Registrar-se
Recorda contrasenya

Societat. divendres, 07 d'octubre de 2011, 11:45

Crítiques a l'actuació dels Mossos en les citacions als 'indignats'

Asseguren que no cal detenir ningú per entregar-li una citació · Un miler d' 'indignats' protesta davant Interior mentre aquest divendres alguns ja declararan a l'Audiència espanyola

Aquesta setmana ls Mossos d'Esquadra han estat practicant detencions de la vintena de persones identificades en relació als incidents a les portes del Parlament de Catalunya del 15 de juny, en el marc del moviment del 15-M o dels "indignats", que va acabar amb aldarulls i agressions a alguns diputats. El procediment, que aquest dijous s'ha embolicat encara més a la Ciutat de la Justícia de Barcelona, on alguns dels imputats s'hi han personat voluntàriament per recollir les citacions però han estat igualment detinguts i portats a la comissaria de la Zona Franca; periodistes i advocats han estat igualment retinguts i identificats pels Mossos. Interior s'ha disculpat posteriorment per "l'excés de zel" dels Mossos, segons informa l'ACN. El moviment del 15-M ha criticat amb duresa aquest procediment, però també altres entitats, la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona o sindicats, que han recordat que no és necessari detenir ningú per fer-li entrega d'una citació judicial. Interior manté que els agents s'han limitat a complir ordres de l'Audiència Nacional espanyola.

 

Per protestar contra les actuacions dijous al vespre s'ha fet una concentració d' "indignats" que s'ha encetat a la Plaça de Catalunya i que ha acabat just davant la Conselleria d'Interior a Barcelona, on vora un miler s'hi han manifestat en protesta per les detencions i el procediment emprat. El lema era "Jo també estava al Parlament" en una marxa que ha demanat la dimissió de Felip Puig. Aquest divendres a les 7 de la tarda hi ha convocada una altra manifestació.

 

Aquest divendres és previst que declarin a l'Audiència Nacional espanyola els primers dels 22 encausats pels aldarulls del Parlament, davant el magistrat Eloy Velasco.

 

La Fiscalia espanyola considera que hi ha proves que van cometre un delicte d'obstrucció a la tasca dels diputats, que el codi penal espanyol castiga amb penes d'entre 3 i 5 anys de presó. En concret l'article 498 del codi les imposa per aquells que usin "força, violència, intimidació o amenaça greu per impedir que un parlamentari pugui assistir a els seves reunions" o bé "coartin la lliure manifestació de les seves opinions o l'emissió del seu vot". El moviment del 15-M considera que les detencions formen part d'un "procés judicial i polític" i ha convocat una manifestació de rebuig a la plaça de Catalunya de Barcelona.

 

Els moviments socials barcelonins, així com el 15-M, creu que aquestes actuacions policials i judicials són "un atac al conjunt del moviment dels indignats". La FAVB ha demanat la suspensió de les detencions i l'arxiu de les diligències.

Envia Corregeix

213 lectures   0 comentari

les notícies més...