Dimarts, 11 de octubre de 2011 | 10:49
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Trias proposa un aparcament sota la Sagrada Família per als autocars

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
"El tràfic al voltant del monument s'ha de reordenar", afirma
Trias proposa un aparcament sota la Sagrada Família per als autocars
Societat 25/09/2011 22:00
Després de l'accident  d'un autocar desfrenat, que va provocar el dissabte tres ferits de gravetat, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha considerat "necessari" fer un reordenament del tràfic al voltant de la Sagrada Família. Trias ha defensat construir un aparcament subterrani a la futura zona verda que es farà front a la façana de la Glòria, per reduir les molèsties que causen els autobusos turístics als veïns.
autocarbussinfrenos
"El tràfic a la Sagrada Famlia s'ha de reordenar", ha dit Trias, després de lamentar el fatal accident del dissabte. "Tots sabem que davant la façana de la Glòria ha de fer-se una zona verda, i sota ella és evident que ha de fer-se un aparcament", ha afegit l'alcalde, en declaracions a Catalunya Informació.

Es tractaria d'una mesura a llarg termini que ha plantejat després que, segons va avançar Europa Press, veïns de la basílica culpessin al consistori de l'accident d'autocar d'aquest dissabte, que s'ha saldat amb tres persones ferides, per no haver reordenat el tràfic.

Trias ha defensat que modificar el tràfic "no hagués evitat l'accident perquè l'autocar es va desfrenar", però ha reconegut que "tenen raó els veïns que el tràfic en aquesta zona ha de reordenar-se i buscar una solució, al tràfic i l'afluència de gent".

"Al final els veïns sofreixen un grau d'incomoditat i problemes que hem de pal·liar", ha remarcat, si bé ha advertit que serà difícil alleujar-los del tot per l'elevat nombre de visites a la basílica, i que aquest any sumaran tres milions.

I ha agregat: "Hem de buscar una manera d'aparcar els autobusos diferent de la qual hi ha ara i fer baixar als passatgers. Una cosa és buscar una solució temporal i fer que aparquin en un altre lloc, però després ha de presentar-se solucions definitives que vagin lligades al futur de la Sagrada Família".

Solucions a curt termini

Ara com ara, ha promès buscar solucions a curt termini d'acord amb l'Àrea de Mobilitat i la Guàrdia Urbana, i que l'Ajuntament presentarà pròximament un pla de mobilitat "com a mínim" amb solucions temporals.

També s'ha referit a la negociació dels Pressupostos municipals del 2012, ressaltant que el PSC té "l'obligació com a mínim de no votar en contra" dels comptes per la crisi. "L'orientació que donarem al pressupost és  de major component social. Em sorprendrà que el PSC i el PP no ho recolzessin", ha finalitzat.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1