Divendres, 7 de octubre de 2011 | 10:48
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Trichet s'acomiada anunciant compra de bons

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El Banc Central Europeu reobre la 'barra lliure' de liquiditat a un any
Trichet s'acomiada anunciant compra de bons
06/10/2011 18:11
9Jean Claude Trichet
El president del Banc Central Europeu (BCE), Jean Claude Trichet, ha anunciat en la seva última compareixença en el càrrec dues subhastes extraordinàries de liquiditat a llarg termini aquest any i que l'entitat reactivarà el seu programa de compra de bons garantits emesos pels bancs de l'eurozona.
A més, Trichet ha anunciat que el Consell de Govern del Banc Central Europeu (BCE) ha decidit "per consens" mantenir estables els tipus d'interès en l'1,5% malgrat haver valorat "els pros i els contres d'una rebaixa dels mateixos".

Aquesta ha estat l'última reunió presidida per Jean Claude Trichet, el mandat de la qual de vuit anys al capdavant de l'entitat expira el proper 31 d'octubre. El banquer francès, que va comparèixer "emocionat" davant els mitjans acompanyat pel vicepresident del BCE, Vítor Constancio, i del president del Bundesbank, Jens Widemann, va explicar que aquesta bateria de mesures "no estàndard" van ser aprovades per consens pels membres del Consell amb l'objectiu de millorar la transmissió de la política monetària als mercats.

En concret, el BCE celebrarà dues subhastes de liquiditat a llarg termini, dotze i tretze mesos, amb tipus fix i adjudicació plena, que tindran lloc a l'octubre i desembre, respectivament, i que tindran caràcter "addicional" respecte a les operacions regulars de refinançament de l'entitat.

Així mateix, el banquer francès va anunciar que la institució ha decidit reactivar a partir del proper mes de novembre el seu programa de compres de cèdules emeses per la banca amb un import de fins a 40.000 milions d'euros que invertirà al mercat primari i secundari i que estarà en vigor fins a finals d'octubre de 2012.

"La provisió de liquiditat i els mètodes d'adjudicació de les operacions de refinançament continuaran assegurant que els bancs de l'eurozona no sofriran restriccions en l'àmbit de la liquiditat", va dir Trichet, qui va subratllar el caràcter "temporal" de totes les mesures no estàndard.

Deixa en mans de Draghi el rebaixar els tipus

A pesar que Jean Claude Trichet no va cedir a la pressió dels mercats, que especulaven amb una rebaixa dels tipus de l'euro, el banquer gal va preparar el camí perquè sigui el seu successor en el càrrec des de novembre, l'italià Mario Draghi, el que escometi aquesta rebaixa en afirmar que els riscos per a les expectatives d'inflació s'han equilibrat, mentre que per a les expectatives de creixement apunten a la baixa.

De fet, el banquer francès va reconèixer que els membres del Consell de Govern de la institució van discutir aquest dijous la possibilitat d'adoptar una rebaixa dels tipus d'interès, encara que finalment es va adoptar "per consens" la decisió de mantenir la taxa rectora de l'euro en l'1,50%.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1