| Actualitzat el 08/10/2011 a les 01:13h

Niño Becerra i la por a la crisi desborden l'acte del Fòrum

Centenars de persones van omplir a vessar la seu d'Unnim de Vic, que no va poder encabir tothom.

Santiago Niño Becerra, aquest divendres a Vic. Foto: Adrià Costa


Que la situació econòmica està inquietant molt la gent és una realitat de la qual ahir a Vic n'hi va haver una prova més: l'assistència multitudinària a la conferència del catedràtic Santiago Niño Becerra, dins el cicle anual del Fòrum de Debats.

En els dies previs, l'entitat organitzadora ja detectava molta expectació, però no esperava que fos tanta l'afluència, fins al punt que no sols es va omplir l'auditori i el passadís, sinó també la sala d'exposicions, les escales i moltes persones van quedar a l'exterior, mentre d'altres quan veien la situació ja marxaven.

Niño Becerra ha passat de ser titllat de profeta d'un apocalipsi inexistent i de vedette exhibicionista a ser un economista que va avançar unes prediccions que ara se li ha de reconèixer que -per desgràcia de molts- es van acomplint. A la conferència d'ahir a Vic no va fer cap revelació especial que no hagi anat desgranant en les seves intervencions en tertúlies de ràdio o al seu bloc d'Internet. Tampoc no va ser especialment catastrofista, ja que segueix creient que la crisi se superarà i que el  capitalisme continuarà, però en base a uns models distints: no veu possible que s'impugni la propietat privada dels mitjans de producció ni la seguretat juridica dels negocis.

En alguns moments, va donar la impressió, però, que el públic no acabava de captar la gravetat de les afirmacions de Niño. Com per exemple quan ja en el torn de preguntes va despullar la fragilitat dels dipòsits bancaris i dels comptes corrents que els impositors tenen algunes de les entitats financeres espanyoles.

Niño va allunyar la por a un corralito a l'estil argentí, perquè aquell país tenia una economia doblada en pesos i dòlars. El que veu possible a casa nostra és un corralet que limiiti els diners a retirar en líquid cada mes, "50 euros per anar a comprar el diari", va dir, i dos mil euros de moviment en diner de plàstic, i prou.

La concurrència va ser força diversa: des de petits i mitjans empresaris vigatans fins a joves propers als moviments radicals. Des d'intel·lectuals i professors universitaris fins a persones a l'entorn de la cinquantena que afronten molt probablement una fase econòmicament difícil de les seves vides i que escoltaven Niño Becerra amb més inqueitud que curiositat.

I frases caçades al vol, ja a la sortida, com ara que "aquí dins hi havia molts nous rics de Vic que han vingut a saber com perdran els seus diners". O bé que "la recessió farà tirar al carrer milions de persones que no tindran res a perdre, ja hauran perdut el cotxe i tot". I no podia faltar allò que "dilluns a les nou del matí me'n vaig a treure els diners del banc jo".

Finalment, l'estampa de part del públic assegut per terra en la que havia estat la flamant sala d'exposicions de la difunta Caixa Manlleu, i mentre per la megafonia interna el senyor catedràtic anunciava la caiguda del sistema, és tota una escena del final d'època que s'està vivint.


------------------------------
Serem un 20% més pobres
Crònica de Toni Carrasco, col•laborador d'Osona.com i del Fòrum de Debats

Vic.-  Més de quatre-centes persones van envair, literalment, aquest divendres l'auditori d'Unimm de Vic per assistir a la xerrada de Santiago Niño Becerra, organitzada pel Fòrum de Debats. La  sala té una capacitat màxima de 178 butaques.

Les primeres pinzellades de l’economista es van centrar en l’anàlisi de la situació actual: creixement basat en el crèdit, l’existència de recursos limitats, l'excedent progressiu de població activa i els desajustaments del sistema financer.

La  sortida a la crisi, segons Becerra, haurà de passar bàsicament per "l’optimització de recursos, una baixada important de la contaminació, trencar amb el model vigent fins ara del individualisme (fins ara si un guanyava s'ho emportava tot i els que perdien no en treien res)". Per això, segons el professor, "cal una nova dinàmica de coordinació i cooperació, eliminant els excessos de capacitat productiva, i cada cop més caldrà menys gent". També cal tenir present que la solució ha de ser mundial i ha de passar per "postglobalització, geometria variable, optimització, nusos de col•laboració (clústers, etc) i xarxes de coordinació”.

Becerra va donar alguns exemples concrets d'Espanya: “La productivitat al 2005 d'Espanya era la mateixa que el 1975 la de Suècia i Àustria plegades". En aquests moments, l’Estat espanyol està endeutat en un 410% del seu propi PIB, que equival a 4 bilions d'euros, una quantitat que no pot pagar.

Un altre tema candent va ser el de les balances fiscals interregionals. En aquest cas, l'economista  va ensenyar les que corresponen al 2006 i on destaquen entre d'altres les següents informacions: Extremadura rep el 17% del PIB de fora, a Astùries és el 14%. Catalunya, en canvi, dóna un 8% del seu PIB a les altres comunitats, el que equival a 20.000 milions d'euros anuals. I el dèficit de Catalunya és de 8.000 milions d'euros.


.........................................................................................................................

Notícia prèvia

El Fòrum de Debats inicia les seves activitats de la temporada 2011-12 amb una conferència titulada “El crash del 2010. Estat de la qüestió”, que anirà a càrrec de Santiago Niño Becerra, catedràtic d'Estructura Econòmica de la Universitat Ramon Llull de Barcelona (IQS School of Management). La xerrada tindrà lloc aquest divendres, 7 d'octubre, a les 8 del vespre, a l'Auditori d'Unnim (Rbla. Hospital, 11)de Vic i, com és habitual, anirà seguida de col•loqui.

Ens sembla que no cal justificar l'actualitat del tema per la seva obvietat, estem vivint una de les crisis més importants i profundes de tota la història del capitalisme, i pel que fa al conferenciant, es tracta d'una de les personalitats més rellevants del camp econòmic de què disposa el nostre país i, també, d'una important rellevància internacional.

Santiago Niño Becerra és doctor en Economia per la Universitat de Barcelona (1980), té una llarga experiència en el camp de l'empresa, sobretot en la siderúrgia, i és catedràtic d'Estructura Econòmica de la Universitat Ramon Llull de Barcelona (IQS School of Management). Fins ara la seva obra més destacada és “El crash del 2010” (2009) que va causar un gran impacte i en la qual sosté que la crisi que vivim, a l'Estat espanyol, durarà fins al 2020 i que el pitjor d'aquesta crisi encara no ha arribat. De fet, des del 2006, en molts articles, ha defensat aquesta posició que han corroborat molts dels fets esdevinguts i que l'han convertit en una mena de "profeta" econòmic i han fet que augmentés la seva popularitat i prestigi. En efecte, la seva presència i opinió són sol•licitades en els principals mitjans de comunicació del país ja sigui en forma d'entrevistes o d'articles. Molt aviat publicarà un nou llibre que promet ser polèmic i de gran interès.


PROGRAMA DEL FÒRUM DE DEBATS

- 7 d'octubre. El "crash" del 2010. Estat de la qüestió.  A càrrec de Santiago Niño Becerra, catedràtic d'Economia Aplicada a la Universitat Ramon Llull (institut Químic de Sarrià). Conferència. 8 del vespre. Auditori d'Unnim-Caixa de Manlleu. Vic.

- 21 d'octubre. L'ansietat i les seves repercussions. A càrrec d'Antoni Bulbena, Cap de Psiquiatria de l'Hospital del Mar de Barcelona i investigador. Conferència. 8 del vespre. Auditori d'Unnim-Caixa de Manlleu. Vic. En col•laboració amb la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental.

- 4 de novembre. Alguns tòpics que han destruït el nostre ensenyament. A càrrec de Ricardo Moreno, professor d'Institut i d'Universitat de Madrid i escriptor. Conferència. 8:30 del vespre. Auditori d'Unnim-Caixa de Manlleu. Vic

- 18 de novembre. Els drets a la propietat intel•lectual al món digital. Introduïda per Pere Rius, advocat especialitzat en Dret de les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació). Tertúlia. 9 del vespre. Cafè de l'Orfeó. Vic.

- 2 de desembre. Les filles de Xahrazad: literatura àrab i crítica social en veu de dona. A càrrec de Margarida Castells, professora de Filologia Semítica a la Universitat de Barcelona i traductora de l'àrab al  català. Conferència. 8 del vespre. Auditori d'Unnim-Caixa de Manlleu. Vic. En col•laboració amb "Art Plural".

- 16 de desembre. Contra el nou capitalisme terapèutic. Introduïda per Josep Rafanell, psicòleg i activista polític resident a París. Tertúlia. 9 del vespre. Cafè de l'Orfeó. Vic.

Aneu al web del Fòrum de Debats




Santiago Niño Becerra, aquest divendres a Vic. Foto: Adrià Costa

La sala d'actes d'Unnim va quedar petita. Foto: Adrià Costa

Navega per les etiquetes

Fòrum de DebatsSantiago Niño Becerra

COMENTARIS

+14
-24
ORGANITZACIO
JOSEP, 08/10/2011 a les 10:48
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+8
-27
Falta de previsió
Montse, 08/10/2011 a les 11:28
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+6
-6
En saps molt
Anònim, 08/10/2011 a les 11:55
Josep ets molt bo tu organitzants actes?
+6
-1
El nen de les vedelles
Josep Brâut, 08/10/2011 a les 12:08
No hi ha cap dada objectiva que ens faci pensar que el 2012 serà millor, però tampoc hi ha cap dada objectiva que ens faci pensar que el 2012 hagi de ser pitjor. L'economia, de moment, no és una ciència.

Jo, per si de cas, sóc pessimista. Sobretot si ha de manar el PP:
http://descans.blogspot.com/2010/12/el-nen-de-les-vedelles.html

+9
-1
La sala es va quedar petita
maria, 08/10/2011 a les 16:12
Soc realista;si l'entitat hages previst tanta afluència de gent,l'organització tindria un 10 de nota.
En Becerra va ser molt clar,ens espera un futur que haurem d'aprendre a viure amb les coses més bàsiques.S'han acabat les hiper-compres.
+22
-4
Previsió
Anònim, 08/10/2011 a les 17:44
Als socis del Fòrum ja se’ns va avisar que vinguéssim abans. Als qui ho vam fer no vam tenir cap problema. És molt fàcil criticar des de fora. Es bastant típic no fer res i queixar-se de tot.
Montse, si vols et fas tu sòcia del Fòrum, fas venir algú de categoria (sense cobrar) i organitza lo de les reserves prèvies.
+20
-4
Prou criticar
Anònim, 08/10/2011 a les 18:53
Molt criticar la organització, però ningú pensa quan hauriem hagut de pagar d'entrada si es fes a un lloc com l'Atlantida si s'han de cobrir els 5000 euros de lloguer...
+4
-1
??
maria, 08/10/2011 a les 20:09
"Los que se pican ajos comen"em sorprenc,criticar,criticar,però ningú aporta res interessant de l'acte.
+6
-1
Fòrum
Montse, 08/10/2011 a les 20:39
Doncs ens haurem de fer del fòrum.
+31
-2
Un exemple de la virtualitat
Un soci del Fòrum de Debats, 08/10/2011 a les 22:43
Porten un economista de primera línia a Vic, amb un discurs intel.ligènt, àcid, ordenat i pedagògic; t'obren la sala gratis, repeteixo gratis. A les set ja es podia entrar i el gruix de la gent va arribar a partir de les 19'35h i 19'45h, i que vols, que a sobre ho facin a un lloc on calgui pagar entrada ?. Perdona, Montse, però no has entès res ni del Fòrum de Debats (que potser és la primera vegada que treus el cap?)ni de la confèrencia de SNB ja ara el futur és auster, cal optimitzar recursos i el que va fer divendres la entitat Fòrum de Debats per la ciutat de Vic i comarca no es paga amb diners. I a sobre, repeteixo, gratis, free.
Ho has entès...
+3
-2
Per en Josep Brâut
Pep, 08/10/2011 a les 23:29
Gracies al Forum per organitzar un acte d´aquest nivell amb un convidat tant destacat.
Hi han dades molt clares i objectives de que l´any 2012 serà pitjor qu´el 2011.
L´Economia es una ciència, malgrat el que voste digui.
A part d´aquestes precisions, també es van dir d´altres idees, basades en dades, estudis i previsions científiques que son esgarrifoses pel que fa al nostre futur.
+16
-0
Per molts anys Fòrum de Debats
Imma, 09/10/2011 a les 01:46
Voldria felicitar a l´equip de Fòrum de Debats per tota la tasca que porten a terme: possibilitat de conèixer temes socials i culturals, les persones més conegudes o no tenen un bon currículum sobre el tma que tracten.
Qui vulgui més informació que vagi a la pàgina web del Fòrum de Debats.
"El Fòrum de Debats se sosté amb les aportacions dels seus associats, la qual cosa en garanteix la independència"
I també la bona predisposició dels convidats.
Per tant, gràcies Fòrum de Debats.
+10
-2
El fruit de la tonteria, abaixa i toca de peus a terra
Un altre soci del Fòrum, 09/10/2011 a les 08:50
Molta tontería molt criticar però ni un bri de voluntariat i ajuda i col.laboració perquè l'acte fos un èxit, que ho va ser. La propera vegada sigues més generosa, vine d'hora i ajuda'ns a muntar-ho millor. I deixar de criticar, que acabaràs amb mal de panxa o amb alguna malaltia pitjor.
El Fòrum ho munta però tots, tots els que hi èrem formem part de l'acte. Ho has sentit mai això, Montse?
+9
-0
agraïment
vOltOr, 09/10/2011 a les 10:37
vaig sofrir la incomoditat dels que no vam cabre a la sala, vaig escoltar el que ja fa temps ens diu el Niño Becerra -amb la novetat de la tonteria de la reunió secretíssima per dir que l'euro desapareix al finalitzar l'any, i que ell mateix ho va considerar impossible, calia doncs dir-ho?- vaig aguantar tota la conferència, precs, preguntes i respostes, i només em queda agraïr als organitzadors un acte com aquest. Endavant amb l'il·lusió que mostreu.-
**Pels que fan el comentari de si es cobra o no es cobra: és completament indiferent, les coses s'intenten fer bé sempre i si no es cobra encara més.
+3
-0
No esta clar
Vigatà, 09/10/2011 a les 11:31
Va estar molt bé, encara que el torn de preguntes s'en va fer curt. Molts teniem preguntes i ens varem reprimir per por a quedar hem avidència. Sobre els estalvis el senyor Becerra no deixa clar que fer amb ells, per un cantó sembla que estaran segurs el banc però esterem limitats en quantitats a treure, per altre cantó, si la gran majoria treu els diners del banc, els robatoris a les cases augmentaran, tipus Jose Luis Moreno... Que fer doncs...
+9
-1
Gratis
Miquel S, 09/10/2011 a les 16:12
Les queixes d'alguns dels comentaristes són l'expressio dels poblemes econòmics i socials dels nostres temps i part del que ens a portat a la la crisi de la societat del benestar. Tothom es creu que té drets ( els polítics no gosen dir que no i per quedar be els donen)i no té cap deure (els polítics callen per no perdre vots). Amb l'afegit que com més gràtis és, més queixen.

Sóc soci del Fòrum, vaig arribar a les 8 menys 5 i no vaig poguer entrar.
+10
-1
sentit comú
maria, 09/10/2011 a les 17:01
Miquel tens tota la raó,la gent es queixa per vici.Potser si aparti de la pròxima setmana fan pagar un euro per entrar,la gent no protestarà tan,i aleshores no tindrem excedent de persones.No valorem la cultura,als professionals.Llavors que cadascú tregui les seves conclusions,pot agradar més o menys.Però em d'estar agraïts per aquest gest,de portar un economista com cal.Ja ho va dir: -En el futur triunfaran els mega-craks-No tenen lloc els curts de mires.
+2
-0
Resposta al Pep
Josep Brâut, 09/10/2011 a les 18:53
Benvolgut Pep: probablement tingui raó el Santiago Niño Becerra. I, encara que no la tingui i l'economia remunti, el govern del PP frenarà els projectes que puguin beneficiar Catalunya (com el Corredor Mediterrani).

En tot cas, i sense ànim d'ofendre, l'economia, com qualsevol ciència social, no pot dissenyar experiments per a ratificar o descartar les seues teories. L'economia no és una ciència empírica.

Per cert, la quantitat de Joseps i Peps que opinem per aquesta notíca és elevada, oi?
+7
-20
lamentable
pep, 09/10/2011 a les 19:27
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+14
-2
quina, cara, vergonya
En resposta al lamentable Pep, 09/10/2011 a les 23:53
Aquest tal Pep deu ser un dels que fins ara es pensava que podia anar amb un BMW Sèries 3 i que hi tenia dret per gràcia divina. Que arribava l'últim i es posava a primera fila. Dèu n'hi do el personal tan inculte que corre per la ciutat de Vic, la ciutat dels Sants però en alguns casos no dels intel.ligents i racionals. I si tens Relacions Públiques i Protocol raó de més que no poguem entendre el teu comentari. Un comentari estùpid i ofensiu amb la organització que amb el que dius demostres que no coneixes. Quina llàstima. Ens hauries de donar el teu nom per tenir-ho en compte i no deixar-te entrar en cap altre acte organitzat pel Fòrum de Debats, ja que ens "hauria de caure la cara de vergonya... I la ventilació, mal que et pesi dins de la sala va funcionar correctament.
+12
-3
Massa savis
Meritxell, 10/10/2011 a les 00:02
Al sr Pep li diré que organitzi un acte amb les seves relacions públiques i protocol, ens trobarà a primera fila, i a on el pensa fer? Es pensa que li obriran l´Atlàntida de bat a bat. Deu tenir molta teoria i poc pràctica. I vostè "Pep té un problema, i gros.
Ens ho fa saber, a veure qui porta de manera voluntària i on.
És soci del Fòrum de Debats? Sap com funciona? Ja m´agradaria que actes organitzats per l´ajuntament tinguessin el mateix ressò.
+12
-0
organització
Joan, 10/10/2011 a les 01:57
Com a membre del Fòrum de Debats i, per tant, corresponsable de l'organització de les activitats de l'associació vull dir que acceptem totes les aportacions que es facin per tal de millorar el funcionament de l'entitat, i les crítiques, sobretot si es fan en un sentit positiu. En l'acte del Dr. Niño Becerra s'havia advertit per escrit als socis i gent interessada de la conveniència d'arribar d'hora si es volia garantir poder seure (i entrar) Es calcula que, com a mínim, 500 persones van voler accedir a la sala. A Vic, que jo sàpiga, només la sala gran del teatre Atlàntida podria absorbir aquesta gentada. Llogar aquest teatre val milers d'euros, lluny de les possibilitats d'una associació com la nostra. Què podíem fer?: que només es pogués entrar amb invitació, restringir l'accés tan sols als socis..., fer pagar entrada?. Segur que qualsevol d'aquestes opcions hagués estat pìtjor que la que vàrem prendre. Estem oberts a tots els suggeriments ben intencionats però, abans de fer determinades desqualificacions, seria convenient que, qui les fes, repassés la relació d'actes fets pel Fòrum durant gairebé 22 anys (surten als nostres webs), tots gratuïts i oberts a la societat de Vic, Osona i Catalunya, organitzats per un grup de gent de manera totalment voluntària i posant-hi el seu temps lliure i els seus diners, i pensés si està disposat a fer el mateix esforç. En cas que cregui que sí que es posi en contacte amb nosaltres perquè ja haurà trobat l'espai des d'on desenvolupar les seves inquietuds i habilitats. Si creu que no ho podria fer... que pensi que, amb la seva actitud, potser aconseguirà que si vol veure i escoltar aquestes persones s'hagi de desplaçar a Barcelona (si té sort)perquè els organitzadors també tenen altres ocupacions.
+11
-1
En suport incondicional al Joan
Toni, 10/10/2011 a les 08:49
Joan no t'atabalis amb alguns comentaris surtits de mare. La gent es comporta i s'expressa encara amb l'abundància del boom mental que ens van oferir a tots i que ara s'ha rebentat. Només cal temps i realitats perquè tota aquesta colla de fills de la opulència (Montse, Pep, etc) es posin les piles. I si tots plegats llegint aquest comentari no s'han donat per al.ludits, llavors és que no han entès res ni del tema de la conferència ni de la filosofia del Fòrum de Debats. Una llàstima.
Només un exemple, jo vaig arribar sobre les 7'20h i vaig poder triar de seure on em va semblar, des de la primera fins a la última fila. I qualsevol persona si tenia veritable interès ja sabia el que havia de fer, anar d'hora, que ja ho saben fins i tot els nens de parvulari. I a més si tant interès hi tens (com s'ha demostrat) quin problema és arribar a les 7, a les 7'30h o realment a les 8 tocades?. Fa anys que assisteixo als actes del Fòrum i mai m'he quedat a fora, mai. Un divendres a la tarda i gratis, si vas, vas i si no quedat a casa veient fútbol i Tele 5 que segurament et serà molt més profitòs. Segur.
Ah, i gratis, free, tant el fùtbol com la conferència, tu tries...
+2
-8
aquest es forra
Mr X, 10/10/2011 a les 11:46
Com a bon economista, el Sr. Becerra sap comentar el què ja ha passat, i amb la crisi s'està forrant venent el catastrofisme (que és també el més fàcil).

La veritat, no necessitem ningú que vingui a explicar-nos lo malament que estem, això ja ho sabem tots els que cada dia treballem per fer un pas endavant.
+5
-12
Rèplica als políticament correctes
Pep, 10/10/2011 a les 15:39
En relació al comentari que vaig escriure ahir, hem retifico amb el que vaig manifestar. Que voleu sentir? Que tot va ser un êxit? Que el convidat a l'acte no té repercussió mediàtica? Que la gent no estava assentada a les escales? Que la sala esta plenament acondicionada per un celebrar una conferència d'aquest tipus?? Que sou tots molt inte·ligents amb masters a ESADE etc...Que porteu molts anys organitzant actes d'aquest tipus i no voleu reconèixer l'error?
Jo en cap moment jutjo ni el ponent de la conferència ni el contingut del tema, hem refereixo a l'organització de l'acte que no va estar a l'altura de l'esdeveniment. Ara, clar si tots aquests comentaris en contra que estic rebent sembla ser que estan conectats entre si com si us coneixessiu de tota la vida, home, que voleu que us digui, que tot va ser meravellós? Doncs expliqueu a la gent la vostra versió... Per acabar, si un dia aconseguiu portar com diu un de vosaltres a Vic la ciutat dels Sants, al Sr Catedràtic d'economia Xavier Sala i Martin espero que no el porteu en aquella sala, suposo que n'haureu après...Ah per cert, per al·lusions no disposo de cap Bmw serie 3 sino d'un vehicle d'inferior gama (no sé que té a veure amb el tema el cotxe) contesto per educació, tambè hem demana el nom un de vosaltres, això demostra impotència en falta d'argumentació ( també ni ha que voten PxC i no t'ho diran mai) Un altre que hem diu que hem quedi a casa veient telecinco o el futbol (A sobre et diuen el que has de fer) En fi...Increible els comentaris...Per acabar, no tots però alguns de vosaltres heu demostrat amb els vostres comentaris que com a mínim us falten uns 10 o 15 minuts de microones.
P.D: A veure quant tardeu a respondre'm...cromometro!!!!
+3
-2
Sap de tot, no sap de res
Imma, 10/10/2011 a les 23:23
Mira, ningú està obligat anar als actes que organitza una entitat privada, per tant un altre dia et quedes a casa. Esperarem l´organització dels teus actes.
No sé si saps que la intel.legència és adaptació a unes circumstàncies, i la teva no la sé veure en les teves paraules.
No sóc sòcia del Fòrum de Debats, però cal reconèixer la feina constant i ben feta. Llegeix-te bé la seva web.
I si et vols fer soci i facilitar nous espais ja saps on són.
+3
-0
Accedir a la filmació de l'acte.
Jordi, 11/10/2011 a les 02:18
Benvolguts tots i totes,
que difícil resulta valorar amb criteri i sobre tot amb objectivitat. Confesso que a mi no em resulta gens senzill. Us proposo que feu l’exercici amb els paràmetres que us adjunto més avall i que us pregunteu si era previsible l’assistència de més de 400 “no socis”. Jo no ho sé. El que si sé és que va passar, superant el record històric d'assistència als actes de l'Entitat.

Els darrers dies abans de l’acte la Junta del Fòrum de Debats va rebre diversos correus i consultes, demanant que calia per poder assistir-hi. A tots se’ls va respondre que no es feien reserves ni calia invitació i que en cas de superar l’aforament es respectaria l’ordre d’arribada.

Lamento profundament que algun soci, per imperatius personals, no pogués avançar la seva presència i es perdés la conferència. Caldrà preveure-ho de cara al futur i treballar per trobar una solució.

Em consta que la junta està fent passos per poder fer accessible la filmació de l’acte, amb el consentiment del Sr. Niño. No podem millorar el passat, però podem recuperar la informació per aquells que se la van perdre.

Sigueu feliços.

------------------------------
Exercici :
Quantes places cal preveure per un acte tan mediàtic com el del Sr. Niño ? Naturalment parlem d’anticipar-nos i fer la previsió un mes abans .
Elements per a la reflexió:
a) Tan el tema com el ponent generen moltes expectatives.
b) És un acte pensat i organitzat pels socis del Fòrum de Debats. Malgrat això, es vol compartir el debat per fomentar el pensament crític.
c) Quants socis té el Fòrum de Debats ?
d) La capacitat de difusió del Fòrum de Debats, malgrat les noves tecnologies, és limitada.
e) És un divendres d’inici d’octubre, amb diversos actes convocats a la ciutat de Vic.
f) Històricament el Fòrum de Debats, en més de 21 anys, ha organitzat actes francament interessants, fent venir des d’un ex-cap d’Estat fins a un premi Nobel, i disposa de les estadístiques d'assistència.
g) Cal tenir en compte la situació econòmica i social del moment, en relació al tema de la conferència.
+0
-0
no cal amoinar-se
Anònim, 11/10/2011 a les 16:04
Jodi, estic totalment d'acord amb tu,al Fòrum, malgrat tenir com a ponents ex-caps d'estat o premis Nobel, no haviem tingut mai problemes grus d'aforament. Jo soc del parer de deixar les coses com estan,ja que no crec que sigui previsible un altre desbordament de públic com aquest. En tot cas, si es produis, llavors en tornem a parlar.

Salut i ja ens veurem
+0
-0
quina por
Acritic, 11/10/2011 a les 17:48
Per si algú no se n'havia adonat: No s'admeten crítiques!
+0
-0
Felicitats Jordi
Pep, 11/10/2011 a les 18:19
Et felicito Jordi públicament, ja que ets l'únic que ha explicat d'una forma molt entenedora, eficient i amb coherència. Ja era hora que algu digués les coses pel seu nom, sintetitzant amb 7 punts el que és el fòrum i reconeixent l'error de l'organització en la conferència del Sr Niño-Becerra.
Pel que fa alguns de vosaltres, només dir-vos que fàcil és reflexionant escrivint la veritat utilitzant la lògica. Heu d'entendre que tothom té dret a equivocar-se, no passa res, si no vols assumir que t'has equivocat tens un problema d'autoestima...Us animo als que m'han criticat els meus comentaris a que el pròxim acte es podria celebrar a dins la cabina telefònica que hi ha a la Rambla Davallades...A veure qui arriba primer! Per últim recordar-vos si heu fet la prova del microones...De 10 a 15 minuts, sinó en teniu prou proveu de 20 a 25! Felicitats Jordi ets l'únic.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Edicions locals
Predicció Vic
dimarts
7°C  26°C
dimecres
9°C  29°C
dijous
8°C  27°C

Mercè Vidal carrega contra la UVic

  
La regidora socialista, acomiadada després del seu pas per l'Ajuntament de Vic, ha denunciat la universitat (tertúlia al Canal Taronja).

Més informació del cas

Enquesta
Com hem d’encarar les retallades sanitàries?
      Vots emesos: 69
Entrevista
Vés a: Joan Contijoch: «A les caixes no tots som uns barruts»

Joan Contijoch: «A les caixes no tots som uns barruts»

Entrevista amb l'expresident de Caixa Manlleu, president de la territorial de Manlleu d'Unnim Caixa.

Arxiu històric
Humor
Vés a: Tot a 100!

Tot a 100!

Nova entrega d'humor d'en Mandanga (imatge ampliada a dins de la notícia).



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: