Dijous, 6 de octubre de 2011 | 17:12
Vostè es troba a: Inici > Economia >

L'FMI demana als 'talibans' del dèficit "actuar amb cautela" per no empitjorar la recessió

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
"La desacceleració del creixement exigeix cautela", diuen
L'FMI demana als 'talibans' del dèficit "actuar amb cautela" per no empitjorar la recessió
05/10/2011 14:25
Christine Lagarde, directora del FMI
L'FMI fa una crida als nous ‘talibans' del dèficit. L'organisme creu que davant la marcada desacceleració registrada pel creixement de l'economia europea i l'increment de les tensions als mercats financers és aconsellable "distendre" la política monetària i "actuar amb cautela" en el front fiscal.
"Si bé el deteriorament de les finances públiques no deixa una altra opció que reforçar la situació fiscal, la desacceleració del creixement exigeix actuar amb cautela", destaca la institució en el seu 'Informe de perspectives regionals per a Europa', presentat a Brussel·les per Antonio Borges, director del Fons Monetari Internacional (FMI) per a Europa.

En aquest sentit, l'anàlisi conclou que, si bé en aquells països on les pressions del mercat són més fortes, "convé seguir concentrant la consolidació en el període inicial", en altres països, on els plans de consolidació fiscal a mig termini són creïbles o han estat més intensos en una etapa inicial, existeix marge de maniobra per permetre que els estabilitzadors automàtics operin plenament per fer front a les sorpreses del creixement.

Així mateix, el FMI subratlla la necessitat de portar a la pràctica "la nova arquitectura institucional convinguda al juliol per les autoritats europees, en particular aprofitant la flexibilitat ampliada del Fons Europeu d'Estabilitat Financera (FEEF)", que podria així ser emprat fins i tot en cas de necessitat per reforçar la capitalització dels bancs europeus.

La institució dirigida per la francesa Christine Lagarde preveu que el continent europeu registri aquest any un creixement del 2,3% i de l'1,8% en 2012. En el cas de la UE l'expansió econòmica serà de l'1,7% en 2011 i de l'1,4% en 2012, mentre que el PIB de l'eurozona creixerà un 1,6% i un 1,1%, respectivament.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1