Divendres, 7 de octubre de 2011 | 10:52
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

Sitges torna a banyar-se en cinema

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
270 pel·lícules passaran pel Festival de Cinema
Sitges torna a banyar-se en cinema
06/10/2011 22:25
9Festival de Sitges
La pel·lícula 'Eva', de Kike Maíllo, ha donat el tret de sortida al Festival de Cinema Fantàstic de Sitges, que gaudirà durant els propers deu dies de les últimes novetats en cinema fantàstic,  amb 270 pel·lícules marcades per l'atenció a la intel·ligència artificial.
El certamen, que tindrà lloc fins al 16 d'octubre, ha venut ja 27.000 entrades anticipades, 5.000 més que l'any passat, una nota positiva que el director atribueix a l'evasió que aporta el cinema en moments de crisis: "Veure cinema fantàstic on habitualment es derrota el monstre o a l'adversari és una espècie d'exorcisme", va dir dilluns passat en roda de premsa.

L'altra novetat destacada d'aquesta edició és la volta al festival de les produccions de les majors d'Hollywood, una vegada restablides les relacions del sector amb la Conselleria de Cultura, molt deteriorades després de la polèmica per la Llei del Cinema.

L'actual relació, "molt correcta i positiva", segons Sala, possibilitarà que es puguin veure a Sitges pel·lícules com la precuela de 'La cosa', que es veurà en el festival just un dia després de la seva estrena als cinemes d'Estats Units, una cosa impensable fa uns anys.

El pressupost és de 2.600.000 euros, i encara que Sala ha explicat que el festival genera beneficis i que és un "privilegi" la situació en la qual es troba, hi ha hagut que efectuar unes retallades que han afectat sobretot a la reposició de clàssics, molt cars per la qüestió dels drets.

A més d''Eva' hi haurà vuit pel·lícules catalanes més, la qual cosa confirma, per al director de l'Institut Català dels Indústries Culturals (ICIC), Fèlix Riera, que aquest és el certamen "més català" de la seva trajectòria i que el festival és una mica més que un lloc on mostrar les produccions locals.

Sala ha expressat la seva voluntat de fomentar la interactivitat entre el "talent" que visita el festival i el públic i la premsa, per la qual cosa hi haurà més postscreenings, classes magistrals i altres activitats al costat dels protagonistes.
Obra de Teatre de Gas Natural Fenosa en el Festival de Sitges
Entre les estrenes també destaca el d'una obra de teatre de cort futurista i innovador, que sota l'impuls de Gas Natural Fenosa ha estat representada per la companyia suïssa "Els voyages extraordinaires".

L'alcalde de Sitges, Miquel Forns, per la seva banda, vol recuperar l'impacte del festival en el municipi, per la qual cosa el carrer 1 de Maig estarà decorat com un cementiri i els restaurants oferiran "menús fantàstics", encara que, com sempre, l'esdeveniment de carrer per excel·lència serà la Zombie walk.

La desfilada de zombies tindrà lloc el 14 d'octubre, comptarà amb la presència dels protagonistes de la pel·lícula Juan dels Morts - la primera pel·lícula cubana de terror -, i acabarà a la platja amb una festa gratuïta en la qual participaran Els Tiki Phantoms i DJ Nen, de The Pinker Tones.

Transport de tornada a Barcelona

RENFE ha posat en funcionament des d'aquest dijous i fins al final del Festival un tren especial que sortirà a la 1:30 de l'estació de Sitges i finalitzarà el seu trajecte sense parades intermèdies a Sants, per facilitar als assistents al Festival el desplaçament a Sitges.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1