Dimarts, 11 de octubre de 2011 | 10:44
Vostè es troba a: Inici > Política >

Sánchez Gordillo: "Duran i Lleida no té ni puta idea del que parla"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
CatalunyaPress parla amb l'alcalde de Marinaleda del PER i els jornalers
Sánchez Gordillo: "Duran i Lleida no té ni puta idea del que parla"
10/10/2011 18:37
9sanchez-gordillo
X. Prera.- Segueix la tempesta política que va iniciar Josep Antoni Duran i Lleida amb les seves declaracions sobre el PER andalús. Un dels que s'ha mostrat més durs amb el candidat de CiU ha estat l'alcalde de Marinaleda, que afirma que "Duran no té ni puta idea del que parla".
Juan Manuel Sánchez Gordillo no és dels que tenen pèls a la llengua. Amb un llenguatge agressiu i directe, parla per a CatalunyaPress del PER, de Duran i Lleida i de la vida del jornaler andalús.

L'alcalde de Marinaleda, utopia de molts a l'esquerra, i exsecretari general del Sindicat d'Obrers del Camp (SOC), té molt clar que Duran i Lleida s'ha equivocat, i li sobren els adjectius per definir les seves declaracions: "provincianes, demagògiques, equivocades o insultants".

En definitiva, creu que el polític català "no té ni puta idea del que parla". I es llença a explicar què és exactament l'antic PER: "No es tracta d'uns diners públics que es cobren per res, són contractes per treballar en la construcció durant vuit hores", explica.

Es tracta d'un contracte per pal·liar l'atur "crònic" que afecta al món rural, "però la quantitat és tan miserable que no supera l'euro al dia per treballador". Les persones que accedeixen a aquest subsidi treballen en infraestructures per a municipis de la zona on resideixen.

La culpable, la PAC

Sánchez Gordillo creu "un insult" que Duran, "o qualsevol polític en campanya" utilitzi la situació del camp andalús en benefici propi. "No es pot acusar al jornaler de passar el dia al bar quan la Política Agrària Comuna perjudica tant al pagès català com al jornaler andalús, que veu com la majoria de les ajudes van a parar als grans propietaris, condemnant a la gent del camp a treballar no més de tres o quatre mesos a l'any en la recollida".

Un altre dels mites és que treballen tres mesos i viuen tot l'any. "És fals", adverteix el sindicalista i polític andalús, que assegura que l'ajuda no cobreix els vuit o nou mesos que no hi ha treball en el camp. En definitiva, demana buscar als veritables culpables d'aquesta situació injusta i "no fer demagògia enfrontant pobles".

Més crítiques

Les crítiques a Duren han arribat des de totes les formacions polítiques. L'ex president extremeny, Fernández Vara, ha assegurat que el PER català són "les ajudes a Martorell perquè segueixi funcionant". La candidata socialista, Carme Chacón, ha afirmat que les tesis de Duran són "la demostració" de la seva similitud amb el PP, mentre que el president d'ERC, Oriol Junqueras, posava l'accent en les ajudes que rep de la PAC la Duquessa d'Alba.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1