RSS d'elDebat.cat
elDebat.cat
04/10/2011
Sin título
El "desfacedor de entuertos"
Toni Bolaño
Fa uns mesos, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va aparèixer en l’escena mediàtica perquè les prostitutes subsaharianes exercien el seu ofici a la recòndita plaça de la Boqueria, al costat de les Rambles. Tota una orquestra mediàtica va posar blanc sobre negre les deficiències d'una Barcelona mal governada i pitjor gestionada. Hereu va ser declarat culpable i portat al cadafal.

L'oposició de llavors es va sumar al cor mediàtic i va culpar de tots els mals a l'alcalde. Es va demanar més efectivitat a la policia municipal, acusada d'estar a la lluna, i més mitjans per lluitar contra les màfies a la Generalitat. A més d'Hereu, el conseller d'Interior, en aquell moment l’ecosocialista, Joan Saura, va ser objecte de bromes i acusacions.

Han passat uns mesos i la cosa segueix igual. Més ben dit, pitjor. Les prostitutes segueixen oferint els seus serveis -i exercint el seu ofici- al costat de la Rambla però ara ho fan en el transitat carrer Petritxol, famós pels seus dinars i berenars a base de nata, xocolata i pastes.

De moment, la cavalleria mediàtica manté posicions i no ha escombrat d'entrada al nou alcalde, el convergent Xavier Trias. El màxim edil de Barcelona davant la denúncia de El Periódico ha decidit fer un pas endavant. No parla de més policia, quan abans era el seu principal argument de denúncia. Ara parla de penalitzar la multireincidència i de mitjans per lluitar contra la immigració il·legal. És a dir, la culpa és d’un altre. És a dir, els mateixos arguments que va esgrimir l'alcalde Hereu i que per ells va ser condemnat pels mitjans de comunicació, i també pels ciutadans en les eleccions.

Trias ahir brindava el seu èxit al metro. Les patrulles mixtes amb els Mossos diuen que han reduït els delictes un 25%. Ara potser hauria el senyor alcalde d’organitzar patrulles mixtes pel carrer Petritxol per evitar aquesta prostitució al carrer. Ara potser, el senyor alcalde, que es va presentar a les eleccions com "el desfacedor de entuertos", com la solució als mals endèmics de Barcelona, hauria de reconèixer que és més fàcil estar en l'oposició que governar. Que va donar als ciutadans gat per llebre. Que va prometre molt i, fins ara, poques coses han canviat. Això sí, algunes han iniciat el camí de la privatització i altres han rebaixat les seves exigències davant els governs superiors. Potser que siguin del mateix color polític té alguna cosa a veure.

Perdó, alguna coses sí que han canviat, i a pitjor. Ara els carrers de la ciutat segueixen tenint prostitutes, on sempre n'hi ha hagut, però estan més brutes. Potser les retallades han arribat a la neteja dels carrers de la Ciutat Comtal, però ningú ens ha dit res. No obstant això, l'evidència és l'evidència. O els gossos fan de les seves més de l'habitual, o l'incivisme s'ha acarnissat en els seus amos o la neteja s'ha reduït. Senyor alcalde, hauria de explicar algunes coses i governar. Ara ja no serveixen bones paraules. El "desfacedor de entuertos" s'ha de posar fil a l'agulla. Més solucions i menys paraules.
Isidre
06 09:33:46/10/2011
Per certSr. Bolaño, i encara que no tingui res a veure amb el seu article...perqué no ens fa cinc cèntims del que pensa de que el ministeri de foment, a on hi tenen de director general de transport al seu "camarada" Isaías Táboas, segurament per currículum que te, bon amic seu, estigui maniobrant per fer canviar d'opinió a la U.E. perque aposti pel corredor central que passaria per Madrid en detriment del corredor del Mediterràni?.
ignatius (conxorxa dels enzes)
05 19:10:20/10/2011
És curiós, abans de les eleccions municipals semblava que de totes les capitals del món només hi havia putes i trileros a Barcelona. Després de les elccions, miraculosament van desparèixer les putes i els trileros, havien arribat els millors i només la seva presència els foragitava. Ah!, però què n'és de crua la realitat es veu que hi ha el mateix. Tampoc els que anunciaven la caiguda de la Sagrada Família pel pas del túnel de l'AVE van dir res, ni una mínima excusa.
Isidre
05 18:07:20/10/2011
Be, com que els socialistes heu estat 32 anys a l'ajuntament de Barcelona per convertir-la en un paradis a la terra i no us n'heu ensortit, donem-li a CiU el mateix termini, i si cal, després ja els criticarem.
Joanot
04 22:08:59/10/2011
Doncs reduint els delictes al metro en un 25% en tan sols unes setmanes de batlle, és una millora molt important. Per què no ho va fer el batlle Hereu? Per cert, tampoc em sembla una mala idea multar els clients de les prostitutes com es fa a Suècia: http://www.elpais.com/articulo/sociedad/Suecia/castiga/200/clientes/prostitucion/elpepusoc/20070225elpepisoc_3/Tes
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (84.88.10.250)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
 
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | EconomiaDigital.cat | CulturaiOci.com | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS per Bab Soft
elDebat.cat