Salvador Cot | Actualitzat el 04/10/2011 a les 23:59h

Llista única, única novetat

L'independentisme català no presentarà una candidatura unitària a les eleccions del 20-N, però sí una llista única. Cal retenir aquesta dada a l'hora d'afrontar una campanya electoral que -almenys des de l'àmbit del catalanisme polític- es presenta més nítida que mai. D'una banda, Josep Antoni Duran Lleida, en representació de l'autonomisme clàssic que espera arribar al màxims d'acords possibles amb el pròxim govern espanyol. De l'altra, Alfred Bosch, que simbolitza la via del catalanisme que no perdrà el temps intentant negociar amb Rajoy o Rubalcaba.

El cas és que CiU i PSC repeteixen els mateixos candidats i una oferta política aproximada. I el PP català també, amb l'única novetat que Jorge Fernández Díaz passa del segon lloc al primer. Un escenari increïblement immòbil tenint en compte que el país de fa quatre anys no s'assembla gens al d'ara.

Veurem què passa en tots els àmbits en un context -el català, no pas l'espanyol- políticament del tot incert. I, ben mirat, almenys aquesta vegada no ens prometran 400 euros si votem PSOE ni el dentista de franc si ens decidim pel PP.

COMENTARIS

+6
-0
Vot nul o en blanc ?
Anònim, 05/10/2011 a les 18:10
Amb aquest ventall d'opcions autonomistes o espanyolistes tan ampli, el que s'imposa es el vot nul o en blanc.
+5
-4
tots tniu rao
Anònim, 05/10/2011 a les 12:48
pero yo vui restarli vot a les dretes y per aixo votare
+3
-3
AIXO MATEIX
Anònim, 05/10/2011 a les 12:06
FEU el que sempre haveu FET GRACIES, GRACIES, GRACIES perque la vegada anterior NO VAU VOLER VOTAR INDEPENDENCIA i em passat els millors anys de la nostra VIDA, FEU, FEU el mateix aquesta vegada per a que us puguem FELICITAR NO NO PRESENTEU BATALLA TAMPOC reitero MOLTES GRACIES!!!! per aquests 4 anys que si no havés sigut per tú......
+9
-16
Com sempre
Emma, 05/10/2011 a les 11:40
La unitat es fa a partir de certes renúncies i amb l'objectiu d'aconseguir un bé comú. Hi ha gent a Catalunya que això no ho entén. Té esperit de "mando" "d'ordena y mando" i ho demostra cada vegada. Van néixer i, amb quatre dies, pretenien que milers de persones que feia mesos i mesos que treballaven honestament pleguessin i es deixessin engolir en unes assemblees dites democràtiques.... Van buscar una figura mediàtica (que ja ha plegat) i van treure uns resultats que els permeten fer "numerets" al Parlament.I ara, arribar i moldre, pretenien posar aquesta condició, i aquesta, i aquella...
Com sempre!!!
+15
-9
llista única?
Anònim, 05/10/2011 a les 11:10
No és més que la llista d'ERC amb els quatre que queden de la dretana RCAT. Full de ruta? apropament a CiU, cerca de sous i compensacions i pujar al carro del gran engany del pacte fiscal, tot abandonant l'independentisme. Per votar això voto directament CiU o faig vot nul (que és el que faré). No hi ha unitat perquè l'antic aparell domina encara ERC i s'ha pixat en la "nova" direcció. On és Bosch?
+4
-4
BATALLA
Anònim, 05/10/2011 a les 10:57
NO US DONEU PER VENÇUTS BATALLEU! ! ! per la INDEPENDENCIA VOTANT COM SIGUI A TU, NO VOTIS ALS MENTIDERS!!!! si deixeu que guanyen ells tindreu MES DEL QUE TENIU....FESTE SOLDAT TIRA EL TEU TIR=VOT NO DEIXES QUE ENS MATEN NI QUE ET MATEN
i....si guanyen ELLS i tens que MORIR de FAM fes-ho calladament...perque NO NO VOLDREM ESCOLTAR-T´HI.
+15
-14
Jo també em quedo a casa
Anònim, 05/10/2011 a les 10:50
Vist el panorama i les llistes que es presenten jo també em quedaré a casa. La nova direcció d'Esquerra m'ha decebut, esperava més generositat i capacitat pel compromís. Les coses encara han d'anar més malament abans que comencin a millorar. Potser la majoria absoluta del PP serà un revulsiu perque els polítics catalans reaccionin, però hi confio molt poc en aquests polítics.
+3
-7
Les votacions
Anònim, 05/10/2011 a les 10:24
són quan podem fer alguna petita cosa.Per això és llàstima no participar;hi ha molts partits.I la solució aquí i ara no és la independència sinó les llistes desbloquejades i districtes electorals.Els polítics s´han d´acostumar a treballar pel poble però el poble ha de saber-se fer respectar
+11
-4
Ja tenim els trolls de ciudadanos
Anònim, 05/10/2011 a les 10:08
Els trolls de ciudadanos vs PP, per cert amb molt poca feina, perquè es foten d'hòsties amb la resta de quillamen, fent-se passar per militants de SI. No cola, ja coneixem el feixisme i les vostres maneres antidemocràtiques.
Espereu convertir Catalunya en una República Bananera com és Escanya, no podreu, guanyarà la democràcia a Catalunya, hem nascut democràtes. Malgrat tenir uns covards en el poder, els catalans estimem la llibertat i no volem el feixisme. Anu al Mundo, la Razón, allà aplaudiran els vostre comentaris. Ací som gent educada i ens agrada debatre i dialogar, no imposar.
+12
-5
No tenim 300 anys més
Joana d'Arc, 05/10/2011 a les 09:39

No, no n'aprendrem mai, el llast és aquesta classe política que sembla que no té altre mitjà de vida que dedicar-se a malbaratar-nos les legítimes aspiracions de viure en llibert, participant del joc democratic. I ara fins i tot amb un candidat que el que ha fet fins ara ho ha fet bé, però a partir d'ara s'ha prestat a un paper que lamentarà quan vegi a quí farà de servent. Llàstima, no hem sabut cambiar el curs de la història!
+14
-5
si quedeu-vos a casa
Anònim, 05/10/2011 a les 09:38
La passivitat és el millor, ja ho diu un amic, els catalans mai farem res! I els fatxes s'ho passen pipa!
No feu res, perquè no passa res,Catalunya no té cap problema, cap ni un!
Collons, mireu al vostre voltant! Desperteu-vos!
+10
-10
Amb quedo a casa
Rural, 05/10/2011 a les 09:36
Ni CiU ni ERC no son de fia, putse es cer,hara als que no ja cap dubta de la seba fiavilitat PSOE/PP.
Els que es queden a casa no tenen cap dret ni legitimitat moral per criticar res ,son PASOTES i que es comportin com a tals.
Els tontos a votar els inteligens a casa,i les dretes ha guanyar.
+16
-14
20-N = vot nul o abstenció
Analista, 05/10/2011 a les 09:31
Amb l'actitud botiflera d'Esguerro només hi ha dues opcions per als independentistes que no volguem ser enredats de cap manera: vot nul (posant una estelada dins del sobre) o abstenció (resistència passiva al'estatus-quo).

Sobre això bascularà la decisió.

Endavant Solidaritat!
+14
-11
No abstenir-se
Anònim, 05/10/2011 a les 09:27
Abstenir-se només serveix per a facilitar la victòria de PP o PSOE a Catalunya i donar raons per l'argument de la Catalunya real.

Per molt que ens dolgui, el que necessitem és votar, tant sigui CIU com ERC, i mirar de contrarestar tot el vot espanyolista que rebrà tant PP com PSOE.

Tot el que per als espanyols és dolent per a nosaltres és bo, encara que des del nostre punt de vista no acabem de veure així.

No ens podem quedar a casa, hem de cridar tant fort com puguem.
+20
-17
Em quedo a casa
Anònim, 05/10/2011 a les 08:39
Entre votar CiU i votar Esquerra....em quedo a casa. CiU es vendrà, i Esquerra possiblement també. Els dos són poc fiables. Encara no acabo d´entendre que un independentista es presenti a les eleccions generals. Qué hi hem de fer a Madrid, excepte enviar embaixadors? Sols hagués votat si l´independentisme s´hagués presentat unit, però havent fracassat els tractes amb Solidaritat ja no tinc cap motiu per anar a les urnes.
+15
-17
Fets per la discòrdia ?
Reagrupat, 05/10/2011 a les 08:14
Quo vadis, Solidaritat ?
+19
-7
Trist desenllaç
Marcel, 05/10/2011 a les 07:57
Llista única que deixa una part dels seus possibles electors pel camí. Llàstima de país. Llàstima de dirigents... llegiu:
http://perabonspatricis.blogspot.com/
+40
-11
Unitat espanyola o Unió europea
Anònim, 05/10/2011 a les 00:36
El PP pot guanyar per primera vegada a Catalunya amb 15 escons.Els 2 diputats independentistes no seran cap triomf.CiU farà bandera del pacte fiscal: acusarà als Extremenys i als andalusos. Espero que ERC no caigui en la trampa dels nacionalistes i defensi que el concert no són diners de la solidaritat catalana cap els espanyols sinó diners contra els MAMONS que xupen per l'existència d'un Estat que en el Món global ja no serveix.Volem canviar l'Estat espanyol per l'Estat europeu.I volem un Estat de Catalunya a la Unió Europea.Per raons de lògica en l'eficiència.No perquè siguim egoistes,sinó perquè volem compartir TAMBÉ amb els portuguesos,els holandesos i els lituans.Perquè no tenim fronteres a la Unió.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: