Dimarts, 11 de octubre de 2011 | 10:47
Vostè es troba a: Inici > Esports >

Laporta nega relacions amb Tutumlu però reconeix negocis privats a Uzbekistan

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Podria haver-se aprofitat de la seva situació com a president
Laporta nega relacions amb Tutumlu però reconeix negocis privats a Uzbekistan
10/10/2011 11:53
9laporta-barça
Joan Laporta admet que va negociar amb Uzbekistan contractes personals per valor de 10 milions d'euros, però nega que hagués pactat comissions amb cap intermediari. Respecte a Bayram Tutumlu, assegura que és "un oportunista que es dedica a embullar".
En la seva declaració davant el Jutjat d'Instrucció número 10 de Barcelona, ​​Laporta ha assegurat que va sopar amb l'agent FIFA Tutumlu al restaurant Via Veneto, però que en cap cas hauria pactat amb ell el pagament d'una comissió del 10% pels negocis en el país asiàtic.

"Mai he pactat res amb el senyor Tutumlu, el vaig rebre al meu despatx per cortesia. Ja m'havien dit que era un oportunista que es dedicava a enredar i és el que va fer ", ha sentenciat l'expresident.

No tots ho tenen tant clar. L'acusació demana que Laporta pagui a Tutumlu el 10% que hauríen acordat pels negocis que el llavors president del Barça iniciava a Uzbekistan. I segons diverses fonts, l'agent turc s'ha pres molt seriosament el cas i vol matar o morir en aquest judici: està convençut que Laporta es va beneficiar, sota mà, d'aquests negocis.

De fet, Laporta sí que ha admès els negocis personals que va realitzar a l'Uzbekistan, per valor de més de 10 milions d'euros. El despatx de l'expresident va realitzar diversos contractes amb l'empresa Zeromax "en diversos àmbits com el tèxtil, futbolístic, màrqueting i altres", ha reconegut en el judici.

Els negocis a Àsia

El principal objectiu a Uzbekistan era aconseguir diners que necessitava el club, uns tres milions d'euros segons Laporta, que estarien destinats a pagar el fitxatge de Hleb. "Se'm va acudir que podíem contactar-hi -amb l'empresari Miradil S. Djalalov, vinculat al FC Bunyodkor de la capital uzbeka-. Ho vam fer i vam arribar a un acord per 5 milions d'euros dels quals 3 es van pagar de manera immediata".

A canvi, es van pactar dos amistosos i un campus en què van participar jugadors del primer equip com Iniesta, Puyol, Messi o Eto'o, així com Cesc. Tots ells han de declarar. També ho faran Agustí Benedito, Txiki Begiristain -que va presentar a Tutumlu a Laporta- o Josep Maria Minguella.

Tumultu colpeja dur

Tumultu no ha hagut de declarar en el judici, però sí que ho ha fet davant els periodistes en sortir de la Ciutat de la Justícia, on ha qualificat Laporta de "fàbrica de mentides", i ha assegurat que va desviar diners del Barça al seu despatx d'advocats.

"Els uzbeks van venir a buscar al president del Barça i ell es va aprofitar de la situació. El seu despatx ha cobrat més de deu milions d'euros, el FC Barcelona, només tres", ha afirmat l'agent.

Demanda a l'actual Junta i La Vanguardia

En un altre ordre de coses, l'expresident blaugrana ha anunciat en declaracions als mitjans que es querellarà contra diversos mitjans de comunicació i contra alguns membres de l'actual Junta Directiva del FC Barcelona per una campanya de "difamacions, injúries i calúmnies" contra la seva persona que li han causat danys morals, assegura.

Per a ell, alguns mitjans han anat en la seva contra amb "mitges mentides i falsedats" creades per posar a la gent contra la seva gestió del club, mentre que es querella contra alguns directius blaugranes en considerar que el president, Sandro Rosell, s'ha comportat de manera impròpia en participar en les calúmnies pel seu propi interès.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1