Quico Sallés/Parlament | Actualitzat el 07/10/2011 a les 11:31h

C's rebenta la comissió del concert econòmic

La comissió del concert es replanteja el calendari. Foto: Patri Mateos

Etzibada del subgrup parlamentari de Ciutadans aquest matí al Parlament. El diputat de la formació, Jordi Cañas, ha anunciat que abandona la comissió d'estudi parlamentaria que prepara les conclusions del pacte fiscal en la línia del concert econòmic. El motiu argüit per C's és la resolució pactada entre CiU i ERC en el debat de política general celebrat la setmana passada en què s'estableixen els pilars que hauria de sustentar la proposta i la possibilitat de celebrar un referèndum. Pel diputat Jordi Cañas l'acord entre entre convergents i republicans desvirtua d'arrel la feina de la comissió. Amb aquesta premissa han decidit abandonar-la.

Amb l'electrocardiograma disparat al que és el cor de la legislatura de CiU, el pacte fiscal, el PSC també ha expressat per activa i per passiva la seva queixa pel que suposa l'acord entre la federació nacionalista i Esquerra. De fet, el PSC demana allargar els treballs de la comissió fins passades les eleccions del 20N. Els socialistes asseguren que falten moltes compareixences i que no hi haurà temps de redactar les conclusions el dia 31 d'octubre, data límit per lliurar els treballs del comitè pel concert.

De fet, la diputada socialista de la comissió i portaveu en matèria econòmica del PSC, Rocio Martínez-Sampere, ha defensat atorgar més temps a la comissió perquè enllesteixi les feines encomanades. Així mateix Martínez-Sampera ha acusat a CiU d'utilitzar el concert com una "qüestió més electoral que no pas de país" amb la pressa que demostren. El transfons de l'opció dels socialistes és, en certa mesura hàbil, ja que pel PSC serà més fàcil apuntar-se al carro de la demanda del pacte fiscal amb un PP enfortit per les urnes a Madrid, amb la majoria absoluta popular que s'albira.  

La postura dels socialistes ha estat escudada, segons ha pogut saber Nació Digital, per Joan Boada, d'ICV. El diputat ecosocialista ha donat suport a dilatar l'agenda de la comissió. Així mateix, el diputat popular José Antonio Coto, ha abonat la tesi. Ara la paella és a mans de Joan Puigcercós i de Jordi Turull, respectius portaveus d'ERC i CiU a la comissió -si decideixen donar més vida a la comissió o s'acceleren els treballs per tancar-la el 31 d'octubre. De fet, ha estat el president del grup parlamentari d'ERC, Joan Puigcercós, qui ha convocat a tots els grups, fins i tot C's, per resoldre la situació. Dimarts, decidiran.

Navega per les etiquetes

ciuconcertconcert econòmic

COMENTARIS

+1
-0
ANUNCIS A NACIO DIGITAL
Anònim, 07/10/2011 a les 20:47
ANUNCIS EN CASTELLÀ A NACIO DIGITAL, NO!!!!
+2
-0
DESPRES DEL 20-N
Anònim, 07/10/2011 a les 20:43
Amb el PP al poder de l'estat. Adéu al concert o pacte. Pla B o a seguir somicant uns anys més. I la agreujada crisi economica evitarà anar endavant. PATIREM!!!!
+6
-0
apa a llegir el mundo...
Anònim, 07/10/2011 a les 20:28
a la cristiana ronalda de sallent, es ben be una llastima que el poble dels meus avis estigui tant brut de gentussa com tu, massa bons som els catalans d acollir malagraits com els de la teva calanya. Pel demes jo no llegeixo la vostra basofia fatxa del mundo abc i tele 5, aixi que agafa la teva cabra i veste n a donar pel sac a un altre lloc
+5
-0
DECLARACIO A FAVOR DE L' INDEPENDENCIA
Anònim, 07/10/2011 a les 19:32
Doncs que les forces CIU, ERC, SI, declarin el dret a l' independencia i tregui de polleguera als espanyols PP, PSC i ICV. Herrera de vosaltres mai m' ho esperava, es de hipocrites fer vagues al carrer per la feina digna i signeu els ERES de les poques empreses que encara tenen lloc de treball dignes i ara surtiu amb aquestes forces. Del PSC es tot esperable pero de vosaltres, Herrera ? quina vergonya !!! Que us aprofiti la lluita contra Catalunya però esteu destinats a perdre.
+6
-1
2014
Anònim, 07/10/2011 a les 17:42
rebentar plenaris, el que feien els feixistes espanyols a València
+6
-3
JUGADA DE CIU
Anònim, 07/10/2011 a les 16:38
CONVERGENCIA SAP QUE NO ES CONSEGUIRÁ EL PACTE FISCAL, PRO FA LA JUAGADA, AIXI L'INDEPENDENCIA TINDRÁ EL SUPORT MES GENERAL,NO HI HA ALTRE CAMI, MOLTS NO HO VOLEN VEURE PRO AQUESTA ES LA JUGADA
CONVERGENCIA VOL L'INDEPENDENCIA
+9
-2
Això sembla que ja s'acaba
Anònim, 07/10/2011 a les 15:26
Aquestes comissions no cal que s'allarguin gaire. Només tenen una cosa ha treballar: el pla B per l'endemà que el govern espanyol rebutgi el pacte fiscal. Els partits d'obediència espanyola allargaran la comèdia tant com puguin perquè saben que no hi haurà pacte fiscal i això els deixa en una posició sense arguments davant gran part dels catalans. Avui C's ja ha començat l'espectacle; a ells els tocarà reblar el discurs de que els catalans som insolidaris.
+18
-6
Engany i degeneració.
Carles Viñals Casado, 07/10/2011 a les 14:29
Que CiU faci d'un objectiu que sap possitivament INASSOLIBLE, es digui Pacte o Concert, el nucli del seu programa, és un ENGANY als seus votants i una forma de perdre quatre anys preciossos d'un temps se'ns acaba i que treballa contra nosaltres.

Que una majoría de catalans hagin donat el seu vot a CiU, només s'explica des d'una INGENUÏTAT inconcebible, una IGNORÀNCIA a hores d'ara ja culpable, una POR inconfessada a votar directament independència o una IDENTIFICACIÓ amb la política unionista de CiU.

Les víes d'una convivència justa i digna amb Espanya ens han estat barrades l'una rera l'altra; només hi resta la submissió colonial i l'assimilació com a poble dins la identitat espanyola. És la vía triada pels homes de CiU. Els qui l'acceptin compartiràn amb ells responsabilitat i vergonya, davant d'ells mateixos i dels seus fills.
+7
-7
Faixistes
Anònim, 07/10/2011 a les 13:40

Faixistes, no busqueu més solucions,
sabeu de fonts fidedignes
que la culpa és dels CATALANS
i dels BASCOS malignes!

Olé, la faixa!!
+5
-3
CIU i PSC CULPABLES.
Anònim, 07/10/2011 a les 13:39
El ESTATUT den MAS i ZAPATERO, de CiU i PSC-PSOE i avalat per IC es el que diu explicitament que això de concerts i altres pastanages no hi caben. Es mes el poble català va votar-ho. Va votar-ho fent cas omís dels que com ERC demanaven el NO.
Avui a Catalunya tenim el que tenim tal i com va passar amb la constitució espanyola, gràcies a PSC-PSOE+CiU+PP+IC. Catalunya va apostar per ser xuclada per sempre mes per Espanya el dia que va donar suport primer a la Constitució espanyola i segon amb L'ESTATUT el SAU i el den MAS-ZAPATERO i MONTILLA. Apa nois..som.hi, ja falta menys.
+1
-3
La faixa
Manel, 07/10/2011 a les 13:34
Comentari a:
Anònim, 07/10/2011 a les 11:37


http://j.mp/pTHwnE
+5
-18
QUE TITULAR TAN INDEPENDIENTE!!!!
CRISTINA GÓMEZ (Sallent), 07/10/2011 a les 13:31
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+3
-3
Per activa i per passiva?
Anònim, 07/10/2011 a les 13:25
Correctors, coneixeu el web Optimot?
+17
-5
Hmm
Anònim, 07/10/2011 a les 13:20
Pels feixistes no hi ha res pitjor que drets democràtics i arguments.
+16
-5
joan
Anònim, 07/10/2011 a les 13:05
Si al Pais Basc s'oposessin al Concert serien linxats pels carrers, ah i no pels abertzales, sino tambe pels partits espanyolistes.
+21
-5
suport social fictici.
Anònim, 07/10/2011 a les 13:05
Potser haurem d'acceptar que un pacte fiscal tendint al concert, en el moment de concretar-se, no té el suport de l'ampia majoria social que Mas creu que té.
La indèpendència en té molt més.
Declarem-la ja d'una vegada.
+23
-6
ciudadanos "listos"
exespañol, 07/10/2011 a les 12:49
Los "ciudadanos" demuestran a las claras lo que es el nacionalismo español. Sin duda, el peor nacionalismo del mundo. No sólo es el único que niega serlo; ni se conforman con no ser el único que no tiene partidos democráticos que lo representen...es que, encima, es el único que prefiere la pobreza: éstos prefieren ser españoles pobres que catalanes ricos. !De locos!
+4
-11
Fel·lador oficial del ghetto
Joan Lapotca i Estrutx, 07/10/2011 a les 12:47
Bé, em sembla molt bé i hi dono tot el suport, a no! Que son els de C's, no els de CiU :S
+16
-5
Per tot arreu ens ataquen, però, ens en sortirem
Anònim, 07/10/2011 a les 12:33
Mentrestant la seu central de la coalició Compromís al carrer Comte Trénor de València, ha estat atacada de nou aquesta matinada.
+30
-4
Rebentar.
gat escaldat., 07/10/2011 a les 12:32
Els castellans no tenen cap empaig per a rebentar catalunya.

Els catalans semblem idiotes, per això rebem maltracte.

Hi ha una cosa que es diu Torna.
+24
-4
anem per feina
pepet, 07/10/2011 a les 12:27
El principal problema de la economia catalana no és l'atur, ni la capitalització bancaria, ni les pymes, ni les infraestructures (que tots ho son), el problema es diu: EXPOL.LI FISCAL DEL 10% PIB. Això en un pais normal, amb politics que s'estimessin lka seva terra i gent orgullosa de se el que son, provocaria una revolta social inmediata. Aqui, mig agarrulats i babaus que ens hem tornat, estem donan voltes per Jupiter. Catalans, reaccionem
+25
-4
Catalunya unida ?
Faristol, 07/10/2011 a les 12:11
El senyor Mas sempre ha dit que Catalunya ha d'anar unida per la consecució del "concert" i que aquesta es una causa d'unitat de tots. Jop crec que Catalunya està dividida i sempre ho estarà de dividida, cap nou estat ha estat unit en el moment de proclamar-ho; reviseu l'història.Quan Catalunya decideixi ho farà per una majoria de parlamentaris, no per una majoria absoluta. !!VISCA CATALUNYA LLIURE!! INDEPENDENCIA ESTAT CATALÀ
+4
-4
REBENTAR
JO, 07/10/2011 a les 12:01

[1558; d'origen incert, probablement d'un ll. vg. *repentare 'sortir enfora, impetuosament, de cop i volta', der. del ll. repente 'de sobte']


v 1 1 intr Obrir-se, un objecte, cedint a una pressió interior. El globus que inflaven ha rebentat abans d'enlairar-se. Aquest gra està a punt de rebentar.


2 intr fig Si no li ho deixen dir, rebentarà.


3 intr hiperb Estar com si anés a esclatar. Està de gras que rebenta.


4 intr fig Rebentar de vanitat, de satisfacció.


5 tr Fer que una cosa s'obri o esclati cedint a una pressió interior. Li van rebentar el globus amb una punxada.


6 tr Esbotzar. Rebentar una porta.


7 pron Se m'ha rebentat aquell gra. S'ha rebentat el dipòsit d'aigua.


8 pron fig Rebentar-se de riure.

+18
-4
casum l'olla
Anònim, 07/10/2011 a les 12:00
quina casa de barrets!!!! i mentrestant els catalans cada cop més pobres... això del concert és com fer volar coloms. Ciutadans? qui són aquests de Ciutadans?
+25
-8
Rebentar
Anònim, 07/10/2011 a les 11:51
Volen rebentar el parlament per dins com en Lopez Tena.
+50
-4
anem per feina
pepet, 07/10/2011 a les 11:50
El principal problema de la economia catalana no és l'atur, ni la capitalització bancaria, ni les pymes, ni les infraestructures (que tots ho son), el problema es diu: EXPOL.LI FISCAL DEL 10% PIB. Això en un pais normal, amb politics que s'estimessin lka seva terra i gent orgullosa de se el que son, provocaria una revolta social inmediata. Aqui, mig agarrulats i babaus que ens hem tornat, estem donan voltes per Jupiter. Catalans, reaccionem
+17
-4
casum l'olla
Anònim, 07/10/2011 a les 11:48
quina casa de barrets!!!! i mentrestant els catalans cada cop més pobres... això del concert és com fer volar coloms. Ciutadans? qui són aquests de Ciutadans?
+14
-2
La faixa
Anònim, 07/10/2011 a les 11:37
E1 "corsé" no està de moda,
la cotilla va de _baixa,
per això els fabricants de faixes
de la indústria nacional
convoquen per la tablilla
el gremi de la cotilla,
dimecres, a dos quarts d'onze:
assemblea general.

La faixa està de rebaixa,
no se'ls veu gaire opt imistes
aquells fabricants de _faixes,
altrament dits: faixistes.

S'inaugurà la reunió
i és tan gran l'esverament
que per calmar l'assemblea
així parla el president:
"Clients de tota la vida
ara ens estan fent el salt;
no s'exporta cap cotilla
ni a Grècia ni a Portugal.

Que tant acostar-se a Europa!
que tant canviar de "jaquetes"!
Si no vetllem pel negoci,
anirem a fer punyetes.
Doncs, fent números, he vist,
que si segueix anant de baixa
caldrà tornar a dir al país:
0 faixa... o caixa

Continuant la reunió
es llegeix una "octavilla"
que, en contra de la cotilla,
ha llançat l'oposició,
on hi ha escrit: "Companys, la faixa
ens oprimeix i ens domina,
cal cremar totes les faixes
i els faixistes de propina"

Deu cauen sota la taula
víctimes d'un cobriment,
mig histèrics els que queden
canten exaltadament:
"Tres días hay en el año
que relucen más que el sol:
Jueves Santo, Corpus Christi
y el día de la Ascensión".

Faixistes, no busqueu més solucions,
sabeu de fonts fidedignes
que la culpa és dels massons
i dels jueus malignes.

Faixistes, sou del món occidental,
reserva espiritual,
sota el mantell protector
de la Santa Inquisició.

Olé!

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: