimeres, utopies i promeses inabastables i sovint irresponsables. Una bona mostra són les promeses de socialistes i populars quan asseguren que ho arreglaran tot i que els altres faran del país un erm irrecuperable. Són tan irresponsables que parlen com si la crisi i l’atur la poguessin arreglar d’un dia per l’altre i com si poguessin fer-ho ells sols.

A CiU no ho veiem així. Sabem, que ens costarà molt superar la situació actual, però no tenim cap dubte de què ho aconseguirem. No tenim receptes màgiques ni esperem cap miracle, només podem oferir propostes concretes, com ara ajudar amb efectivitat als emprenedors per generar ocupació. Per això CiU proposa una llei per a l’emprenedoria que busca incrementar el nombre d’emprenedors del país, i per tant, les persones que poden crear nous llocs de treball. Dit així, pot semblar una promesa més, però com que volem passar de la potència a l’acte l’acompanyem de mesures fiscals innovadores i de mesures administratives que permetin alleugerir la burocràcia. No pot ser que l’Administració posi pals a les rodes i dificulti el naixement d’una empresa. Ara bé, de ben poc servirà tot plegat si no s’acompanya d’eines per al finançament.

Sabem, que és necessita un pla de xoc i el tenim. Un pla de xoc que incentivi els crèdits ICO a base de les partides de 20.000 milions d’euros destinats a donar liquiditat a les empreses, i que no s’han gastat. Un pla de xoc que generi ocupació i que faciliti que els treballadors a l’atur puguin capitalitzar el 100% de la prestació per muntar un nou negoci. I també vol dir que els autònoms que contractin un primer treballador tinguin com a incentiu l’exempció de les quotes a la Seguretat Social. Així sí que s’ajuda al seu finançament.

Però a banda d’aquestes mesures també creiem que hem de fer especial èmfasi en la defensa dels valors de l’emprenedoria. Ens hem d’espolsar els complexos i reivindicar el valor del risc i el valor dels emprenedors. En la nostra societat qui fracassa en un empresa queda estigmatitzat. I en això ens equivoquem. Hem d’abandonar aquesta concepció i recordar que moltes grans figures han assolit l’èxit després del fracàs. Convé reconèixer el valor dels cauen, el risc que assumeixen i ajudar-los perquè puguin tornar-se a aixecar.

Aquestes són totes elles accions concretes, possibles i realistes que servirien per reduir les elevadíssimes xifres d’atur que creixen mes a mes. Des de CiU no prometem cap miracle però sabem que mica en mica s’acaba omplint la pica.

Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d’Unio i directora de la campanya de CiU per a les generals
Margarita
06/10/2011
Estas bonitas palabras no cambian el hecho de que estais destrozando la sanidad PÚBLICA, la enseñanza PÚBLICA, la investigación PÚBLICA y el empleo PÚBLICO.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1