Actualitzat el 02/10/2011 a les 00:01h

A guifi.net ens internacionalitzem

A guifi.net estem, de transformacions. Per una banda hi ha el salt a les xarxes de nova generació, que inclou la fibra òptica, la qual cosa fa que ens haguem de replantejar moltes coses, no pas per canviar la "idea original", que continua essent la mateixa (Internet per a tothom, i iniciativa dels usuaris), sinó per adaptar-nos a noves tecnologies i veure com les podem aprofitar per millorar. I és que en això sempre hi ha coses per fer.

Per millorar, es fa a través de les aportacions de tots aquells que estan col•laborant amb nosaltres: usuaris, voluntaris, professionals i instal•ladors, Ajuntaments... La cooperació amb les administracions de sempre ha estat "curiosa": amb Ajuntaments petits i propers, diria que en general ha estat molt bona, la cosa, però, parlant amb general i notables excepcions, s'ha anat complicant a mesura que l'administració és més gran, fins al punt de  que de vegades sembli impossible.

Però resulta que quan anem a una de encara més amunt, a la Comissió Europea i amb motiu de l'Agenda Digital Europea, tornem a encaixar. No diré que deixem d'incomodar, però si més no, tampoc se'ns arracona, i hi ha ganes per involucrar ciutadans, noves idees... I ara va i no sé com ens surten socis per engegar projectes europeus. Curiós.

A guifi.net sempre havíem presumit de no haver rebut mai ajudes substancials en matèria de recursos, només modestes col•laboracions amb Ajuntaments petits, no pas perquè no haguéssim provat de demanar-ne, però quan eren una mica més importants, no encaixàvem mai... Ara ens hem adonat que quan no es decideixen des d'aquí, tornem a encaixar...

D'aquesta manera anem a començar un parell de projectes amb el suport de la Unió Europea, formant consorcis entre diverses entitats de diferents estats (Alemanya, Àustria, Bèlgica, Finlàndia, Holanda, Grècia, Itàlia, Regne Unit, França....), entitats de tota mena, des d'Universitats, centres de recerca, ciutats.... per col•laborar en diversos àmbits, des de la recerca tecnològica aplicada a la Internet del futur al desenvolupament d'usos comuns per a l'aprofitament de recursos públics.

Tot plegat un repte molt important. A veure si ens en sortim, i que sigui a fi de bé.

Navega per les etiquetes

guifi.net

COMENTARIS

+0
-0
Per molts anys!
Maria Font, 03/10/2011 a les 09:08
El felicito, senyor Roca, per la seva iniciativa innovadora i per facilitar l'accés a Internet de la ciutadania més humil. Es mereix un bon reconeixement!

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: