Actualitzat el 30/09/2011 a les 00:01h

Els senyors alcaldes i el tren bala

L'alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, diu que vol construir un front comú per anar a Madrid a reclamar el desdoblament de la línia Barcelona-Vic-Puigcerdà, la del nostre benvolgut tren bala. Diu l'alcaldessa que li sembla que no hi ha unitat amb els altres alcaldes de la línia per qüestions polítiques. Segur que sí. I segur també que a ella, que és de CIU, li és molt còmode dir això i s'embutxaca uns vots més per als seus ara que arriben les eleccions. Fins aquí, tot ben raonable.

Ara bé, en el rerefons de tot això hi ha el fet que realment no s'aconsegueixi una unitat en un tema tan cabdal com aquest. Per què deu ser? Pensant, pensant, he deduït que els senyors alcaldes de la línia no deuen agafar el tren per anar a la feina, i sí que el deuen agafar, en canvi, sense pressa, per abstreure's de les seves obligacions diàries i dels seus maldecaps, que deuen ser molts. Segur que els senyors alcaldes pugen al tren amb aquella tranquil•litat, quan estan fora de servei, i llavors es delecten, com ho fem tots els passatgers de la línia, amb un paisatge extraordinari, que travessa la Catalunya interior, la Catalunya humida, tan bonica... !

Els senyors alcaldes es deuen prendre el tren bala, el dia que l'agafen, com es prenen l'AVE els polítics que van a Madrid: per descansar dels problemes i dels maldecaps  durant una bona estona. Però, ep, el tren bala de Catalunya és molt més bonic que aquest invent que travessa la “Meseta” a tanta velocitat que no tens temps de veure res. I, a més, el de Madrid triga menys, molt menys que el de Barcelona-Puigcerdà, i així resulta que per un preu molt més elevat, no tens el que sí que aconsegueixes amb el nostre entranyable tren bala.

Per tant, senyora Budó, veig difícil que aconsegueixi la unitat desitjada en un afer com aquest: en realitat, els alcaldes de la línia no volen quedar-se sense el seu recés físicoespiritual. Pensi que vostè pot anar als balnearis del seu poble al•legant que, com a alcaldessa, ve a donar-los el seu suport incondicional. En canvi, si els altres alcaldes anessin a relaxar-se als balnearis de la Garriga quedaria molt lleig. Deixi'ls almenys el seu tren bala, dona.

Navega per les etiquetes

trenRodalies

COMENTARIS

+0
-0
Qüestió de temps
Manel, 03/10/2011 a les 15:53
M'agrada aquest apelatiu tan gràfic de "tren bala"; feia temps que no el sentía. Em recorda aquells cartells turístics mostrant els punxeguts Shinkansen japonesos passant a tota pastilla, per devant l'elegant mont Fuji, cràter nevat, que els anys 60 ens feien somiar des de aparadors de les agencies de viatge.
Ara i aquí però, preferim tocar de peus a terra, és a dir: anar pas a pas, sense presses, amb ceny. I com bons pacifistes, abans que les bales, sempre preferirem els... balins.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Blanca Busquets
Treballa a Catalunya Ràdio des de fa vint-i-cinc anys on ha fet de tot i molt i se sent com a casa. La ràdio l'apassiona, però confessa que la seva vida són les lletres: ja té cinc novel·les publicades, Presó de Neu (2003), El Jersei (2006) Tren a Puigcerdà (2007), Vés a saber on és el cel (2009) i acaba de publicar La nevada del cucut.
Altres articles d'aquest autor


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: