Diumenge, 9 de octubre de 2011 | 10:54
Vostè es troba a: Inici > Política >

Carretero: "o anem plegats o anem a una destrucció mútua garantida"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
ERC i Reagrupament formalitzen el seu matrimoni electoral
Carretero: "o anem plegats o anem a una destrucció mútua garantida"
08/10/2011 19:21
Acte d'aliança entre Esquerra i Reagrupament
ERC i Reagrupament han formalitzat aquest dissabte l'anunci que concorreran en coalició a les eleccions generals, un aliança d'interessos que té aires de repetir-se en futures convocatòries electorals amb la finalitat de no dividir el vot entre les formacions independentistes.
Ho han anunciat en una roda de premsa els líders de les formacions, Oriol Junqueras i Joan Carretero, i el candidat de la coalició per Barcelona, Alfred Bosch, qui ha explicat que no ha estat possible comptar amb SI perquè "els seus temps no eren suficient madurs".

Junqueras ha admès que les converses amb Reagrupament van començar al desembre de 2010, i ha emplaçat a "dos o tres dies" per conèixer al candidat per Barcelona al Senat, que previsiblement serà un membre de la formació de Carretero o un independent.

Carretero ha negat tenir la maleta feta per traslladar-se a Madrid, i ha afirmat que obtenir un lloc a la capital és el que menys li interessa en aquests moments.

"No ens barallarem per cap lloc", ha afegit, ja que afirma que no busca la rendibilitat a curt termini, sinó sumar forces perquè l'independentisme català sigui visible a Madrid. "Cal anar a Madrid a fer pedagogia i perquè es visualitzi la nostra força davant la resta d'Europa", ha demanat.

Carretero ha declarat que ERC és ara com ara "l'únic partit en condicions" per obtenir representació a Madrid, i ha lamentat la divisió en la qual han viscut els partits independentistes. "En els últims anys semblava difícil col·laborar, però hem entès el missatge que o anem plegats o anem a una destrucció mútua garantida", ha considerat.

Junqueras ha explicat que a més d'una satisfacció política, l'anunci de la coalició és "una alegria personal", ja que a molts dels membres els uneix una llarga amistat.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1