Redacció osona.com | Actualitzat el 29/09/2011 a les 07:54h

Llum verd a la segona illa càrnia de Vic

La Generalitat atorga la llicència ambiental per a l’escorxador. El projecte preveu construir unes instal•lacions que permetran matar 24.000 porcs al dia.

Treballadors a l'illa càrnia de vic Foto: Adrià Costa

L’any 2010, l’empresa Escorxador Frigorífic d’Osona va iniciar el tràmit d’autorització ambiental per a la implantació d’un nou escorxador, amb capacitat de producció superior a 50 Tn/dia, al polígon El Bruguer de Vic. Es tracta d’unes instal•lacions que situaran ciutat com a un centre potent i punter d’aquest sector. La llicència ambiental ja s’ha atorgat, segons una nota emesa per l’Ajuntament. A partir d’ara, doncs, ja hi ha llum verd per tal de començar a construir l’edifici.

L’escorxador, que serà l’epicentre de la nova illa càrnia, s’emplaçarà en un edifici a construir situat als números 3 i 5 del carrer Sant Joan de Fàbregues, i números 4 i 6 del carrer de L’Ermita de Santa Magdalena, xamfrà amb l’avinguda del Bruguer, parcel•les 62, 63, 66 i 67 del Sector Industrial del Bruguer.

L’autorització d’aquest tipus d’activitats es competència directa de la Generalitat de Catalunya, i per tant l’expedient ha seguit la seva tramitació reglada que inclou exposició pública i diferents informes tècnics administratius. El passat dimarts, dia  27 de setembre, el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Lluís Recoder, va signar l’autorització per a aquesta activitat.

A partir d’aquest moment, la propietat pot procedir al tràmit da la llicència d’edificació. Aquesta tramitació es de competència municipal.

Degut a la magnitud del projecte es realitzarà la implantació de l’activitat en dues fases:

- La primera fase englobarà la construcció de l’edifici i la instal•lació d’una única línia de treball, que tindrà una capacitat de producció de 600 porcs/hora. Aquesta fase es preveu posar en funcionament durant el primer trimestre de 2012.

- La segona fase correspondrà a la instal•lació d’una segona línia de treball de les mateixes característiques que la primera, amb una capacitat de producció de 600 porcs/hora (12.000 porcs /dia), dins el mateix edifici. Aquesta segona fase es preveu posar en funcionament durant el primer trimestre de 2015.

La capacitat de producció d’aquest establiment un cop executades les dues fases serà de 1.920 Tn de canals netes diàries, el que equival a uns 24.000 porcs al dia.

Notícia publicades de l’illa càrnia


Navega per les etiquetes

escorxadorilla càrniasector carni

COMENTARIS

+5
-1
prous_purins
Anònim, 29/09/2011 a les 09:57
si us plau, que això no es tradueixi amb un augment de caps de porc i granges a la comarca...
+0
-0
???????
Anònim, 29/09/2011 a les 10:52
Tota aquesta producció tindra sortida al mercat?
+1
-0
prou garrins
Antònim, 29/09/2011 a les 11:27
...però sobretot que dongui feina, llocs de treball, industria i riuesa a la comarca.

I que no contamini el planeta.

hipihapiflowers
+7
-0
control
Anònim, 29/09/2011 a les 12:42
i que es controli els model de contractació i gestió de personal...
+1
-1
Quina bestiesa!!!
Anònima, 29/09/2011 a les 13:58
24.000 porcs morts al dia??? És aquesta la demanda del mercat o és sobreproducció per generar excedent de carn que llavors hem de llençar perquè es fa malbé??? Racionalitzem, siusplau.
+2
-0
Mes gent.
Jan, 29/09/2011 a les 15:45
Be, ja ens podem preparar per una altra "onada" d'enginyers i personal d'alta formació que deixerà tots els seus ingressos a la comarca. Fà poc vaig estar al Pais Basc, i tenen altres industries, curiosament es l'unica autonomia sensa deute, estan bojos aquells bascs, si segueixen aixì no podran dir mai aquella famosa frase catalana: "la culpa es de Madrid".
Ironic mode/off.
+3
-2
els primers
osona, 29/09/2011 a les 15:52
espero que els primers a contractar siguin de osona i que no tingui el efecta crida perque si no vindran de tot arreu.
+0
-1
catalanets
Anònim, 29/09/2011 a les 20:13
a veure quans catalanets a l'atur s'apunten a treballar-hi...
+3
-0
porc, i més porcs
Anònim, 29/09/2011 a les 20:37
no va dirigit als polñititcs, sinó que això és el que veurema al comarca porcs i més porcs, i al mateix temps el que estem creant és un altre guisona, una altra població com la de guisona que ha perdut tota la seva identitat.

Vila d'Abadal, hauries d'apostar per empreses de més valor afegit enlloc d'apostar per un sector queja està esgotat.

Malament encarem el futur d'aquesta comarca.
+2
-4
Osonenc
Anònim, 30/09/2011 a les 11:54
Veig que hi ha molta gent que em sembla que no volta bè del cap.
Si avui no fos per aquest sector avui aquí a la comarca mès de la meitat de la gent no podrien ni menjar, amb sembla que ja n'hi ha prou de dir tantes tonteries.
+1
-0
Prou exclavitud !!!
Anònim, 30/09/2011 a les 14:25
Osonenc, qui es el que menja aqui en aquesta comarca, el treballador? o l'empresari!! que s'engreixa a força de malpagar a qui li dona la bona vida i també d'exclavitzar-lo...va home !!!segur que tu ets un d'aquests...Bon profit!!!

A Osona li convé un altre tipus de sector empresarial...prou porcs i prou explotadors...
+0
-0
illa carnia.
Anònim, 30/09/2011 a les 18:59
QUE DURI I QUE DONGUI FEINA
AQUESTA COMARCA SI NO HI HAGES EL SECTOR DE LA CARN SERIA MORTA.MOLTA SORT.
+1
-0
OSONENCA
Anònim, 01/10/2011 a les 13:06
Clar que es generarà més llocs de treball, Quina sort!!! S'hi agafarà tothom qui no te feina i està desesperat per poder pagar la hipoteca o poder menjar. Però s'haurà de fer pagues de deixar-hi la pell, de regalar hores extres a un preu miserable, perquè aquest tipus d'empreses es passen pel forro l'estatut dels treballadors i els drets laborals. No entenc com hem anat tan enrere. Jo també dic: prou a l'esclavitut!!!
+4
-0
un treballador de la carn.
Anònim, 02/10/2011 a les 15:29
soc un treballador d'una illa carnia i no em considero cap esclau. Soc una persona que lliurement faig una feina que majuda a mantenir honradament la meva familia i pujar els meus fills sense necesitat de demanar ni ajudes ni subvencions de cap tipus Si molta gen acceptes treballar aqui no tindriem que necessitar tanta ma dobra de fora.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Predicció Vic
divendres
5°C  20°C
dissabte
3°C  20°C
diumenge
8°C  24°C
Enquesta
Com hem d’encarar les retallades sanitàries?
      Vots emesos: 44
Edicions locals
canalspt

Festa major de Sant Pere de Torelló

 
Vídeos de la baixada de carretons (a sobre) i les carretilles, el pregó, a càrrec de l'AFA Santperenca, i l'espectacle de Reugenio (a dins de la notícia).

Galeria de fotos (Lluís Verdaguer)

Arxiu històric
Humor
Vés a: Tot a 100!

Tot a 100!

Nova entrega d'humor d'en Mandanga (imatge ampliada a dins de la notícia).



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: